E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Δημοσίευση 7/5/2026 | 07:26

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω
magnific

Γερμανός τουρίστας κέρδισε αποζημίωση ύψους 986,70 ευρώ αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ξαπλώστρα στην παραλία, παρότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ξυπνούσε στις 6 το πρωί για να προλάβει τους υπόλοιπους παραθεριστές.

Γερμανός τουρίστας κέρδισε αποζημίωση ύψους 986,70 ευρώ αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ξαπλώστρα στην παραλία, παρότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ξυπνούσε στις 6 το πρωί για να προλάβει τους υπόλοιπους παραθεριστές.

Σύμφωνα με την Sun, o πατέρας δύο παιδιών φέρεται να περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες» από την προηγούμενη μέρα με πετσέτες.

Το ξενοδοχείο και ο τουριστικός πάροχος στην Κω αρνήθηκαν να λάβουν μέτρα απέναντι στους παραθεριστές που παραβίαζαν τους κανόνες, με αποτέλεσμα τα παιδιά του να αναγκάζονται να ξαπλώνουν στο έδαφος.

Η οικογένεια ήρθε αντιμέτωπη με το φαινόμενο του «dawn dash»

Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, είχε πληρώσει 6.203 λίρες, δηλαδή 7.186 ευρώ, για πακέτο διακοπών τον Αύγουστο του 2024 μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Το ξενοδοχείο όπου διέμεναν διέθετε κανονισμούς που απαγόρευαν την κράτηση ξαπλώστρων με πετσέτες.

Ωστόσο, όταν η οικογένεια ξυπνούσε νωρίς το πρωί, ερχόταν αντιμέτωπη με το φαινόμενο που είναι γνωστό ως «dawn dash», κατά το οποίο όλες οι ξαπλώστρες εμφανίζονται κατειλημμένες ακόμη και από τις 6 το πρωί.

Ο τουρίστας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη

Οι υπεύθυνοι των διακοπών αγνόησαν τα παράπονα του άνδρα και έτσι ο δυσαρεστημένος τουρίστας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη στο Ανόβερο.

Οι δικαστές δικαίωσαν τον προσφεύγοντα και του επιδικάστηκε επιστροφή 851,75 λιρών, δηλαδή 986,70 ευρώ, από τον τουριστικό πάροχο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι, παρότι ο πάροχος δεν είχε άμεσο έλεγχο στο ξενοδοχείο, το πακέτο διακοπών ήταν ελαττωματικό, καθώς δεν παρείχε τα χαρακτηριστικά που ο πελάτης δικαιούνταν να αναμένει.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν επίσης ότι υπήρχε υποχρέωση διασφάλισης μιας εύλογης αναλογίας ξαπλώστρων σε σχέση με τους επισκέπτες.

Ποιοι παίρνουν τελικά όλες τις ξαπλώστρες;

Πρόσφατη δημοσκόπηση στη Γερμανία έδειξε ότι δύο στους τρεις τάσσονται κατά της πρακτικής δέσμευσης ξαπλώστρων με πετσέτες, ενώ περισσότεροι από έναν στους 10 δηλώνουν ότι θα απομάκρυναν τις πετσέτες που καταλαμβάνουν θέσεις.

Παρά τα στοιχεία αυτά, άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί τουρίστες θεωρούν πως είναι οι βασικοί υπαίτιοι για το φαινόμενο της πρωινής «κατάληψης».

Αντίστοιχα, δημοσκόπηση μεταξύ Βρετανών τουριστών έδειξε ότι αποδίδουν στη δική τους εθνικότητα την πρωτιά στην κατάληψη των καλύτερων θέσεων στον ήλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Δάφνη Καραβοκύρη για τις τρεις προτάσεις γάμου με δαχτυλίδι που δέχτηκε

E-Daily 3.Left 07.05.2026
«Πρέπει να συγχρωτίζεσαι με τον άλλον, κυρίως ψυχικά»

Καλλιτέχνης από την Αυστρία γδύθηκε και άρχισε να χτυπάει καμπάνα με το σώμα της, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η Φλορεντίνα Χόλτζινγκερ κρεμάστηκε ημίγυμνη στη Μπιενάλε για την κλιματική αλλαγή, θέλοντας να χτυπήσει «καμπανάκι» για τον «επερχόμενο κατακλυσμό»

Εβελίνα Νικόλιζα κατά του Happy Day: «Σας περνάει απ’ το μυαλό ότι βλέπουν οι γονείς μου;»

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η Εβελίνα Νικόλιζα επέλεξε να απαντήσει δημόσια στο Happy Day και όσα ειπώθηκαν για την προσωπική της ζωή.

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

Παράξενα 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Έλα στην ομάδα μας: Δημοσιογράφος ‑ Part time το Σαββατοκύριακο

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

OPEN: «Κλείδωσε» η πρώτη εκπομπή για την επόμενη χρονιά

E-Daily 3.Left Χτες
Το κανάλι ξεκινά να φτιάχνει το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν…

Ο Σαμ Σμιθ αρραβωνιάστηκε τον σύντροφό του

E-Daily 3.Left Χτες
Ο τραγουδιστής και ο Κρίστιαν Κόουαν διατηρούν σχέση τα τελευταία τρία χρόνια και φέρεται πως επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν τον γάμο λίγο πριν από το φετινό Met Gala

Δανάη Μπάρκα: Αποκαλύπτει πρώτη φορά τι συνέβη πραγματικά με το Πάμε Δανάη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Δανάη Μπάρκα με αφορμή το ταξίδι της στη Θεσσαλονίκη για την θεατρική της παράσταση, βρέθηκε καλεσμένη στις Rainbow Mermaids

Νότης Σφακιανάκης: Αν δεν ήταν εκείνος δεν θα υπήρχε κανένας μας, είναι το μικρό μας, το αγαπημένο μας

E-Daily 3.Left Χτες
Όταν έφυγε από την Κω και πήγε στην Αθήνα, ήμουν για έναν μήνα άρρωστη, μου έλειψε πάρα πολύ, έλεγε η αδερφή του τραγουδιστή σε συνέντευξή της