E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η έκθεση μουσείου με αράχνες και έντομα να κυκλοφορούν ελεύθερα

«Όχι ηλεκτρικές σκούπες και ξεσκονόπανα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2022 | 00:30

Η έκθεση μουσείου με αράχνες και έντομα να κυκλοφορούν ελεύθερα

Μια διαφορετική έκθεση, η οποία έχει τίτλο «Clara and Crawly Creatures», θα παρουσιάσει το μουσείο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ, στους επισκέπτες του. Και αυτό που είναι ακόμα πιο παράξενο, είναι η εντολή που έχει δοθεί στο προσωπικό καθαριότητας: «Όχι ηλεκτρικές σκούπες και ξεσκονόπανα».

Η έκθεση θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου και θα ρίξει αυλαία στις 15 Ιανουαρίου. Ερευνά το πως ακριβώς αλλάζουν οι αντιλήψεις γύρω από τα ερπετά στην τέχνη αλλά και την επιστήμη, με το πέρασμα των αιώνων. Το μουσείο γι’ αυτόν τον λόγο έχει αφήσει τις γωνίες του αλλά και τα μικρά περάσματα του ελεύθερα, ώστε όσα ζωύφια κυκλοφορήσουν εκεί, να γίνουν μέρος της τέχνης.

Η Julia Kantelberg είναι βοηθός επιμελήτρια και ανέφερε ότι ο Αργεντινός καλλιτέχνης Tomás Saraceno, του οποίου τα έργα απαρτίζουν την έκθεση, τους ενθάρρυνε να κρατήσουν τους ιστούς αράχνης όπου αυτοί εμφανίζονται. Όπως είπε, οι ιστοί αντιμετωπίζονται ως έργα τέχνης, τα οποία θα έπρεπε κάποια στιγμή να τιμηθούν όπως ένα ανθρώπινο αριστούργημα της τέχνης.

Έτσι τρεις μήνες πριν τα εγκαίνια, από τι καθαρίστριες ζητήθηκε να μην απομακρύνουν ούτε τις αράχνες αλλά ούτε και τους ιστούς τους. «Έκτοτε περιφέρομαι εβδομαδιαία για να εντοπίζω τα σημεία όπου άρχισαν να εμφανίζονται ιστοί – ένας πολύ διαφορετικός τρόπος να κοιτάζω γύρω από το κτίριο που γνωρίζω τόσο καλά» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατρίχιασαν στο X με την Ευαγγελία Μουμούρη στο φινάλε του «Ριφιφί»

Social 21.01.2026
Μυθική ερμηνεία, υποκλινόμαστε στο μέγεθος του ταλέντου της

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Η σχέση μου με τη ζυγαριά είναι αηδιαστική» – Η εξομολόγηση για τον Νίκο Συρίγο

Tabloid 21.01.2026
«Νομίζω ότι είμαι σε μια πολύ καλύτερη στιγμή σε σχέση με την αγάπη στον εαυτό μου από ό,τι παλιότερα»

Snik: «Σε δύο μήνες γεννάμε» – Η αναφορά στην σύντροφό του και η απάντηση για γάμο

Tabloid 21.01.2026
Ο Snik μίλησε στο «Πρωινό» του ANT1 μόλις δύο μήνες πριν γίνει πατέρας

Αγελάδα στην Αυστρία πήρε ένα σκουπόξυλο για να ξυστεί: «Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό χρήσης εργαλείου από βοοειδές»

Social 21.01.2026
«Τα βοοειδή μπορεί να είναι πιο ικανά νοητικά από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα»

Η πρώην του Μπρούκλιν Μπέκαμ κατηγορεί δημόσια τη μητέρα του, Βικτόρια: Ποτέ δεν με συμπάθησε

Tabloid 21.01.2026
Η Τάλια Στορμ δηλώνει «ομάδα Μπρούκλιν» και περιγράφει περιστατικά από τη σχέση τους

Marseaux: Η απάντησή της στην Εύη Δρούτσα για το απαράδεκτο σχόλιο για το σώμα της

Tabloid 21.01.2026
Η στιχουργός σχολίασε την εμφάνιση της τραγουδίστριας λέγοντας ότι «δεν έχει το υπέροχο σώμα για να το βγάλει έξω»

Στο νοσοκομείο ο Πασχάλης Τερζής

Tabloid 21.01.2026
Στο νοσοκομείο τον συνόδευσαν η σύζυγός του και ένας φίλος

Αλλος άνθρωπος: Η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα έκοψε αγορέ τα μαλλιά της

Tabloid 21.01.2026
Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη αλλαγή