E-Daily
#TiNaDeis: Θρυλικές σειρές, σινεμά και Phantom of the Opera

5 ελληνικές αστυνομικές σειρές που αξίζουν το χρόνο σου

Έκαναν αίσθηση όταν βγήκαν και βλέπονται ακόμα πολύ ευχάριστα!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

28/2/2023 | 00:11

Είναι αλήθεια πως έχουμε συνηθίσει, όταν μιλάμε για αστυνομικές σειρές να εννοούμε κάποια αμερικανική ή και βρετανική παραγωγή, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν γνωρίσει μεγάλη άνοδο στο είδος η Ισπανία και οι Σκανδιναβικές χώρες.

Υπάρχουν όμως και ελληνικές σειρές που μπορεί σε budget να μην έχουν καμία σχέση με τις παραπάνω, όμως είναι αρκετά αξιόλογες και ενδιαφέρουσες λόγω της πλοκής, αλλά και των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν.

Σου προτείνουμε 5 ελληνικές σειρές μυστηρίου και δολοφονιών, που μπορείς να δεις για να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου.

Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα

Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα είναι μία ελληνική αστυνομική τηλεοπτική σειρά αυτοτελών επεισοδίων παραγωγής 2006-2008 που δημιουργήθηκε από τη Στέλλα Βασιλαντωνάκη για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η ιδέα της σειράς βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του συγγραφέα Γιάννη Μαρή και πρωταγωνιστούν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση!

Ίχνη

Τα "Ιχνη" αφορούν τη βασική ομάδα του Εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας, η οποία αποτελείται από τον αρχηγό, Μάρκο Παπαλουκά (Γιάννης Νταλιάνης) και την ομάδα του, τη Δάφνη Δηγενή (Μαριλίτα Λαμπροπούλου), το Δημήτρη Σαλασίδη (Δημήτρη Αλεξανδρή), την Άννα Ιορδάνου (Γωγώ Μπρέμπου) και το Χάρη Στρατάκη (Νίκο Κουρή) . Είναι ειδικοί στη σήμανση, στην εγκληματολογία, στο profiling και στην επιστημονική ανάλυση των στοιχείων. Προσεγγίζουν τον τόπο του εγκλήματος ψάχνοντας τον βιολογικό και ψυχολογικό μικρόκοσμο που αφήνει πίσω του ο ένοχος, προσπαθώντας με φαντασία και ορθολογισμό να ταιριάξουν τα κομμάτια του παζλ. Γιατί όσο προσεκτικός και να είναι ο δολοφόνος πάντα θ' αφήσει πίσω του ίχνη.

Ανατομία ενός εγκλήματος

Ανατομία Ενός Εγκλήματος είναι ο τίτλος μιας τηλεοπτικής σειράς θρίλερ ελληνικής παραγωγής, που προβλήθηκε από τον σταθμό του ΑΝΤ1 για τρεις συνεχόμενες σεζόν, 1992-1995. Είναι η πρώτη σειρά τέτοιου είδους που δημιούργησε ο Πάνος Κοκκινόπουλος για την ιδιωτική τηλεόραση. Αφηγητής της σειράς κα'όλη τη διάρκεια ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Νυχτερινό Δελτίο

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη ο οποίος φτιάχνει έναν αστυνομικό της διπλανής πόρτας, ολίγον αντιήρωα, ζει σε έναν προβληματικό γάμο, αγωνιά για το μέλλον του παιδιού του, έχει ένα σαράβαλο αυτοκίνητο, τρώει την μισή μέρα μέσα στην κίνηση της Αθήνας και έχει ένα περίεργο χόμπι, τα λεξικά. Αυτός είναι ο αστυνόμος Χαρίτος.

Έτερος Εγώ

Η σειρά ακολουθεί τις έρευνες του καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη σε συνεργασία με την αστυνομία και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στέργιου, καθώς και με κοντινά τους πρόσωπα.

Οι Αστυνομικές Αρχές έρχονται αντιμέτωποι με έναν δολοφόνο κατά συρροή και αφού ο δράστης έχει εμπλέξει τον εγκληματολόγο Δημήτρη Λαΐνη στην υπόθεση, οι Αστυνομικές Αρχές τον βάζουν στην υπόθεση έτσι ώστε να τους βοηθήσει. Εκείνος ανακαλύπτει ότι κάποια εγκλήματα συνδέονται μεταξύ τους, οπότε και ανακάλυψε ότι πρόκειται για δολοφόνο κατά συρροή, και ότι ο δολοφόνος ακολουθει τους μύθους του Θησέα. Εν συνεχεία, οι Αστυνομικές Αρχές μαζί με τον Λαΐνη και όλους όσους βοηθούν στην υπόθεση, κάνουν έρευνες, συλλέγουν πληροφορίες και προσπαθούν με πολλούς τρόπους να φτάσουν στον δράστη. Λίγο καιρό μετά, οι Αστυνομικές Αρχές έρχονται αντιμέτωποι με δολοφονίες που συνδέονται μεταξύ τους και αφορούν φοιτήτριες. Ο Δημήτρης Λαΐνης καλείται ξανά να βοηθήσει στην υπόθεση, καθώς και η δημοσιογράφος. Παράλληλα, εμφανίζεται μία συμμορία, η οποία προκαλεί το ενδιαφέρον της αστυνομίας.

Ο τρίτος κύκλος της σειράς βρίσκεται σε εξέλιξη ...

TV Σειρές

5 θρυλικές σειρές που έκαναν πάταγο πριν οι σειρές γίνουν μόδα

Τα κατάφεραν απλά με μια εμφάνιση στην ώρα τους σε ένα κανάλι
ΝΕΑ

5 ελληνικές ταινίες για να ξεκαρδιστείς με το ευφυές χιούμορ τους

Υπέροχες ταινίες για να δούμε ξανά και ξανά!
TV Σειρές
TV Σειρές

5 ελληνικές αστυνομικές σειρές που αξίζουν το χρόνο σου

Έκαναν αίσθηση όταν βγήκαν και βλέπονται ακόμα πολύ ευχάριστα!
Ραδιόφωνο

Phantom of the Opera: Δεν είναι παράσταση, είναι εμπειρία

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις που `έχουμε δει στη χώρα μας
TV Σειρές

Red Rose: Η σειρά του Netflix που σου υπόσχεται να χάσεις τον ύπνο σου

Οι κίνδυνοι που κρύβει το διαδίκτυο και τα smartphones