E-Daily
#TiNaDeis: Θρυλικές σειρές, σινεμά και Phantom of the Opera

5 ελληνικές ταινίες για να ξεκαρδιστείς με το ευφυές χιούμορ τους

Υπέροχες ταινίες για να δούμε ξανά και ξανά!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

1/3/2023 | 00:26

Ο παλιός Ελληνικός κινηματογράφος είναι μια ολόκληρη κατηγορία με πληθώρα ταινιών για όλα τα γούστα, αλλά αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι κωμωδίες με το σαρκαστικό και το χιούμορ που ήταν πάντα έξυπνο και ...to the point!

Εδώ θυμόμαστε 5 παλιές κωμωδίες του '60 που λατρεύουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά!

Της Κακομοίρας (1963)

Ο μπακαλόγατος του παντοπώλη Παντελή (Κώστας Δούκας), ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει. Το αφεντικό του θέλει να παντρευτεί μια πολύ νεότερή του κοπέλα, τη Λίτσα (Ντίνα Τριάντη), και ο Ζήκος θέλει τη φίλη της τη Φιφίκα (Νέλλη Παππά). Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους (Θανάσης Μυλωνάς και Νίκος Ρίζος). Απίθανος Κώστας Χατζηχρήστος ως Μπακαλόγατος που βγάζει το λάδι στο αφεντικό του, αλλά και σε όποιον τα βάζει μαζί του. Κάθε σκηνή περιλαμβάνει απίθανες ατάκες με τρελό γέλιο και όσες φορές και να τη δεις ανακαλύπτεις και μία καινούρια! 

Τα κίτρινα γάντια (1960)

Ο ζηλιάρης Ορέστης Καλλιγαρίδης (Νίκος Σταυρίδης) κάνει τη ζωή της γυναίκας του Ρένας (Μάρω Κοντού) μαρτύριο. Υποπτεύεται πως κάποιοι περίεργοι μουστακαλήδες παραμονεύουν έξω από το σπίτι του γι’ αυτήν. Από την άλλη, η υπηρέτρια τους Τούλα (Μάρθα Βούρτση), με τα ραντεβού που δίνει κάτω από το σπίτι τους, με το μουστακαλή σοφέρ Λέανδρο (Μίμης Φωτόπουλος), αυξάνει τις υποψίες του Ορέστη και επιδεινώνει την κατάσταση, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν η Ρένα δανείζει στη φίλη της Άννα (Νίκη Λινάρδου) ένα φόρεμά της και ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια, που γνωρίζει καλά ο άνδρας της. Κάποια στιγμή η υπηρέτρια, ο ταξιτζής, ο ζηλιάρης σύζυγος, η Άννα και ο αρραβωνιαστικός της, βρίσκονται σε ένα καφενείο έξω από την Αθήνα. Τα μπερδέματα ξεκινούν όταν ο Ορέστης βρίσκει τα κίτρινα γάντια της γυναίκας του κάτω από ένα τραπέζι, στο καφενεδάκι, όπου η Άννα είχε πάει ραντεβού με τον μνηστήρα της Τάκη.

Δεσποινίς Διευθυντής (1964)

Η Λίλα Βασιλείου (Τζένη Καρέζη) αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον υπερπροστατευτικό πατέρα της. Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων, παραμελεί τη θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη (Αλέκο Αλεξανδράκη). Όταν τον ερωτεύεται, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της (Λίλη Παπαγιάννη) να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό!

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962)

Ο αυστηρών και παλαιών αρχών λογιστής Θόδωρος (Μίμης Φωτόπουλος) επιμένει να κρατά την κόρη του, Χριστίνα (Σμαρούλα Γιούλη), περιορισμένη για να μη βρεθεί μπλεγμένη. Κάποια στιγμή, βρίσκει τον γαμπρό της αρέσκειας του, τον επιπόλαιο Μιχάλη (Κώστας Βουτσάς), που τυχαίνει να είναι και ανιψιός του προϊσταμένου του Θόδωρου στην εταιρεία όπου εργάζεται, και αποφασίζει να τον παντρέψει στην κόρη του, η οποία όμως είναι ήδη ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Αφήνει, λοιπόν, τη Χριστίνα να πάει σε ένα πάρτι, με τον όρο να τη συνοδεύσει ο Μιχάλης. Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν και οι δύο υποψήφιοι γαμπροί αποδεικνύονται απατεώνες.

Υπάρχει και φιλότιμο (1966)

Ο υπουργός Ανδρέας Μαυρογιαλούρος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), με αφορμή τα εγκαίνια ενός μαιευτηρίου, επισκέπτεται το χωριό της εκλογικής του περιφέρειας, την Πλατανιά. Μετά από ένα ατύχημα, ανακαλύπτει την αλήθεια για το τί σκέφτεται ο κόσμος για αυτόν, πώς ζούν οι άνθρωποι στην εκλογική του περιφέρεια, τί πραγματικά χρειάζονται, αλλά και το ρόλο που παίζουν οι κομματάρχες του (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος,Ανδρέας Ντούζος).

TV Σειρές

5 θρυλικές σειρές που έκαναν πάταγο πριν οι σειρές γίνουν μόδα

Τα κατάφεραν απλά με μια εμφάνιση στην ώρα τους σε ένα κανάλι
ΝΕΑ

5 ελληνικές ταινίες για να ξεκαρδιστείς με το ευφυές χιούμορ τους

Υπέροχες ταινίες για να δούμε ξανά και ξανά!
TV Σειρές
TV Σειρές

5 ελληνικές αστυνομικές σειρές που αξίζουν το χρόνο σου

Έκαναν αίσθηση όταν βγήκαν και βλέπονται ακόμα πολύ ευχάριστα!
Ραδιόφωνο

Phantom of the Opera: Δεν είναι παράσταση, είναι εμπειρία

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις που `έχουμε δει στη χώρα μας
TV Σειρές

Red Rose: Η σειρά του Netflix που σου υπόσχεται να χάσεις τον ύπνο σου

Οι κίνδυνοι που κρύβει το διαδίκτυο και τα smartphones