E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φοβόταν να γυρίσει σπίτι γιατί δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία

Η ιστορία του 9χρονου που δεν έχει πάει ποτέ σχολείο στην Κομοτηνή

Δημοσίευση 12/9/2018 | 16:25

Φοβόταν να γυρίσει σπίτι γιατί δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία

Τον ανήλικο γιο τους άφηναν να περιπλανιέται μόνος και αβοήθητος στην Κομοτηνή, τις νυχτερινές ώρες Τετάρτης προς Πέμπτη την προηγούμενη εβδομάδα, η μητέρα και ο πατέρας, που συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης «συνελήφθησαν την 6-9-2018 το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, μια 30χρονη και ένας 25χρονος, διότι, νυχτερινές ώρες της 5/6-9-2018, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κομοτηνής, βρέθηκε μόνος και αβοήθητος ο ανήλικος γιος τους, ηλικίας 9 ετών», όπως αναφέρει το xronos.gr.

Η υπόθεση όμως έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, σύμφωνα με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Την αστυνομία ενημέρωσε ένας δημότης της πόλης, ο οποίος είδε το 9χρονο αγόρι μόνο του, στις 12:15 το βράδυ, στην παιδική χαρά πλατείας, εμφανώς καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 9χρονου, φοβόταν να γυρίσει σπίτι του γιατί αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, τον περίμενε ξύλο από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας. Ο ίδιος φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας.

Ο μικρός μάλιστα όχι μόνο δεν ήθελε να ζητιανεύει, αλλά είχε ζητήσει πολλές φορές από την μητέρα και τον σύντροφό της να τον στείλουν στο σχολείο αλλά εκείνοι δεν του το επέτρεπαν, και έτσι στα εννιά του χρόνια δεν έχει μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα.

Η οικογένεια είναι πολυμελής (με εννιά παιδιά) Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη. Από το 2010 κιόλας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ' επανάληψη τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης.

Πρωτοφανές ήταν και το περιστατικό εγκατάλειψης ανήλικου τέκνου, από πλευράς μητέρας, όταν το 2015 είχε αφήσει την γεννηθείσα το 2004 κόρη της δίπλα σε ένα περίπτερο, εγκαταλείποντάς την. Τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για άλλες υποθέσεις, έχουν υπάρξει συνολικά τρεις καταδικαστικές υποθέσεις εις βάρος της μητέρας, από τα δικαστήρια Καβάλας και Κομοτηνής.

Και δεύτερο ανήλικο παιδί απομακρύνθηκε από την οικογένεια
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν όλα τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από αυτήν. Ύστερα από την περίπτωση του 9χρονου, και ένας 5χρονος γιος της οικογένειας απομακρύνθηκε από αυτήν, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως έχουν κρύψει η μητέρα και ο σύντροφός της είτε σε συγγενείς είτε σε γνωστούς.

Τα δύο παιδιά φιλοξενούνται προσωρινά στο Σισμανόγλειο, ελλείψει ενδιάμεσης δομής φιλοξενίας, μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμο ίδρυμα που θα τα δεχθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας