E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Γκαμπί της Βασίλισσας: Η ιστορία του σεναριογράφου θα σας ενθουσιάσει

Από πόσα κύματα πέρασε ο ίδιος και το σενάριό του μέχρι να τα καταφέρει

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 6/1/2021 | 00:43

Το Γκαμπί της Βασίλισσας: Η ιστορία του σεναριογράφου θα σας ενθουσιάσει
Ken Woroner/Netflix

Είτε αγαπάτε το σκάκι, είτε όχι, είτε που δεν ξέρετε καν τα ονόματα από τα πιόνια, ένα είναι σίγουρο. Πως λατρέψατε ή θα λατρέψετε αυτή τη σειρά.

Η σειρά που είδαν πάνω από 62 εκατομμύρια άνθρωποι απ'άκρη σε άκρη της γης, έκανε την πρωταγωνίστρια παγκοσμίως γνωστή, το κασέ της πολύ μεγαλύτερο απ'ό,τι παλιά και το σκάκι, ξανά δημοφιλές σε όλες τις ηλικίες. 

Το Γκαμπί της Βασίλισσας έγινε μια από τις πιο πετυχημένες σειρές του Netflix για το 2020 και αποτέλεσε...κίνηση ματ για τον παραγωγό και σεναριογράφο Alan Scott που όμως δεν πέρασε και λίγα για να πείσει τις εταιρείες να δώσουν λίγη σημασία στη σειρά του!

Ο ίδιος όμως ο Scott παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο BBC πως χρειάστηκε να περάσει το σενάριο από όλα τα μεγάλα αμερικάνικα στούντιο, να τον απορρίψουν όλοι, και να περάσουν 30 χρόνια για να βρει κάποιον που θα πιστέψει σε αυτό. Μάλιστα όλοι του έλεγαν πως κανένας δεν νοιάζεται για το σκάκι και έτσι πολύ δύσκολα θα έκανε επιτυχία. Το σενάριο επίσης άλλαξε και διορθώθηκε 9 φορές ώσπου να πάρει την τελική του μορφή. 30 χρόνια αργότερα λοιπόν, μπορεί κανείς να πει πως βρήκε κάποιον που δικαίως πίστεψε σε αυτή την τρομερή ιστορία και όπως αποδείχτηκε ο Alan Scott είχε στα χέρια του ένα διαμάντι που απλώς ήθελε κάποιον να το εκτιμήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο κρυφό μυστικό έκρυβε για 23 χρόνια το «Night Raid» του Nick Cave

E-Daily 1.Hero 26.06.2026
Μια ιστορία που παρέμεινε μυστική για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

5 λόγοι να επισκεφτείς φέτος το Plastiras Lake Festival

Urban 26.06.2026
Τέσσερις μέρες μουσικής δίπλα στη Λίμνη Πλαστήρα - ιδού γιατί αξίζει να κρατήσεις θέση

Η σειρά των 10 λεπτών που κατάφερε να πει όσα άλλες δεν λένε σε 10 σεζόν

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η σειρά που βλέπεται σε μία βραδιά και σε κάνει να ξανασκεφτείς όλες τις σχέσεις σου

Ποιος αναγνώρισε επίσημα την Παγκόσμια Ημέρα των Beatles

E-Daily 3.Left Χτες
Η Apple Corps Ltd. αναγνωρίζει επίσημα το Global Beatles Day, ενώ στις 25 Ιουνίου κυκλοφορεί για πρώτη φορά η έγχρωμη εκδοχή της ιστορικής εμφάνισης με το «All You Need Is Love».

Moby: Όχι και τόσο γνωστά facts για τον εκκεντρικό «άρχοντα» της ηλεκτρονικής μουσικής

E-Daily 3.Left Χτες
Από απόγονος του συγγραφέα του «Moby Dick» έως vegan ακτιβιστής και κάτοχος ρεκόρ Γκίνες, ο Richard Melville Hall κρύβει μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις.

Κέιτ Χάντσον και Χαβιέ Μπαρδέμ: Το παθιασμένο φιλί στους δρόμους της Νέας Υόρκης για τα γυρίσματα ταινίας

E-Daily 3.Left Προχτές
Οι δύο ηθοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους  για τη ρομαντική κομεντί Hello & Paris

Ταινίες της εβδομάδας: Ελληνική εβδομάδα με μια αντισυμβατική κωμωδία και μια ιστορία ευφυΐας και τρέλας

E-Daily 3.Left Προχτές
Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

David Byrne στο ΚΠΙΣΝ: Μια βραδιά που δεν θα ξεχαστεί εύκολα

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο θρυλικός frontman των Talking Heads, οι Nation of Language και οι Deadletter έγραψαν ιστορία στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του Release Athens x SNF Nostos.

Ο Bad Bunny είναι ο πρώτος Λατινοαμερικανός καλλιτέχνης με έσοδα από περιοδείες πάνω από 1 δισ. δολ.

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Η παραγωγή έχει γίνει επίσημα η περιοδεία με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του Billboard, χωρίς εμφανίσεις στις ΗΠΑ

Βρέθηκε χαμένο υλικό των Beatles από το 1964

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Σπάνιο φιλμ 35mm από την πρώτη εμφάνιση των Beatles στο Top of the Pops βρέθηκε έπειτα από δεκαετίες, με λήψεις από τα Can’t Buy Me Love και You Can’t Do That

Φίνος Φιλμ: Το βίντεο με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο για τη Γιορτή του Μπαμπά

E-Daily 3.Left 21.06.2026
«Ο καλύτερος πατέρας του ελληνικού κινηματογράφου» - έτσι χαρακτηρίζει η εταιρεία παραγωγής τον αείμνηστο ηθοποιό στην ανάρτησή της