E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
#TiNaDeis: Ταινίες, σειρές, θέατρο, συναυλίες και ό,τι σου κάνει κλικ στην Pop Culture

5 ταινίες που αποδεικνύουν ότι έχουμε παρεξηγήσει τον Adam Sandler

Μπορεί και το ένα, μπορεί και το άλλο

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 11/1/2023 | 00:43

5 ταινίες που αποδεικνύουν ότι έχουμε παρεξηγήσει τον Adam Sandler
@A24

Πολλοί όταν ακούν το όνομα του Adam Sandler, ο νους τους πάει στην πλειοψηφία είναι η αλήθεια των ταινιών του, οι οποίες έχουν εξεζητημένο χιούμορ, με πολλά practical jokes, αλλά και χαρακτήρες καρικατούρες που πάντα τείνουν προς την υπερβολή.

Τέτοιες ταινίες είναι οι δυο του «Grown Ups», το «You Don't Mess with the Zohan», το «The Waterboy», το «Little Nicky», το «The Wedding Singer», το «Mr. Deeds» και αρκετές ακόμα. Σίγουρα μέσα σε αυτές έχουν βρει κάποια guilty pleasures, αλλά η πλειοψηφία τους δεν έχει να μας πει τίποτα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτές. Γιατί ο Sandler έχει στο παλμαρέ τους ταινίες που είναι είτε καλές, είτε ακόμα και εξαιρετικές, χωρίς να παίζει την καρικατούρα που έχουμε συνηθίσει, αλλά και με την υπόθεση να καταπιάνεται με σοβαρά θέματα, όπως η οικογένεια, την απώλεια, τις φοβίες και τον έρωτα, τον τζόγο και τον αθλητισμό.

Είπαμε πολλά; Ίσως καταλάβατε ποιες εννοούμε, αλλά αν δεν καταλάβατε, παρακάτω σας προτείνουμε 5 ταινίες όπου ο Adam Sandler ήταν εξαιρετικό, όσο και οι ίδιες οι ταινίες.

Punch - Drunk Love

Με αυτή την ταινία το 2002, μάθαμε ότι ο Sandler μπορεί να παίξει και κάτι διαφορετικό, κάτι έξω από τα συνηθισμένα του, μια ιστορία που ένας άνδρας χωρίς κοινωνικές δεξιότητες και αρκετές φοβίες με τους ανθρώπους, βγαίνει από το καβούκι του, γιατί βρίσκει τον έρωτα στο ετερώνυμο. Μια εξαιρετική ταινία για τον έρωτα, στον οποίο όλοι έχουν δικαιώματα.

Spanglish

Μια οικογένεια θα προσλάβει μια μητέρα, που μόλις ήρθε με την κόρη της από το Μεξικό για μια καλύτερη ζωή. Ο πατέρας είναι ένας σταθερά ανερχόμενος σεφ, ενώ η σύζυγός του, είναι μια γυναίκα γεμάτη ανασφάλειες. Η συνύπαρξη των ανθρώπων αυτών, θα βγάλει προβλήματα στην επιφάνεια και θα διδάξει στον καθένα τους μαθήματα ζωής. Ο Sandler έχει ένα πολύ όμορφο υποκριτικό connection κυρίως με την Paz Vega αλλά και με την Tea Leoni, σε μια ταινία για μια ευκατάστατη μεν, προβληματική δε οικογένεια, πράγμα που μόνο σπάνιο δεν είναι.

Reign Over Me

Φτάνουμε στο 2007, όπου ο Sandler θα συναντήσει τον υποψήφιο για Όσκαρ με την ταινία «Hotel Rwanda», Don Cheadle, σε μια ιστορία απώλειας και προσπάθειας ανασύνταξης από το μηδέν. Έχοντας χάσει την οικογένειά του κατά την επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου, ένας άνδρας θα βρει τον παλιό του συγκάτοικο στο κολλέγιο, με τον οποίο θέλει να αναθερμάνει την παλιά φιλία τους, ως τελευταία σανίδα σωτηρίας του εαυτού του.

Uncut Gems

Μια από τις καλύτερες ερμηνείες που έχει δώσει ποτέ ο Adam Sandler. Στον ρόλο του αρρωστημένου τζογαδόρου, είναι τόσο πειστικός που σε κάνει να νευριάζεις και να σηκώνεσαι όρθιος, γιατί θέλεις και να τα καταφέρει αλλά και να απαλλαγεί από αυτή τη φοβερή «ασθένεια». Λογικά θα βρίσετε και λίγο, αλλά όλη η ταινία είναι χρονικό αγωνιώδους προσπάθειας για απόδραση, που όμοιο του λίγες φορές έχουμε δει.

Hustle

Η τελευταία ταινία της λίστας είναι και η πρόσφατη. Άλλωστε τις βάλαμε και με χρονολογική σειρά. Σε όλη του την καριέρα, Ο Sandler δεν έκρυψε ποτέ ότι λατρεύει το μπάσκετ, και απ’ ότι φαίνεται και σε κάποια πλάνα από άλλες ταινίες φαίνεται να είναι και χαρισματικός σουτέρ. Εδώ θα κάνει μάλλον ένα όνειρο του πραγματικότητα, γυρίζοντας μια ταινία που αποθεώνει το μπάσκετ και τα ταλέντα του. Ως κυνηγός ταλέντων ψάχνει έναν παίχτη για τους Philadelphia 76ers, τον βρίσκει σε μια αλάνα της Ισπανίας, αλλά κανείς αρχικά δεν βλέπει αυτό που έχει δει αυτός. Γι’ αυτό πληρώνει από την τσέπη του, ώστε να έχει την ευκαιρία του στον μαγικό κόσμο του NBA. Εξαιρετικός και εδώ.

TV Σειρές
Σινεμά

5 ταινίες που θα έπρεπε να βλέπεις μόνο Κυριακές

Για να φτιάξουν λίγο το απογευματόβραδο σου
Σινεμά

Η χολυγουντιανή ταινία που παρομοιάστηκε με την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα

Μια από τις πιο παραστατικές μεταφορές όλων των εποχών
Σινεμά

No Escape: Η ταινία στο Ertflix που θα σε κάνει να κοιτάς συνέχεια πίσω σου

Δράση που σταματάει μόνο στους τίτλους τέλους
TV Σειρές

Ginny & Georgia: Η σειρά που θα δεις μονορούφι

Δείτε τη χωρίς καμία αμφιβολία
Σινεμά

Αυτές οι ταινίες μιλούν για τη ζωή .... μετά!

5 κινηματογραφικές μεταθανάτιες στιγμές
Σινεμά

Η ταινία του Ertflix που θα ξυπνήσει όλα σου τα πάθη

Όλα στη ζωή είναι θέμα προσέγγισης
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σινεμά 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

Σινεμά 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου