E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όταν ο James Bond τα έβαλε με τους εξαγριωμένους μοναχούς στα Μετέωρα

Η Ιερά Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 25/6/2021 | 01:00

Όταν ο James Bond τα έβαλε με τους εξαγριωμένους μοναχούς στα Μετέωρα

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο», ο James Bond που τότε υποδυόταν ο σπουδαίος Roger Moore είχε έρθει και στην Ελλάδα.

Κάποια από τα γυρίσματα θα γινόντουσαν στα Μετέωρα - που δεν θα έμεναν χωρίς παρατράγουδα.

Στα Μετέωρα λοιπόν οι μοναχοί θεώρησαν πως τα γυρίσματα της ταινίας θα μαγαρίζουν τις Ιερές Μονές και ξεκίνησαν τη δική τους μάχη για να τον διώξουν!

Μπορεί το υπουργείο Πολιτισμού να είχε δώσει τη σχετική άδεια, ωστόσο, οι μοναχοί αντέδρασαν αφού αντιλαμβάνονταν πως θα υπήρχαν σκηνές με ληστeίες, βia και σeξ και αυτό προσβάλει βάναυσα την ιερότητα των Μετεώρων.

Το γεγονός πως αντέδρασαν όμως δεν σταμάτησε προφανώς το Hollywood - όταν όμως είδαν τα συνεργεία να στήνουν τις κάμερες, κατάλαβαν πως έπρεπε... να γίνουν πιο πειστικοί. Ταμπουρώθηκαν στο Μοναστήρι, απαγόρευσαν την είσοδο και απειλούσαν όποιον επιχειρούσε να πλησιάζει και ιδιαίτερα τον Moore! 

Τότε όμως η λύση ήρθε από τους κατοίκους που κατάλαβαν πως όλο αυτό αποτελεί διαφήμιση για την περιοχή και ταυτόχρονα πως και ο τόπος θα ενισχύονταν οικονομικά αφού για 2 μήνες αραγωγή, τεχνικοί και ηθοποιοί θα κυκλοφορούσαν στα μαγαζιά τους! Διοργάνωσαν, λοιπόν, ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Καλαμπάκα όπου ζήτησαν να γίνουν κανονικά τα γυρίσματα. Εν τέλει, Hollywood - μοναχοί, σκορ 1-0. Και αν θέλετε να δείτε την ταινία, ιδού!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Οδύσσεια» του Nolan: Πάνω από 127.000 εισιτήρια στα Village Cinemas

Σινεμά Χτες
Η αυξημένη ζήτηση οδηγεί σε προσθήκη νέων προβολών και σε 4η εβδομάδα προπώλησης για την αίθουσα IMAX - μια ακόμα πρωτιά για την ταινία.

Οδύσσεια: Πώς μια τυχαία σκηνή με δελφίνια κέρδισε μια θέση στην ταινία του Nolan

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα δελφίνι πέρασε μπροστά από την IMAX κάμερα κατά τα γυρίσματα με τον Ματ Ντέιμον και ο σκηνοθέτης αποφάσισε να κρατήσει το πλάνο στην τελική εκδοχή της ταινίας.

Υπάρχει λόγος που αυτές οι ελληνικές σειρές παίζουν κάθε καλοκαίρι

TV Σειρές Χτες
Οι ελληνικές σειρές που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι ξανά και ξανά – και δεν πρόκειται να βαρεθούμε ποτέ.

Το τηλεοπτικό «καταφύγιο» του καλοκαιριού που αγαπούν όλες οι γενιές

E-Daily 3.Left Χτες
Η σειρά που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι ξανά και ξανά χωρίς να τη βαριόμαστε ποτέ

Ο Ματ Ντέιμον είχε γυναίκα σωσία στην «Οδύσσεια» – Τι είπε για τα μπράτσα της

E-Daily 3.Left Προχτές
Η κασκαντέρ Ντέβυν Ντάλτον υποδύθηκε τον ηθοποιό στις σκηνές αναγκαστικής προοπτικής με τους γίγαντες Λαιστρυγόνες στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν.

Ποιοι metal κολοσσοί κλείνουν το Release Athens 2026 στην Πλατεία Νερού;

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Sabaton, Savatage και Epica ανεβαίνουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 για το μεγάλο φινάλε του Release Athens.

«Παγώνει» η μεγάλη συγχώνευση Paramount–Warner Bros. με δικαστική απόφαση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Προσωρινό «πάγωμα» 14 ημερών για τη συμφωνία των 110 δισ. δολαρίων

Pokémon Go: 10 χρόνια, 1 δισ. λήψεις και εκατομμύρια παίκτες που δεν σταματούν να «πιάνουν» Pokémon

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Το παιχνίδι που άλλαξε τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον πραγματικό κόσμο γιορτάζει μία δεκαετία ζωής με αμείωτη δημοτικότητα.

Ghetto Kids: Ποια είναι τα παιδιά που χόρεψαν με τη Σακίρα στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Τα παιδιά από τις παραγκουπόλεις της Ουγκάντας που έκλεψαν τα βλέμματα στο halftime show του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης και ανατροπής.

Μουντιάλ 2026: Μαντόνα, BTS και Σακίρα «άναψαν φωτιές» στο πρώτο half‑time show τελικού

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Μαντόνα με Ρονάλντο και Ροναλντίνιο, BTS, Τζάστιν Μπίμπερ και Σακίρα μετέτρεψαν το ημίχρονο του τελικού Ισπανίας-Αργεντινής σε αξέχαστο θέαμα.

«Οδύσσεια» του Νόλαν: Ρεκόρ προπώλησης στα Village Cinemas με 32.000 εισιτήρια

Σινεμά 19.07.2026
Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της 16ης Ιουλίου στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens έγιναν sold-out σε λίγες μέρες.