E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «Αλχημιστής» του Κοέλιο γίνεται ταινία

Το βιβλίο που γέννησε το "Όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις"

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2018 | 22:01

Ο «Αλχημιστής» του Κοέλιο γίνεται ταινία

Ο ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Laurence Fishburne (γνωστός σε όλους ως Μορφέας από την τριλογία του Matrix) ανακοίνωσε ότι το εδώ και πολύ καιρό κυοφορούμενο πρότζεκτ του The Alchemist (Ο Αλχημιστής) «μόλις επανήλθε» , προσθέτοντας ότι η ταινία θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Κι αν ο τίτλος σας φαίνεται γνώριμος, πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά από το διάσημο βιβλίο του Πάολο Κοέλιο.

Μιλώντας από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές, ο Laurence Fishburne είπε ήθελε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Πάολο Κοέλιο εδώ και 16 χρόνια. Τελικά, μια συνομιλία που είχε με τον Martin Scorsese κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μαρόκο έθεσε το σχέδιο σε προοπτική. «Είκοσι χρόνια δεν είναι τόσο πολύ για να περιμένουμε» είπε, συγκρίνοντας τον χρονικό ορίζοντα των τριών δεκαετιών που χρειάστηκε ο Σκορσέζε για να παρουσιάσει στην οθόνη την ταινία "Silence".

Ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι το πνευματικό μήνυμα του μυθιστορήματος του 1988 εξακολουθεί να έχει απήχηση και ότι η πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ θρησκειών έχει ιδιαίτερη σημασία τώρα. «Μιλάει σε όλους, σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που με κάνει τόσο παθιασμένο να το φέρω στην οθόνη» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επικό βίντεο: Το καστ της «Οδύσσειας» αφηγείται Όμηρο σε δακτυλικό εξάμετρο μέσα σε ένα λεπτό

E-Daily 3.Left Χτες
Το δεκαετές ταξίδι του Οδυσσέα συμπυκνώνεται σε 60 μόλις δευτερόλεπτα με τους πρωταγωνιστές σε ρόλο... ποιητών

Ποιο πραγματικό πλοίο των Βίκινγκ επέλεξε ο Νόλαν για την «Οδύσσεια» ‑ και γιατί δεν είναι απλώς σκηνικό

E-Daily 3.Left Χτες
Το Draken Harald Hårfagre, ένα λειτουργικό ωκεάνιο longship κατασκευασμένο με παραδοσιακές τεχνικές στη Νορβηγία, πρωταγωνιστεί στο νέο blockbuster του Κρίστοφερ Νόλαν ως το πλοίο του Οδυσσέα.

«Οικία Κοκοβίκου»: Το περίφημο σπίτι της Ελενίτσας και του Αντωνάκη στην Πλάκα, επί της οδού Τριπόδων 32

E-Daily 3.Left Χτες
Το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Τριπόδων 32, ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα δείγματα παλαιάς αθηναϊκής κατοικίας, αποτέλεσε σκηνικό της αγαπημένης ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

«Οδύσσεια»: Η ταινία του Νόλαν σαρώνει τις κριτικές και χαρακτηρίζεται «ορισμός του έπους»

E-Daily 3.Left Χτες
Η κινηματογραφική απόδοση της Οδύσσειας του Ομήρου από τον Σερ Κρίστοφερ Νόλαν αποθεώνεται από κριτικούς παγκοσμίως, με πολλές πεντάστερες κριτικές και χαρακτηρισμούς-ορόσημα.

Ποιος δημιούργησε με AI μια εναλλακτική «Οδύσσεια» και γιατί το κάνει τώρα

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Fountain O κυκλοφορεί το «Odysseus: The Fall», μια ταινία 135 λεπτών φτιαγμένη με τεχνητή νοημοσύνη, ακριβώς την ώρα που η υπερπαραγωγή του Νόλαν κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες.

Η τελευταία σκηνή της Μάρως Κοντού στη «Γη της Ελιάς»

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Μάρω Κοντού, που υποδυόταν τη «Μαρία Αναγνώστου» στη δημοφιλή σειρά, έπαιξε την τελευταία της σκηνή στις 7 Μαΐου 2025.

Το ήξερες; Οι The Cure έχουν μια ιστορία γεμάτη παράξενες συμπτώσεις και απίθανες στιγμές που ελάχιστοι γνωρίζουν

E-Daily 3.Left Προχτές
Από στίχους γραμμένους πάνω σε φακελάκι ζάχαρης μέχρι δύο συναυλίες την ίδια βραδιά, η πορεία των The Cure είναι γεμάτη ιστορίες που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία.

Σκασμός εσύ Αντωνάκη μου: Η μυθική ατάκα της Μάρως Κοντού από το «η γυνή να φοβείται τον άνδρα»

E-Daily 3.Left Προχτές
Η φράση «σκασμός εσύ Αντωνάκη μου» από την ταινία «η γυνή να φοβείται τον άνδρα» έμεινε για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη του ελληνικού κοινού.

Η θριαμβευτική επιστροφή της Μαντόνα: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι Νο 1 σε όλο τον κόσμο»

E-Daily 3.Left 14.07.2026
«Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο ευγνώμων και έκπληκτη είμαι από την απίστευτη υποδοχή που έλαβε το “Confessions on a Dance Floor”!!», έγραψε η Madonna

Η Suki Waterhouse κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Loveland» με 14 νέα τραγούδια

Μουσική 13.07.2026
Το τρίτο άλμπουμ της indie pop καλλιτέχνιδας συνοδεύεται από το music video του «Notting Hill», ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Thievery Corporation: 30 χρόνια καριέρας γιορτάζουν live στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης

Μουσική 13.07.2026
Το διάσημο αμερικανικό ντουέτο εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου 2026 με ένα «best of» live set τριών δεκαετιών.