E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όσα δεν ξέρατε για την ιστορική εμφάνιση του Jimi Hendrix στο Woodstock

Πίσω στο χρόνο με αφορμή τα 70ά του γενέθλια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 29/11/2012 | 00:00

Όσα δεν ξέρατε για την ιστορική εμφάνιση του Jimi Hendrix στο Woodstock

Μπορείτε να φανταστείτε να ήσαστε εκεί; Για πολλούς μουσικόφιλους αποτελεί ένα τεράστιο απωθημένο, μια στιγμή της ιστορία που ακόμα κι όσοι δεν είχαν γενηθεί τότε ή ήταν πολλοί μικροί, θα έδιναν τα πάντα για να τη ζήσουν και να μπορούν να πουν σήμερα, "Ήμουν κι εγώ εκεί".

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη γέννηση του Jimi Hendrix θυμόμαστε εκείνη την εμφάνιση που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της μουσικής. Συγκεντρώσαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Ο Hendrix ήταν headliner του Woodstock και ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί τελευταίος. Ξεκίνησε το σετ με το 'Message To Love' και το ολοκλήρωσε με το 'Hey Joe'.

Ήταν ξύπνιος για τρεις ημέρες πριν τη εμφάνισή του στο φεστιβάλ. Κατέρρευσε από εξάντληση μόλις κατέβηκε από τη σκηνή μετά το δίωρο σετ του.

Η καταιγίδα που ξέσπασε στη διάρκεια του φεστιβάλ έκανε άνω κάτω το πρόγραμμα των εμφανίσεων, αλλά ο Hendrix ήθελε να το κλείσει κανονικά. Αντί να παίξει τα μεσάνυχτα, όπως του πρότειναν, επέμεινε να εμφανιστεί τελευταίος στις 8 και 30 το πρωί.

Την ώρα που ανέβηκε στη σκηνή το κοινό είχε μειωθεί από τους 500.000 σε περίπου 40.000 (κυρίως λόγω της καταιγίδας, της εξάντλησης και έλλειψης φαγητού), γεγονός που δεν πρέπει να τον ενόχλησε, αφού πάντα προτιμούσε να παίζει μπροστά σε μικρό κοινό.

Πληρώθηκε 13.600¤ για την εμφάνιση και 9.200¤ για τα δικαιώματα κινηματογράφησής του.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η δική του εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου ήταν σχόλιο για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. "Είμαι Αμερικανός, οπότε το έπαιξα", δήλωσε.

Η ταινία 'Jimi Hendrix: Live at Woodstock' κυκλοφορεί ξανά στου κινηματογράφους με αφορμή τα 70ά του γενέθλια. ¶λλωστε άνθρωποι σαν τον Jimi Hendrix είναι αθάνατοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Η Σακίρα «ανάστησε» το Αζτέκα στην τελετή έναρξης

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Το «Dai, Dai» είναι το επίσημο τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026

Η σειρά που βλέπεται μονορούφι: Αν σου άρεσε το You, αυτή η σκοτεινή κωμωδία θα γίνει η νέα σου εμμονή

E-Daily 1.Hero 12.06.2026
Μια νεκρολόγος που... δημιουργεί τις ειδήσεις αντί να τις καταγράφει. Και κάπως έτσι γεννιέται μία από τις πιο απολαυστικά twisted σειρές των τελευταίων ετών.

Τζέιμς Μποντ: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ διάλεξε τον επόμενο «007» – Ποιον στηρίζει για τον ρόλο

E-Daily 3.Left Χτες
«Αυτός είναι ο ιδανικός για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ», σύμφωνα με τον Τζορτζ Κλούνεϊ

To τραγούδι που γράφτηκε για τη Βrigitte Bardot και σκανδάλισε τον πλανήτη

E-Daily 3.Left 06.06.2026
To oποίο όμως ηχογραφήθηκε με άλλη γυναίκα στα φωνητικά, την επόμενη ερωμένη του συνθέτη

Τι συμβαίνει όταν 10 διαφορετικές προσωπικότητες φτιάχνουν μία μπάντα; Οι Kapten!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ E-Daily 3.Left 05.06.2026
Αλεξάνδρα Καραμπουρνιώτη: «Σε κάθε live είναι έκπληξη το τι θα συμβεί πάνω στη σκηνή»

Αποσύρεται η ταινία «Λάθος Κίνηση» του 1975 λόγω σκηνής με την 13χρονη, τότε, Ναστάζια Κίνσκι γυμνή

E-Daily 3.Left 03.06.2026
Ο σκηνοθέτης αναγνώρισε πως ήταν λάθος του να παίξει η ανήλικη τότε ηθοποιός σε σκηνή γυμνή, και ζήτησε συγγνώμη

10 εμβληματικές και σeξι σκηνές με μπικίνι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

E-Daily 3.Left 01.06.2026
Όταν το σινεμά δείχνει την σeξι πλευρά του

Η Nicole Kidman απέρριψε αυτόν τον ρόλο και έχασε ένα Όσκαρ

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Το μιούζικαλ που δεν της έκανε εντύπωση αλλά...

Ο Ράμπο επιστρέφει στις αίθουσες ‑ αλλά ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν θα είναι εκεί

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Όλες οι λεπτομέρειες για το prequel που θα αφηγηθεί την ιστορία καταγωγής του θρυλικού χαρακτήρα, πριν τα γεγονότα του «First Blood» του 1982