E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Μια επετειακή έκδοση

Το Φεστιβάλ με τη διεθνή καταξίωση επιστρέφει ανανεωμένο και εορταστικό

Δημοσίευση 4/3/2018 | 18:56

20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Μια επετειακή έκδοση
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Ολύμπιον
Πλ. Αριστοτέλους 10, Tηλέφωνο: 2310 - 378404
Ημερομηνίες: από 2/3/2018 έως 11/3/2018
ΜΑΡ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γιορτάζει τον Μάρτιο του 2018, 20 χρόνια ζωής, 20 χρόνια δημιουργικής σχέσης με την συναρπαστική τέχνη του ντοκιμαντέρ.

Με μεγάλη χαρά, προσκαλούμε τους σκηνοθέτες να καταθέσουν τα ντοκιμαντέρ τους στο ελληνικό πρόγραμμα, στο διαγωνιστικό τμήμα Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στην Αγορά Doc Market και στα Docs in Progress της Αγοράς, συμμετέχοντας στο επετειακό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 11 Μαρτίου 2018.

Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τα ελληνικά ντοκιμαντέρ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Κάθε χρόνο, περισσότερα από 60 ελληνικά ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται στη διοργάνωση, αναδεικνύοντας τις τάσεις της εγχώριας παραγωγής, παρουσιάζοντας το έργο καθιερωμένων, καθώς και πολλά υποσχόμενων σκηνοθετών. Να υπενθυμίσουμε ότι έως 3 ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών (1η ή 2η ταινία τους) άνω των 50 λεπτών, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα.

Οι έλληνες ντοκιμαντερίστες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις ταινίες τους στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έως την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018.

Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ https://www.filmfestival.gr/el/festival-gr/documentary-festival.

Διαγωνιστικό Τμήμα Εικονική Πραγματικότητα (VR)

Το νέο διαγωνιστικό τμήμα VR (Virtual Reality / Εικονική Πραγματικότητα), μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο 58ο ΦΚΘ, επανέρχεται δυναμικά στο επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Προσκαλούμε τους δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό να καταθέσουν τα ντοκιμαντέρ τους Εικονικής Πραγματικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι κινηματογραφιστές μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα VR έως την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018.

Αγορά Ντοκιμαντέρ

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ / Agora Doc Market, το αναπτυξιακό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου στο πλαίσιο του 20ου ΦΝΘ, με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe Media. Οι ντοκιμαντερίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορούν να συμμετάσχουν στην Αγορά μέσα από δύο άξονες:

  •  Η Αγορά Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει κάθε χρόνο μια πληθώρα ντοκιμαντέρ που έχουν ολοκληρώσει την παραγωγή τους τα τελευταία δύο χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς να προβάλλουν τις ταινίες τους στους διαπιστευμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου (παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων, διανομείς, εκπροσώπους φεστιβάλ) που επισκέπτονται την Αγορά. Οι ενδιαφερόμενοι κινηματογραφιστές μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική ηλεκτρονική αίτηση (στα Αγγλικά) έως την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018.
  • Επιπλέον, η Αγορά Ντοκιμαντέρ συνεχίζει τη δράση Docs in Progress, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο του 20ου ΦΝΘ. Το τμήμα Docs in Progress φιλοξενεί προβολές που παρουσιάζονται αποκλειστικά στους ειδικούς καλεσμένους της Αγοράς οι οποίοι θα είναι παρόντες στην 20ή διοργάνωση και θα είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν ταινίες μεγάλου μήκους από τη Μεσόγειο, την κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, σε ένα στάδιο αμέσως πριν την ολοκλήρωση τους. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καταθέσουν τις ταινίες τους μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση Docs in Progress έως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018.

*Σημειώνεται ότι οι χώρες στις οποίες επικεντρώνεται η Αγορά Ντοκιμαντέρ και έχουν δυνατότητα να καταθέσουν ταινίες είναι οι εξής: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανο, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τσεχία, Τυνησία και Τουρκία.

**Για επιπλέον πληροφορίες για την Αγορά επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www2.filmfestival.gr/el/ ή επικοινωνήστε στο [email protected]

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών του 20 Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσολίκης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τέλος, όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αναφέρονται εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Μουσική 12.12.2025
New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 11.12.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

Afterglow Party στην Αρχιτεκτονική Live Stage στο Γκάζι

Nightλάιφ 09.12.2025
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ27/128€

ALTERN 8 ‑ 35 years Anniversary Tour ‑ Plex

Μουσική 09.12.2025
Resident Dj’ s: Greg Staikos – Junior SP - Show Starts: 22:00 | Entrance fee: 15€

Το Red Xmas ξαναχτυπά στον παλμό της πόλης!

Nightλάιφ 09.12.2025
Οι εθελοντές του InfinityGreece σε περιμένουν για να διασκεδάσετε παρέα τα Χριστούγεννα με νέους από όλη την πόλη σε ένα πάρτι που δεν έχει προηγούμενο

Battle of the best 2025

Θέατρο+Χορός 05.12.2025
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

The Meet Market Xmas Edition ‑ 10 μέρες Χριστουγέννων

Cityλάιφ 03.12.2025
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 12/12 έως 21/12

Χριστούγεννα στην Παραμυθοχώρα: Μαγική Απόδραση στη Λουτρόπολη Πόζαρ!

Φεστιβάλ 02.12.2025
Το νέο θεματικό πάρκο Χριστουγέννων στην καρδιά της Βόρειας Ελλάδας, υπόσχεται να σας χαρίσει τις ωραιότερες γιορτινές αναμνήσεις!

Job Fair ELSA Greece

Cityλάιφ 01.12.2025
Ένα διήμερο Job Fair που φέρνει σε άμεση επαφή φοιτητές Νομικής με κορυφαίους νομικούς φορείς και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη στα Ιωάννινα

Φεστιβάλ 30.11.2025
12 Δεκεμβρίου 2025 – 4 Ιανουαρίου 2026

Franchise Summit & Expo: Κόμβος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης

Cityλάιφ 26.11.2025
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 03/04 έως 04/04

Super Stereo Live Ίλιον Plus

Μουσική 25.11.2025
ΙΛΙΟΝ PLUS05/12