E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Τραγουδήσαμε τα γενέθλια της κόρης μου πάνω σε ένα βράχο»

Η συγκλονιστική εμπειρία της συγγραφέας Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Δημοσίευση 27/7/2018 | 14:41

«Τραγουδήσαμε τα γενέθλια της κόρης μου πάνω σε ένα βράχο»

Εφιαλτικές στιγμές έζησε η συγγραφέας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, που βρισκόταν στο Μάτι την ημέρα της πυρκαγιάς, γιορτάζοντας τα γενέθλια της 11χρονης κόρης της. Από το ξενοδοχείο, η κυρία Παπαδοπούλου βρέθηκε να κολυμπάει στη μέση του πελάγους μαζί με τη μικρή της κόρη, τις επτά φίλες της, που είχαν μαζευτεί για τα γενέθλιά της και τη μητέρα ενός κοριτσιού, τη Μαριέττα.

«Υπήρξαν στιγμές που νόμιζα ότι έβλεπα όνειρο. Ήξερα ότι κινδυνεύαμε. Φωνάζαμε κολυμπήστε η θάλασσα έχει αρκετό οξυγόνο για να μας σώσει. Μη φοβάστε κολυμπήστε, κανείς δεν θα πεθάνει. Και τα παιδιά κολυμπούσαν», περιγράφει σε ανάρτησή της στο Facebook.

Κάθε φορά που φυσούσε, υπήρχαν ελπίδες. Όταν έβλεπαν ότι καθάριζε ο ουρανός, κολυμπούσαν προς τα εκεί και χειροκροτούσαν όταν ο αέρας καθάριζε λίγο την ατμόσφαιρα.

«Να ζήσεις Ευάκι και χρόνια πολλά»

Συγκινητική είναι η στιγμή που η κυρία Παπαδοπούλου αναφέρεται στο γενέθλιο τραγούδι που τραγούδησαν στην κόρη της.

«Πάνω σε ένα βράχο τραγουδήσαμε το γενέθλιο τραγούδι της κόρης μου.

«Να ζήσεις Ευάκι και χρόνια πολλά…»

Τελικά, οι δύο μητέρες και τα κοριτσάκια τα κατάφεραν. Γύρω στις 10 το βράδυ, ένα φουσκωτό με βατραχανθρώπους τις πήρε.

Αναλυτικά, η κυρία Παπαδοπούλου αναφέρει στην ανάρτησή της:

Ήμουν στο Μάτι την ώρα που καιγόταν. Ήταν τα γενέθλια της μικρής μου κόρης που έκλεινε τα 11 και τα γιόρταζε στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Ραμάντα με καλεσμένες εφτά φίλες της.

Ο μόνος άλλος ενήλικας που ήταν μαζί μου ήταν η φίλη μου Μαριέττα, μητέρα ενός από τα καλεσμένα κορίτσια.

Όταν ο καπνός και η φωτιά κύκλωσαν το ξενοδοχείο πέσαμε στη θάλασσα, φωνάζοντας τα ονόματα των παιδιών ανάμεσα σε ουρλιαχτά φωνές και κλάματα. Κολυμπούσαμε και μετρούσαμε κεφάλια. Τα παιδιά κλαίγανε και ρωτούσαν αν θα πεθάνουμε. Φωνάζαμε κολυμπήστε. Ο καπνός ήταν μαύρος, ο ήλιος είχε χαθεί ήταν σκοτάδι και κανείς δεν ήξερε αν θα έχουμε οξυγόνο για να ανασάνουμε.

Υπήρξαν στιγμές που νόμιζα πως έβλεπα όνειρο.

Ήξερα ότι κινδυνεύαμε. Φωνάζαμε κολυμπήστε η θάλασσα έχει αρκετό οξυγόνο για να μας σώσει. Μη φοβάστε κολυμπήστε, κανείς δεν θα πεθάνει. Και τα παιδιά κολυμπούσαν.

Απο ένα σημείο και ύστερα γύρω είχε μόνο ησυχία. Κανείς δεν μιλούσε. Κοντά διακόσια άτομα διασκορπισμένα μέσα στο νερό και στα βράχια, οι περισσότεροι τουρίστες. Κολυμπούσαμε προσπαθούσαμε να φτάσουμε κάπου που έχει λιγότερα καπνό και ταυτόχρονα να μην απομακρυνθούμε από την ακτή. Η ακτή είχε βράχους.

Από τη στεριά ακουγόταν ασταμάτητα εκρήξεις – ήταν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων που καιγόταν – και ερχόταν μαύρος καπνός, σαν κι αυτόν που τα παιδιά χρωματίζουν με μαύρο μαρκαδόρο. Φοβόμασταν αυτό το βαρύ καπνό. Ξέραμε ότι μέσα σε αυτόν δε ζεις. Όμως είχε πολύ αέρα και ο καπνός πριν φτάσει σε εμάς αραίωνε. Αυτός ο αέρας που κατέκαψε το Μάτι, μόνο αυτός ο αέρας εκείνη τη στιγμή μπορούσε να μας σώσει. Όσο φυσούσε τρελά, είχαμε ελπίδες. Σε κάποια σημεία μάλιστα καθάριζε αρκετά ο ουρανός. Κολυμπούσαμε προς τα εκεί. Χειροκροτούσαμε όταν ο αέρας καθάριζε λίγο την ατμόσφαιρα.

Πάνω σε ένα βράχο τραγουδήσαμε το γενέθλιο τραγούδι της κόρης μου.

«Να ζήσεις Ευάκι και χρόνια πολλά…»

Ύστερα ο καπνός ξανάρθε. Ξανά το κολύμπι, ξανά η αγωνία. Αρχίσαμε να σκίζουμε ό,τι ρούχα υπήρχαν γύρω τα βρέχαμε και τα βάζαμε στη μύτη. Η αγωνία δεν τελείωνε με τίποτα. Στο Μάτι καιγόταν μέχρι και τα πεύκα στην παραλία. Τα ρούχα από μια βαλίτσα πεταμένη στο βράχο πήραν φωτιά. Τα παιδιά ξανάρχισαν να ρωτάνε αν θα πεθάνουμε. Έτσι πέρασαν τέσσερις ολόκληρες ώρες. Κοιταζόμασταν με τη Μαριέττα και δεν ξέρουμε πόση ώρα ακόμη θα αντέξουμε να ανασαίνουμε όλο αυτό το πράγμα. Ας σταματήσει επιτέλους φώναζαν τα παιδιά κλαίγοντας. Όμως δεν σταματούσε. Κατά τις 10.00 το βράδυ μας πήρε ένα φουσκωτό με βατραχάνθρωπους. Ευχαριστούμε ολόψυχα αυτά τα υπέροχα παιδιά. ‘Ηταν ιδιώτες από μια σχολή κατάδυσης. Θέλω να ζητήσω συγνώμη που δεν θυμάμαι από πια σχολή για να τους ευχαριστήσω επώνυμα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Μακαλιάς σε Τζένη Μελιτά: «Ξέρω ότι έχεις απιστήσει»

TV Buzz 08.10.2025
Η απάντηση της παρουσιάστριας

Καλομοίρα: Όταν ήμουν έγκυος πέρασα κατάθλιψη, ήξερα ότι δεν θα έχω ποτέ ξανά αυτό που είχα

Tabloid 08.10.2025
Αφηνα δηλαδή την παλιά μου ζωή, νομίζω πως λένε λίγο ψέματα στις γυναίκες ότι μπορούν να τα έχουν όλα, πρόσθεσε η τραγουδίστρια

Πετρόπουλος: Αποδέχτηκα την πρόταση του Καπουτζίδη να συμμετέχω στο reunion του «Παρά Πέντε»

Tabloid 08.10.2025
Είναι αναμενόμενο ο κόσμος να με φωνάζει ακόμη Αρη Παυρινό, δήλωσε ο ηθοποιός για τον ρόλο του στο σίριαλ

Διεκόπη η δίκη του Βασίλη Μπισμπίκη – Τι ζήτησε η πλευρά του ηθοποιού

Tabloid 08.10.2025
Η δίκη διεκόπη προκειμένου να κληθεί ο αστυνομικός, ο οποίος είχε σηκώσει το τηλέφωνο για να γίνει η καταγραφή του συμβάντος

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Έχω ένα αυτοάνοσο ανάλογα με την ψυχική κατάσταση»

Tabloid 08.10.2025
Η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλά για το αυτοάνοσο που την ταλαιπωρεί

Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ διαψεύδει τον ισχυρισμό του Τζαξ Τέιλορ ότι υπήρξαν συγκάτοικοι

Tabloid 08.10.2025
Ο ηθοποιός έβαλε τέλος στη φημολογία ότι υπήρξε κάποτε συγκάτοικος με τον πρωταγωνιστή του ριάλιτι «Vanderpump Rules»

Προσευχές για τη Dolly Parton – Αγωνία για την κατάσταση της υγείας της

Tabloid 08.10.2025
Αγωνία για την κατάσταση της υγείας της θρυλικής ντίβας της country

Viral ο μελισσοκόμος που έπιασε στα «πράσα» αρκούδα να του κλέβει το μέλι!

Social 08.10.2025
Viral έγινε η κλεψιά μιας αρκούδας που λιμπίστηκε την αγαπημένη της λιχουδιά

Η Αθηνά από το Bachelor έγινε bodybuilder

Tabloid 08.10.2025
Δείτε την αλλαγή στην εμφάνισή της - Έχει κατακτήσει την πρώτη θέση σε τρεις κατηγορίες σε διαγωνισμό fitness

O Τζορτζ Κλούνεϊ εξήγησε για ποιον λόγο αποφάσισε να μεγαλώσει τα παιδιά του μακριά από το Χόλιγουντ

Tabloid 08.10.2025
Ο ηθοποιός και η Αμάλ Κλούνεϊ εγκατέλειψαν το Λος Αντζελες για μια ήσυχη ζωή σε μια φάρμα στη Γαλλία

Voice Ρουμανίας: Παίχτης επέλεξε να τραγουδήσει Νίκο Βέρτη και εντυπωσιάζει τους κριτές

TV Buzz Χτες
Ο Νίκος Βέρτης είναι αγαπητός σε όλα τα Βαλκάνια και σύντομα το video από το Voice Ρουμανίας, έγινε viral