Στην παραοικονομία 1 στα 4 ευρώ που παράγει η Ελλάδα
Ανάμεσα στις 10 χώρες με τη μεγαλύτερη παραοικονομία η χώρα μας
Δημοσίευση 4/10/2012 | 00:00

Η παραοικονομία καλά κρατεί στην Ελλάδα του 2012, σύμφωνα με τον καθηγητή Friedrich Schneider, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα σκιώδους οικονομίας. Ο Schneider ανακυρήχθηκε επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 27 Σεπτεμβρίου.
Παρόλ' αυτά αναμένεται μείωση της παραοικονομίας στη χώρα φτάνοντας στο 24% έναντι με το περσινό 25,8% και το 25,4% του 2010.
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη παραοικονομία, μεταξύ των 27 κρατών της Ε.Ε.
Πρώτη θέση κρατούν η Βουλγαρία και Ρουμανία, με σκιώδη οικονομία (με 32,3% και το 29,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα).
Η Ελλάδα έχει τα ίδια επίπεδα παραοικονομίας με την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Περού και την Ταϊλάνδη και είναι μάλιστα και σε χειρότερη κατάταξη από το Βανουάτου και την Γκάμπια!
Μιλώντας στο ΠΑΜΑΚ, ο Schneider τόνισε πως το μέγεθος της σκιώδους οικονομίας στην Ελλάδα έφτασε στο μεγαλύτερο μέγεθος το 2003, καταλαμβάνοντας μερίδιο 28,2% του ΑΕΠ.






