E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ατύχημα στη Βόρεια Θάλασσα: Ανακοίνωση της εταιρείας του τάνκερ ελληνικών συμφερόντων

Το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο βρίσκεται κοντά στο σημείο που έγινε το ατύχημα

Δημοσίευση 8/11/2018 | 18:18

Ατύχημα στη Βόρεια Θάλασσα: Ανακοίνωση της εταιρείας του τάνκερ ελληνικών συμφερόντων

Τη στιγμή της σύγκρουσης με τη νορβηγική φρεγάτα KNM HELGE INGSTAD , το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο Sola TS, με σημαία Μάλτας «ήταν προσδεμένο με ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση / έλεγχο τοπικού πιλότου-πλοηγού», επισημαίνει η εταιρεία Tsakos Columbia Management, σε ανακοίνωσή της για τα όσα έγιναν στη Βόρεια Θάλασσα.

Η εταιρεία του τάνκερ διευκρινίζει ότι το Sola TS υπέστη περιορισμένες και μικρής σημασίας υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου μέλους του πληρώματος. Παράλληλα, δεν αναφέρθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Προς το παρόν, το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο βρίσκεται κοντά στο σημείο που έγινε το ατύχημα, ενώ είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί σε κοντινό λιμάνι, με χρήση δικής του ισχύος, για να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας Tsakos Columbia Management αναφέρει:

«H εταιρεία Tsakos Columbia Management (“TCM”) S.A., διαχειρίστρια του δεξαμενοπλοίου M/T SOLA TS (IMO No 9724350, σημαία Μάλτας, κλάση DNV-GL), γνωστοποιεί ότι την 8η Νοέμβριου 2018, στις 03.02 ώρα Γκρίνουϊτς περίπου, το δεξαμενόπλοιο M/T SOLA TS, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία φόρτωσης στο λιμάνι Sture της Νορβηγίας κι ενώ βρισκόταν εν πλω, ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος KNM HELGE INGSTAD του Νορβηγικού Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, το M/T SOLA TS ήταν προσδεμένο με ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση / έλεγχο τοπικού πιλότου-πλοηγού.

Το M/T SOLA TS ανέφερε περιορισμένες, ελάσσονος έκτασης υλικές ζημιές. Ουδείς τραυματισμός μελών του πληρώματος και ουδεμία ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος αναφέρθηκαν.

Αναφέρθηκαν ζημίες στο σκάφος του Νορβηγικού Ναυτικού. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν η διαχειρίστρια εταιρεία εστίασε τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλα τα μέλη του πληρώματος του Νορβηγικού πολεμικού πλοίου.

Προς το παρόν το M/T SOLA TS βρίσκεται πλησίον του σημείου του ατυχήματος και είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί για ελλιμενισμό σε γειτονικό λιμένα, με χρήση δικής του ισχύος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η TCM ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τον Καπετάνιο του M/T SOLA TS όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Η διαχειρίστρια εταιρεία θα συνδράμει με όλα τα πρόσφορα μέσα τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων του συγκεκριμένου περιστατικού.

Σε περίπτωση που προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες, η TCM θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολωνία: Bουλευτής σηκώνει στη Βουλή σημαία του Ισραήλ με σβάστικα – «Διαπράττει γενοκτονία»

Κόσμος 14.04.2026
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή της Πολωνίας η ενέργεια βουλευτή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να υψώσει ισραηλινή σημαία με ναζιστική σβάστικα, προκαλώντας οργή εντός και εκτός κοινοβουλίου

Μυτιλήνη: Στο «κόκκινο» οι αγρότες εξαιτίας του αφθώδους πυρετoύ ‑ Απέκλεισαν το λιμάνι

Ελλάδα 14.04.2026
Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό και την οικονομική ασφυξία που, όπως καταγγέλλουν, απειλεί την επιβίωσή τους

Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα ‑ Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Οικονομία 14.04.2026
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση ‑ Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Οικονομία 14.04.2026
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά

Κόσμος 14.04.2026
Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 14.04.2026
Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και οδήγησε μέχρι τη Σουηδία

Κόσμος 14.04.2026
200 χιλιόμετρα οδήγησε ο ανήλικος το κλεμμένο λεωφορείο

Τουρισμός για Όλους 2026: Τα ποσά και οι δικαιούχοι ‑ Πότε μπορείτε να αξιοποιήσετε το voucher

Οικονομία 14.04.2026
Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δύο περίοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί τις αερομεταφορές στην Ευρώπη – Κίνδυνος με την επάρκεια καυσίμων στα αεροσκάφη

Κόσμος 14.04.2026
Τα διυλιστήρια της ΕΕ καλύπτουν περίπου το 70% της κατανάλωσης