Γιατί δεν πρέπει να τυλίγουμε τα τυριά με μεμβράνη τροφίμων
Μια επικίνδυνη συνήθεια που πρέπει να σταματήσετε
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 21/8/2018 | 00:03

Τα τυριά είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που αγοράζεται σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που καταναλώνονται, για αυτό και πρέπει να συντηρείται σωστά. Πρέπει να βρίσκεται εντός ψυγείου και μακριά από τα τοιχώματά του.
Πολλοί από εμάς για εξοικονόμηση χώρου, τυλίγουμε το τυρί με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο, αντί να το τοποθετήσουμε σε ένα αεροστεγές τάπερ.
Αυτή η φαινομενικά έξυπνη κίνηση, είναι επικίνδυνη, γιατί η μεμβράνη συγκρατεί την υγρασία του τυριού, με αποτέλεσμα η τάση για μούχλα στο τυρί να επιταχύνεται.
Αυτό συνεπάγεται κίνδυνο από την κατανάλωσή του, αφού πολλές φορές η μούχλα είναι δυσδιάκριτη με μια πρώτη ματιά.
Μόνο πέρσι διαπιστώθηκαν 214 δηλητηριάσεις από κατανάλωση τυριού σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το μικροσκοπικό καφέ στο κέντρο που γεμίζει ρομάντζο κι έρωτα τη μέρα σου
Food
05.12.2023
Το χρώμα που ήθελες στο γκρίζο της πόλης
Η επιστήμη μίλησε: Τα μακαρόνια μας κάνουν χαρούμενους
Food
05.12.2023
Φάτε άφοβα, είναι για τη ψυχική μας υγεία
Ζώδια Εβδομάδας: Νέες ιδέες, υποχρεώσεις και πονηρά βλέμματα
Ζώδια
Χτες
Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!
4 tips για να βελτιώσετε τη σeξουαλική σας ζωή
Body+Mind
Χτες
Συμβουλές για ζευγάρια που έχουν βαλτώσει
Η επιστήμη μίλησε: Τι χρειάζονται οι γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες
Body+Mind
Χτες
Σίγουρα δεν σκεφτήκατε αυτό που λένε οι επιστήμονες
Τα ωραιότερα παλτό για κάθε μπάτζετ: Ξεκινούν από 40 ευρώ
Style
Χτες
Με Style Notes για να σε βοηθήσουμε στο styling!