E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με αγκαλιές και χάλκινα υποδέχτηκαν τον 14χρονο Αλέξανδρο οι συμμαθητές του

Επέστρεψε από από τις ΗΠΑ μετά από τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του

Δημοσίευση 12/9/2018 | 17:14

Με αγκαλιές και χάλκινα υποδέχτηκαν τον 14χρονο Αλέξανδρο οι συμμαθητές του

Υπό τους ήχους της τοπικής μπάντας των χάλκινων της Κοζάνης φίλοι, συμμαθητές και αγαπημένα πρόσωπα, υποδέχτηκαν σήμερα τον 14χρονο Αλέξανδρο Μελισσηνό, που μετά από μια μεγάλη περιπέτεια υγείας επέστρεψε νικητής στο σπίτι του στην Κοζάνη.

Πριν από 15 μήνες ο Αλέξανδρος διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στο πόδι και μετά τις θεραπείες που έγιναν στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε εξιδεικευμένο Ιατρικό κέντρο στο Χιούστον των ΗΠΑ. Ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ξεδιπλώθηκε όχι μόνο στην Κοζάνη αλλά σε όλη την χώρα με εισφορές χρημάτων από απλούς ανθρώπους φορείς και επιχειρήσεις. Ο Αλέξανδρος τελικά μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και μετά από εγχειρήσεις, χημειοθεραπείες και ένα εντατικό θεραπευτικό πρόγραμμα που διήρκησε 7,5 μήνες, επέστρεψε στην ζωή νικητής, στην οικογένειά του και τους φίλους του.

Συγκινημένος άφησε το αμαξίδιο στην άκρη και με τις πατερίτσες αγκάλιασε έναν έναν τους φίλους και τις φίλες του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το σπίτι του. «Η χαρά του είναι τόσο μεγάλη που ακόμη δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι είναι μαζί τους στην γειτονιά, δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο έχει αλλάξει η ψυχολογία του πόση είναι η χαρά του που ξαναβρίσκει τους φίλου του» λέει συγκινημένη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η μητέρα του, κ. Χριστίνα, που έμεινε δίπλα του και τους 13 μήνες της νοσηλείας του.

«Είμαστε όλοι μας πολύ ευτυχισμένοι, και χαρούμενοι που γυρίσαμε με τον Αλέξανδρο υγιή» προσθέτει η μητέρα του «και αυτό το οφείλουμε στους χιλιάδες ανθρώπους που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν καλύτερο για το παιδί μας». Φανερά συγκινημένη εκφράζει την ευγνωμοσύνη της γι αυτή την βοήθεια.

Η μητέρα του Αλέξανδρου δεν ξεχνά και τους ανθρώπους που κατά την διάρκεια της παραμονή τους στις ΗΠΑ τους βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν στην περιπέτειά τους. «Θέλω να πως σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ένα μεγάλο ευχαριστώ», τονίζει.

Το πρώτο καιρό έμειναν σε ξενοδοχείο και στην συνέχεια σε σπίτι που ανέλαβε να βρει η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Χιούστον σε συνεργασία με τους ομογενείς της περιοχής. Όπως αναφέρει η Χριστίνα Μελισσηνού, η τοπική εκκλησία ανέλαβε το κόστος του ενοικίου, τόσο του σπιτιού όσο και του ξενοδοχείου που διέμειναν μείναμε αρχικά.

Με θερμά λόγια περιγράφει το κλίμα, την θετική ενέργεια και την αύρα που οι Έλληνες μετέδιδαν καθημερινά τόσο στην οικογένεια όσο και στον Αλέξανδρο όταν το επισκέπτονταν στο νοσοκομείο. «Αυτό που ζήσαμε του 7,5 μήνες στο Χιούστον δεν περιγράφεται με λόγια, οι Έλληνες που μας φρόντισαν τους νοιώθουμε σαν να είναι η οικογένειά μας» κατέληξε η κ. Μελισσηνού.

Δείτε το βίντεο του kozan.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα δούμε το Μπλε Φεγγάρι

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο του μήνα, καθώς την 1η Μαΐου απολαύσαμε το Φεγγάρι των Λουλουδιών

Η Ferrari παρουσιάζει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Είναι το πρώτο πενταθέσιο αυτοκίνητο στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας

Επιδότηση σε πετρέλαιο Diesel: Ανακοινώθηκε και επίσημα η παράταση

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο

Με τεχνητή νοημοσύνη «ξεγύμνωσε» συμμαθήτριά του και κυκλοφόρησε την εικόνα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος δύο ανήλικων 15 ετών για την υπόθεση

Ζάκυνθος: Για μια selfie παραλίγο να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος που σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο νεαρός Αμερικανός ταξίδεψε αυθημερόν από την Αθήνα για να φωτογραφηθεί στο Ναυάγιο - και κατέληξε κρεμασμένος σε θάμνο πάνω από γκρεμό 300 μέτρων

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Ελλάδα 26.05.2026
Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

Κόσμος 26.05.2026
Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Κόσμος 26.05.2026
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ