E-Daily

Έτσι θα καταφέρεις να αντισταθείς στις σοκολατένιες λιχουδιές του Πάσχα

Δεν σου λέμε να μη φας και καθόλου, απλά όπως είναι γνωστό θα σε σώσει το μέτρο



Δημοσίευση 4/4/2018 | 11:51

Το Πάσχα παντού γύρο θα δεις σοκολατένιες εορταστικές δημιουργίες, όπως τα τεράστια αυγά και τα κουνελάκι που ναι μεν δείχνουν εξαιρετικά νόστιμα και λαχταριστά, όμως δεν πρέπει να ξεχνάς ότι κρύβουν ένα σωρό λιπαρά και ζάχαρη, που δεν είναι το καλύτερο για τον οργανισμό και το βάρος σου.

Βέβαια, από την άλλη υπάρχει και η μαύρη σοκολάτα και το κακάο, που χαρίζουν στον οργανισμό πολλά οφέλη, ιδίως όταν είναι ακατέργαστα και αποτελούν μέρος μια υγιεινής διατροφής. Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα χρήσιμα στοιχεία της σοκολάτας χάνονται όταν προστίθενται τα λιπαρά και η ζάχαρη, προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το απολαυστικό γλυκό που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν.

Αν όμως μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στη γάλακτος και τη μαύρη, τότε προτίμησε τη δεύτερη, η οποία έχει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, ενώ γενικά πρέπει να γνωρίζεις ότι όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο περισσότερο κακάο περιέχει και άρα περισσότερες θρεπτικές ουσίες.

Πάντως, είτε αποφασίσεις να φας μαύρη σοκολάτα, είτε γάλακτος δώσε τεράστια σημασία στην ποσότητα, καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο για τα κιλά σου. Και η ποσότητα αφορά ακόμα και μικρά σοκολατένια αβγουλάκια. Απέφυγε την τακτική ή όλα ή τίποτα που οι περισσότεροι ακολουθούν όταν πρόκειται για διατροφικές βόμβες και απόλαυσε την αγαπημένη σου λιχουδιά με μέτρο. Χρησιμοποίησε σαν μέτρο για την ποσότητα της σοκολάτας το δείκτη του χεριού σου. Επίσης, δοκίμασε να χωρίσεις τη σοκολάτα σου σε καθημερινές ποσότητες. 

Όμως να ξέρεις ότι ο καλύτερος τρόπος για να φας τη σοκολάτα σου και γενικά κάθε φαγητό, είναι με επίγνωση. Αυτό σημαίνει, ότι την ώρα που τρως δε θα κάνεις τίποτα άλλο. Δε θα είσαι πάνω από το κινητό ή στον υπολογιστή σου, ούτε θα βλέπεις τηλεόραση. Θα είσαι εκεί, να γεύεσαι, να μυρίζεις και να νιώθεις την τροφή στο στόμα σου. Έτσι και θα μειώσεις την ποσότητα που καταναλώνεις και θα ευχαριστιέσαι πιο πολύ το φαγητό.

Έξτρα συμβουλή:

Αντί για σοκολατένια αυγά, γιατί δε ξεκινάς την ημέρα σου με δυο κανονικά αυγά, τα οποία θα κάνεις ομελέτα ή θα τα βράσεις και θα τα συνοδεύσεις με ένα τοστ για να λάβεις και φυτικές ίνες. Επίσης, μπορείς να φας μαζί με αυτά και μανιτάρια ή ντομάτες. Όχι μόνο τα αυγά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βασικών αμινοξέων, ενώ ξεκινώντας την ημέρα σου με ένα συνδυαστικό γεύμα πρωτεϊνών και υδατανθράκων, θα μειώσεις τη λαχτάρα σου για γλυκό μέσα στην ημέρα και θα σε οδηγήσει σε πιο υγιεινές επιλογές.