LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

The Last of Us: Αξίζει πράγματι η σειρά για την οποία μιλάει όλος ο κόσμος;

Το μόνο κακό είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα περιμένουμε τη δεύτερη σεζόν

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 29/3/2023 | 00:37

The Last of Us: Αξίζει πράγματι η σειρά για την οποία μιλάει όλος ο κόσμος;
@HBO Max

Ξεκίνησε από ένα βιντεοπαιχνίδι το 2013. Η εταιρεία Naughty Dog τότε δημιούργησε το The Last of Us, ένα μετά - αποκαλυπτικό video game. Οι κριτικοί το λάτρεψαν, αφού στο Metacritic έχει την πέμπτη υψηλότερη βαθμολογία, για παιχνίδια του Playstation 3.

Αυτή η δημοφιλία του, έφερε και μια δεκαετία αργότερα, τη σειρά του HBO. Και αυτή είχε τεράστια επιτυχία, με σχεδόν 5 εκατομμύρια ανθρώπους να την παρακολουθούν μόλις την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της, ενώ η επιτυχία της, έφερε και την ανανέωσή της για δεύτερη σεζόν μετά το τέλος των 9 επεισοδίων της.

Το σκηνικό τοποθετείται στο 2023, μετά από δυο δεκαετίες μιας πανδημίας που έχει καταστρέψει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ένας επιζών ο οποίος κάνει λαθρεμπόριο, έχει επαφές με μια ομάδα ανταρτών, οι οποίοι τον παρακαλούν να μεταφέρει μια κοπέλα με αντάλλαγμα ένα αυτοκίνητο. Στην πορεία ένας στρατιώτης κάνει τεστ στην κοπέλα και τη βρίσκει θετική στην ασθένεια, ωστόσο η Ellie λέει πως έχει ανοσία. Ίσως λοιπόν το κορίτσι αυτό να είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας…

Αξίζει λοιπόν πράγματι η σειρά; Με μια λέξη, ναι. Πρόκειται για μια σειρά με εξαιρετική δομή επεισοδίων και κυρίως με πολύ καλά χτισμένους χαρακτήρες, ειδικά των δυο πρωταγωνιστών Pedro Pascal και Bella Ramsey, που ο καθένας στο κομμάτι του δίνουν συγκλονιστικές ερμηνείες.

Εκτός όμως από τη δομή της ως σειρά και τους άρτια δομημένους χαρακτήρες, σε κρατάει μονίμως σε αγωνία, ειδικά αν δεν έχεις παίξει το παιχνίδι, αφού έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό πάνω σε αυτό. Η εξιστόρηση της γίνεται με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να τη χορτάσεις, ούτε στο ελάχιστο και συνεχώς περιμένεις με ενθουσιασμό να δεις τι θα συμβεί παρακάτω. Είχαμε πραγματικά καιρό να δούμε μια σειρά που σε κρατά σε τόση εγρήγορση.

Το κακό είναι ότι η σεζόν τελείωσε και δεν ξέρουμε πόσο θα περιμένουμε για τη δεύτερη. Πραγματικά όμως, την περιμένουμε με ανυπομονησία. Γιατί τα έχει κάνει όλα σωστά, από το cast μέχρι και τη μουσική. Γι’ αυτό κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι είναι η καλύτερη μεταφορά video game στην τηλεόραση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Χτες
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Χτες
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Προχτές
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!