E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

75 καλλιτέχνες ηχογράφησαν ξανά το We Are The World για την Αϊτή.

Με πρωτοβουλία του Quincy Jones το τραγούδι ενώνει και πάλι 25 χρόνια μετά.

Δημοσίευση 4/2/2010 | 09:38

75 καλλιτέχνες ηχογράφησαν ξανά το We Are The World για την Αϊτή.

75 καλλιτέχνες ηχογράφησαν ξανά το We Are The World για την Αϊτή.

Μετά την ολοκλήρωση των 52ων βραβείων Grammy, περισσότεροι από 75 καλλιτέχνες μαζεύτηκαν στα studio της Henson Recording στο Los Angeles για να συμμετέχουν στην επανεκτέλεση του θρυλικού τραγουδιού «We Are The World», 25 χρόνια μετά την αρχική του ηχογράφηση. Η πρωτοβουλία ανήκει στον μουσικό παραγωγό Quincy Jones και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στους κατοίκους της Αϊτής που δοκιμάστηκαν από τον πολύνεκρο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

Διάσημοι ηθοποιοί (Jeff Bridges, Vince Vaughn) και τραγουδιστές, όπως οι Pink, Celine Dion, Natalie Cole, Kanye West, Tony Bennet, Wyclef Jean, Barbra Streisand, ερμήνευσαν τη μουσική και τους στίχους που έγραψαν το 1985 ο Lionel Ritchie και o Michael Jackson για τα παιδιά της Αφρικής. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι στην νέα εκτέλεση του «We Are The World» δεν συμμετείχε  κανένας καλλιτέχνης από την αρχική ομάδα καλλιτεχνών που είχαν συγκεντρωθεί το 1985.

Από τα παραλειπόμενα της ηχογράφησης ξεχωρίσαμε το αίτημα της Barbra Streisand  να είναι μόνη της καθ' όλη τη διάρκεια της ηχογράφησης του δικού της μέρους. Όλη η βραδιά καταγράφηκε από τις κάμερες του βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη Paul Haggis, ο οποίος θα αναλάβει τη δημιουργία του videoclip και ίσως κάποιου ντοκιμαντέρ. Οι παραγωγοί δεν αποκλείουν εκπλήξεις στο τελικό clip, καθώς μέσω ειδικής τεχνολογίας εξασφαλίστηκε η δυνατότητα να «μπουν» με τη βοήθεια υπολογιστή αργότερα στα πλάνα 2 επιπλέον άτομα. Θα είναι οι απόντες Bono και Janet Jackson (που είχαν αρχικά ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουν) ή μήπως ο Michael Jackson.

Η επετειακή ηχογράφηση του τραγουδιού προετοιμάζονταν από τον Quincy Jones σχεδόν μυστικά εδώ και μήνες, για την ενίσχυση των παιδιών της Αφρικής. Η ημέρα δεν είχε επιλεγεί τυχαία, αφού όπως και το 1985 την ημέρα απονομής των βραβείων Grammy υπήρχε η δυνατότητα εύκολης συγκέντρωσης πολλών καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο. Όμως ο σεισμός στην Αϊτή έδωσε νέο όραμα στο project.

Το τραγούδι θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στις 12 Φεβρουαρίου από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ. Οι συντελεστές του ελπίζουν τα έσοδα από τις πωλήσεις του να ξεπεράσουν τα 63 εκ. δολάρια που είχε συγκεντρώσει η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Aντιδράσεις για τη σαδομαζοχιστική σκηνή με κολάρο σκύλου που δεν υπάρχει στο βιβλίο

Σινεμά Χτες
Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Τζέικομπ Ελόρντι

Eurovision 2026: Πρώτο το τραγούδι του Akyla στις στοιχηματικές εταιρείες

Eurovision Προχτές
Το «Ferto» είναι στα φαβορί για πρωτιά

5 φορές που ηθοποιοί απάντησαν πανέξυπνα σε ηλίθιες ερωτήσεις

Σινεμά Προχτές
Όταν η υπομονή εξαντλείται, η «μαγεία» συμβαίνει όχι μπροστά από τις κάμερες των ταινιών, αλλά μπροστά στα μικρόφωνα του red carpet

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Όλες οι εμφανίσεις των 14 καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Xmas Προχτές
14 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή της Πειραιώς 260 για το εισιτήριο στη Eurovision της Βιέννης – οι εμφανίσεις, τα φαβορί και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Eurovision 2026: Τι ώρα είναι ο ελληνικός τελικός – Τα φαβορί και πώς ψηφίζουμε

Μουσική 15.02.2026
Απόψε, Κυριακή (15/2) διεξάγεται ο Μεγάλος Τελικός του Sing for Greece 2026

Μαρίνα Σάττι x Leon of Athens ‑ «Εδώ»

Μουσική 13.02.2026
Όταν ο χρόνος σταματά εκεί που υπάρχει αγάπη

Η νέα ταινία που θα σε κάνει να φοβάσαι το μέλλον

Σινεμά 12.02.2026
Υπερβολή η ζοφερή πραγματικότητα;

Ταινίες της εβδομάδας: Wuthering Heights ‑ Γιατί μας ελκύει ακόμα το πιο τοξικό love story της λογοτεχνίας;

Σινεμά 11.02.2026
Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες