LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 πράγματα που δεν ξέρατε για το «All I Want for Christmas Is You» της Mariah Carey

Tο πιο διάσημο christmas classic της ποπ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 21/12/2021 | 00:31

10 πράγματα που δεν ξέρατε για το «All I Want for Christmas Is You» της Mariah Carey

Το 1994, η Mariah Carey εξέπληξε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας, με την κυκλοφορία του τραγουδιού που γρήγορα θα γινόταν το πιο διάσημο christmas classic της ποπ.

Το "All I Want for Christmas is You" ήταν πιασάρικο και διαχρονικό και, ταυτόχρονα, ξεκάθαρα ένα τραγούδι...."Mariah". Κανείς δεν το περίμενε από μια τόσο νεαρή καλλιτέχνιδα, αλλά ίσως ήταν η βαθιά αγάπη της τραγουδίστριας για τις γιορτές και η αφοσίωσή της στο να διοχετεύει τη μελωδία και τις λέξεις με την αγαπημένη της γιορτή.

Εδώ είναι η ιστορία αυτού του τραγουδιού, το οποίο γιορτάζει φέτος την 27η επέτειό του.

1. Το 1993, η Mariah Carey απολάμβανε την επιτυχία του τρίτου της άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του Music Box όταν εκείνη και η ομάδα διαχείρισης της, αποτελούμενη από τον CEO της Sony και τον τότε σύζυγό της Tommy Mottola, άρχισαν να σχεδιάζουν πιθανά μελλοντικά πρότζεκτ. Κάποιος πρότεινε ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, αλλά η λογική ήταν ότι οι καλλιτέχνες δεν ηχογραφούν χριστουγεννιάτικη μουσική στο απόγειο της καριέρας τους. Αυτό ήταν κάτι που το φύλαξαν για αργότερα στη ζωή τους, καθώς η δημοτικότητά τους έπεφτε. Ωστόσο, ο Carey αποφάσισε να αγνοήσει τη πεπατημένη και να δοκιμάσει ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ.

2. Αρχικά, σύμφωνα με ένα πρόσφατο μίνι ντοκιμαντέρ της Amazon Music για το τραγούδι, η Mariah και η ομάδα της σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε απλώς να βάλει τη μοναδική της σφραγίδα στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ήταν ήδη γνωστά. Αλλά η Mariah Carey δεν είναι ο τύπος που αποφεύγει μια πρόκληση και άρχισε να δουλεύει. «Αυτό που έκανα ήταν, είπα, «Αφήστε με να προσπαθήσω να μπω στο πνεύμα των Χριστουγέννων», θυμάται. Ζούσε σε ένα σπίτι στα βόρεια της Νέας Υόρκης εκείνη την εποχή και, παρόλο που δεν ήταν Χριστούγεννα, στόλισε ένα δεντράκι και έπαιξε το It’s A Wonderful Life στην τηλεόραση στον κάτω όροφο, ενώ πειραματιζόταν με μια μελωδία στο πιάνο στον επάνω όροφο. 

3. Αντί να ακούγεται σαν να βγήκε το 1994, το "All I Want for Christmas Is You" κατέληξε να έχει μια πολύ αναγνωρίσιμη ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1960, όπως οι The Ronettes ή οι The Crystals.

4. Όπως όταν άρχισε να γράφει το τραγούδι, η Μariah ήθελε να βεβαιωθεί ότι όλα θα είχαν την αντίστοιχη ατμόσφαιρα όταν ηχογραφήθηκε το "All I Want for Christmas is You" - παρόλο που ήταν Αύγουστος. Ήθελε όμως η αυθεντικότητα του χριστουγεννιάτικου συναισθήματος να φανεί μέσα στο τραγούδι. Υπήρχαν στολίδια, υπήρχαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, και παντού χριστουγεννιάτικα κεριά.

5. Το "All I Want for Christmas Is You" είναι το εορταστικό σινγκλ με τα περισσότερα downloads όλων των εποχών. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους Tech Times, το τραγούδι είναι το 11ο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, και έχει δώσει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια στην τσέπη της Mariah!

6. «Η Mariah Carey είναι τα Χριστούγεννα», είπε ο Randy Jackson στο ντοκιμαντέρ της Amazon Music. «Την έλεγα Mariah Claus». «Πάντα ανυπομονούσα για τις γιορτές. Όμως είχα μια απίστευτα δυσλειτουργική οικογένεια που θα τα κατέστρεφε όλα κάθε χρόνο. Όχι η μαμά μου - η μαμά μου προσπαθούσε να τα κάνει διασκεδαστικά - αλλά δεν είχαμε πολλά χρήματα, έτσι μερικές φορές τύλιγε φρούτα και ό,τι μπορούσε να αντέξει οικονομικά. Και είπα: Όταν μεγαλώσω, δεν πρόκειται ποτέ να το αφήσω να συμβεί. Θα κάνω τα Χριστούγεννα τέλεια κάθε χρόνο».

7. Η Mariah έχει μια αγαπημένη συνήθεια. «Πάντα θέλω να περνάω τις μέρες μου κάπου που να είναι... σαν μια ιδιαίτερη Winder Wonderland». Τώρα που έχει τα δικά της παιδιά, η Mariah πηγαίνει στο Άσπεν για τα Χριστούγεννα κάθε χρόνο και νοικιάζει ακόμη και πραγματικούς τάρανδους για να πάει την οικογένειά της βόλτες με έλκηθρο.

8.  Εκτός από την επανέκδοση του Merry Christmas, του άλμπουμ στο οποίο εμφανίζεται το "All I Want for Christmas Is You", η Carey γιόρτασε την 25η επέτειο με μια περιοδεία.


9. Το τραγούδι έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ GUINNESS ΤΟ 2019. Το 2019, 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, η Mariah έσπασε τα ρεκόρ για το εορταστικό τραγούδι που έφτασε πιο ψηλά στα τσαρτ στο Billboard US Hot 100 από έναν σόλο καλλιτέχνη, το κομμάτι με τα περισσότερα streamings στο Spotify σε 24 ώρες (γυναίκα) και τις περισσότερες εβδομάδες στο Top 10 chart στο Ηνωμένο Βασίλειο.

10. Παρόλο που υπάρχει από το 1994, το "All I Want for Christmas is You" έφτασε για πρώτη φορά στο Billboard 100 το έτος 2000 και μόλις την περασμένη δεκαετία άρχισε να γίνεται τόσο πολύ δημοφιλές όσο είναι σήμερα. Έφτασε στο top 10 για πρώτη φορά το 2017, και πέρυσι βγήκε στο Νο. 3. Τελικά, στις 16 Δεκεμβρίου 2019, έφτασε στο Νο. 1 για πρώτη φορά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!