E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακοινώθηκαν οι Ελληνικές υποψηφιότητες για τη φετινή Eurovision.

Μετά τη δυστοκία της ΕΡΤ, οι δισκογραφικές εταιρίες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Δημοσίευση 5/12/2009 | 00:00

Ανακοινώθηκαν οι Ελληνικές υποψηφιότητες για τη φετινή Eurovision.

Ανακοινώθηκαν οι Ελληνικές υποψηφιότητες για τη φετινή Eurovision.

Είναι πλέον γεγονός η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων καλλιτεχνών που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον επόμενο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision το Μάη του 2010. Η κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων με την ΕΡΤ να βρίσκεται πρακτικά σε… χειμερία νάρκη, οδήγησε τις δισκογραφικές εταιρίες να προχωρήσουν στις σχετικές ανακοινώσεις. Μάλιστα αρκετές από αυτές έγιναν από τα «παρακλάδια» των δισκογραφικών στο εξωτερικό. Η τελική (;) εξάδα υποψηφίων δεν απέχει ιδιαίτερα από τις προβλέψεις που σας είχαμε γράψει αρκετές μέρες νωρίτερα...

Η πρώτη υποψηφιότητα μας έρχεται από το Βέλγιο και είναι η Katerina Avgoustakis. Το όνομά της ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό, καθώς στο Βέλγιο θεωρείται ανερχόμενη με πολλές επιτυχίες τα τρία τελευταία χρόνια. Ήταν η νικήτρια του Βελγικού Super Idol και είχε διεκδικήσει την εκπροσώπηση του Βελγίου στη Eurovision του 2006.

Η δεύτερη υποψηφιότητα είναι μάλλον έκπληξη. Πρόκειται για την νεαρή Ελευθερία Ελευθερίου που γνωρίσαμε από το X-Factor. Η Ελευθερία είναι η κοπέλα που αποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα από το talent show και ο Σάκης Ρουβάς της πρότεινε ζωντανά επί σκηνής να συνεργαστούν στο νυχτερινό κέντρο που θα εμφανίζεται φέτος. Η ίδια δηλώνει ότι θαυμάζει την Beyonce και θέλει να επιλέξει κάποιο ανάλογο τραγούδι για να διαγωνιστεί.

Η τρίτη υποψηφιότητα είναι ομαδική, καθώς πρόκειται για το group Emigre που συνεργάζεται το τελευταίο διάστημα με τον Αντώνη Ρέμο. Το συγκρότημα ξεκίνησε το 1998 την καριέρα του και «ξεπετάχτηκαν» το 2004, με το πρώτο τους album «Σήμερα». Η επόμενη κίνησή τους ήταν η διασκευή του τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη «Κόκκινα γυαλιά» ενώ ακολούθησε η επιτυχία «Είμαστε ένα» από τον ομότιτλο δεύτερο δίσκο τους.

Η τέταρτη προτεινόμενη υποψηφιότητα είναι πάλι συγκρότημα και λέγεται Μέλισσα. Πρόκειται για ένα νέο ανδρικό συγκρότημα για το οποίο ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά.

Εξίσου άγνωστοι είναι και η πέμπτη υποψηφιότητα, η οποία μάλιστα βρίσκεται «υπό διαμόρφωση». Για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό η Σάντυ Μπαλτζή και η Ιωάννα Μεταξά θα συνθέσουν ένα συγκρότημα/ντουέτο που θα ονομάζεται Second Skin.

Τέλος δεν θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν το ενδιαφέρον από την πλευρά της ελληνογαλλίδας Despina Ricci που το καλοκαίρι εμφανιζόταν σε κέντρο της παραλιακής και ετοιμάζει το νέο της album με τη Minos EMI.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ροκ και μέταλ συναυλίες του καλοκαιριού είναι στo Release Festival 2025

Μουσική 09.05.2025
Αν αναρωτιέστε που οδηγούν όλοι οι δρόμοι των ροκάδων και των μεταλάδων, τότε η απάντηση είναι εύκολη: στο Release Athens 2025.

Το πιο προκλητικό, απαγορευμένο βίντεο της Cher: Πώς ένα μαύρο κορμάκι έφερε χαμό

Μουσική 03.05.2025
Η... αλήθεια πίσω από το βίντεο που σόκαρε την Αμερική

5 ταινίες που λατρεύουμε να βλέπουμε σε θερινό σινεμά

Σινεμά 03.05.2025
Τα θερινά ανοίξανε κι εμείς ξεχυθήκαμε στις προβολές!

Το πιο διάσημο ροκ τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε 5 λεπτά και το τραγουδάμε όλοι

Μουσική 01.05.2025
Αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ύμνους της ροκ της δεκαετίας του 1980

Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»

Σινεμά 01.05.2025
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν γνωρίζαμε

5 ηθοποιοί ‑ θρύλοι που ήταν «εφιαλτικοί» στην πραγματική τους ζωή

Σινεμά 30.04.2025
Η οθόνη δεν λέει πάντα την αλήθεια

Συναυλία ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ: Η νέα λύση που εξετάζουν για να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση

Μουσική 29.04.2025
Λύση για να ικανοποιηθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος αναζητούν οι διοργανωτές της συναυλίας του ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ