E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η έκθεση μουσείου με αράχνες και έντομα να κυκλοφορούν ελεύθερα

«Όχι ηλεκτρικές σκούπες και ξεσκονόπανα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2022 | 00:30

Η έκθεση μουσείου με αράχνες και έντομα να κυκλοφορούν ελεύθερα

Μια διαφορετική έκθεση, η οποία έχει τίτλο «Clara and Crawly Creatures», θα παρουσιάσει το μουσείο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ, στους επισκέπτες του. Και αυτό που είναι ακόμα πιο παράξενο, είναι η εντολή που έχει δοθεί στο προσωπικό καθαριότητας: «Όχι ηλεκτρικές σκούπες και ξεσκονόπανα».

Η έκθεση θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου και θα ρίξει αυλαία στις 15 Ιανουαρίου. Ερευνά το πως ακριβώς αλλάζουν οι αντιλήψεις γύρω από τα ερπετά στην τέχνη αλλά και την επιστήμη, με το πέρασμα των αιώνων. Το μουσείο γι’ αυτόν τον λόγο έχει αφήσει τις γωνίες του αλλά και τα μικρά περάσματα του ελεύθερα, ώστε όσα ζωύφια κυκλοφορήσουν εκεί, να γίνουν μέρος της τέχνης.

Η Julia Kantelberg είναι βοηθός επιμελήτρια και ανέφερε ότι ο Αργεντινός καλλιτέχνης Tomás Saraceno, του οποίου τα έργα απαρτίζουν την έκθεση, τους ενθάρρυνε να κρατήσουν τους ιστούς αράχνης όπου αυτοί εμφανίζονται. Όπως είπε, οι ιστοί αντιμετωπίζονται ως έργα τέχνης, τα οποία θα έπρεπε κάποια στιγμή να τιμηθούν όπως ένα ανθρώπινο αριστούργημα της τέχνης.

Έτσι τρεις μήνες πριν τα εγκαίνια, από τι καθαρίστριες ζητήθηκε να μην απομακρύνουν ούτε τις αράχνες αλλά ούτε και τους ιστούς τους. «Έκτοτε περιφέρομαι εβδομαδιαία για να εντοπίζω τα σημεία όπου άρχισαν να εμφανίζονται ιστοί – ένας πολύ διαφορετικός τρόπος να κοιτάζω γύρω από το κτίριο που γνωρίζω τόσο καλά» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Φωτιά» η Ριάνα: Οι νέες φωτογραφίες που προκαλούν φρενίτιδα στα social media

E-Daily 3.Left Χτες
Οι εικόνες έγιναν αμέσως «viral», με τους followers της να αποθεώνουν την εμφάνισή της στα σχόλια, γράφοντας πως είναι «πιο καυτή από ποτέ»

Φειδίας Παναγιώτου: Από Ευρωβουλευτής… χορευτής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Φειδίας Παναγιώτου και η αγαπημένη του Στυλιάνα Αβερκίου πρόκειται σύντομα να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, επισφραγίζοντας την αγάπη τους κατ’ αυτόν τον τρόπο

Μαρία Κορινθίου – Γιώργος Καραθανάσης: Ένας χρόνος έρωτα και το δώρο που της έκανε

E-Daily 3.Left Χτες
Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα είναι η 24η Απριλίου για τη Μαρία Κορινθίου και τον Γιώργο Καραθανάση, καθώς το ζευγάρι συμπληρώνει έναν χρόνο σχέσης!

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Το απρόοπτο που της συνέβη στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «The Devil Wears Prada 2»

E-Daily 3.Left Χτες
Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του The Devil Wears Prada 2, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο, βρέθηκε η Ζενεβιέβ Μαζαρί

Τόκιο: Εργαζόμενοι αλλάζουν τα κοστούμια με βερμούδες, για να μειωθεί το κόστος ενέργειας

E-Daily 3.Left Χτες
Η εκστρατεία με την ονομασία «Cool Biz» προβλέπει επίσης την ενίσχυση της τηλεργασίας καθώς την έναρξη της εργασιακής ημέρας νωρίτερα το πρωί

Λάκης Γαβαλάς: «Ετοιμάζω τα χαρτιά για τη σύνταξη, το ποσό είναι αστείο!»

E-Daily 3.Left Χτες
«Με ενημέρωσαν πως αφορά στο τρίμηνο», είπε ο σχεδιαστής

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Η αποκάλυψη για τη σχέση του με τη Χρύσα Μιχαλοπούλου μετά τον χωρισμό

E-Daily 3.Left Χτες
Σε μια σπάνια αναφορά στην προσωπική του ζωή προχώρησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες κατά τη διάρκεια βραδινής του εξόδου

Ουγγαρέζος: Στη φόρα το ηχητικό απόσπασμα με όσα είχε πει για τον Αρναούτογλου και οι αιχμές

E-Daily 3.Left Χτες
Η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου πήρε νέα τροπή το πρωί της Παρασκευής 24 Απριλίου