E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Oδηγός λεωφορείου γρονθοκόπησε 15χρονο με αναπηρία επειδή δεν είχε εισιτήριο»

Η αστυνομία επεξεργάζεται το βιντεοληπτικό υλικό για να ανασυνθέσει την ακριβή ακολουθία των γεγονότων

Δημοσίευση 20/5/2026 | 12:42

Oδηγός λεωφορείου γρονθοκόπησε 15χρονο με αναπηρία επειδή δεν είχε εισιτήριο»
Magnific

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία το επεισόδιο μεταξύ οδηγού λεωφορείου και ατόμου με αναπηρία. Η σκηνή του καβγά βιντεοσκοπήθηκε από έναν επιβάτη. Αρχικά, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο οδηγός προειδοποίησε τον 15χρονο επιβάτη και στη συνέχεια ο άνδρας άρχισε να επιτίθεται σωματικά στον νεαρό επιβάτη, ο οποίος επίσης δέχθηκε γροθιά τουλάχιστον μία φορά.

Αυτό φαίνεται στις εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από το περιστατικό που συνέβη στις 18 Μαΐου, στο Τράνι. Η αστυνομία επεξεργάζεται το βιντεοληπτικό υλικό για να ανασυνθέσει την ακριβή ακολουθία των γεγονότων. Το αγόρι, «ανήλικο και ανάπηρο», όπως έγραψε ο αδελφός του, ο οποίος δημοσιοποίησε την ιστορία, προφανώς επιβιβάστηκε στο όχημα της AMET (δημοτικής εταιρείας μεταφορών) χωρίς εισιτήριο.

Τι συνέβη στο λεωφορείο Amet στο Τράνι

Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς προέκυψε ο καβγάς μεταξύ του οδηγού και του δεκαπεντάχρονου παραμένουν ασαφείς. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο οδηγός επέπληξε επανειλημμένα τον επιβάτη για την «αγενή» συμπεριφορά του στο λεωφορείο. Όπως αναφέρει η La Repubblica, πλάνα που τραβήχτηκαν από έναν παρόντα επιβάτη και μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες από τις αρχές θα μπορούσαν να αποδειχθούν κρίσιμα για τη διευκρίνιση του τι συνέβη στο λεωφορείο.

Το παράπονο του αδελφού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πρόστιμο, όχι γροθιές»

Ο μεγαλύτερος αδελφός του αγοριού περιέγραψε το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας κατεγγελτικές δηλώσεις, όπως αναφέρει η Corriere del Mezzogiorno: «Ο αδελφός μου, ανήλικος και ανάπηρος, ξυλοκοπήθηκε μετά από έναν καβγά με έναν οδηγό της Amet Trani, επειδή δεν είχε εισιτήριο», έγραψε.

Η ανάρτηση προκάλεσε κριτική: «Πάντα ήμουν κατά της βίας, ειδικά όταν χρησιμοποιείται εναντίον των πιο ευάλωτων. Αν δεν έχω εισιτήριο, μου βάζετε πρόστιμο, δεν με χτυπάτε στο πρόσωπο». Ευτυχώς, τόνισε, ο δεκαπεντάχρονος δεν υπέστη μόνιμους τραυματισμούς, «αλλά η κατάσταση θα μπορούσε να είχε κλιμακωθεί με πολύ χειρότερες συνέπειες».

Ο Δήμος ζητά διευκρινίσεις από την εταιρεία

Ο αντιδήμαρχος του Τράνι, Φαμπρίτσιο Φεράντε, σύμβουλος για τις Ενεργές Πολιτικές για την Αναπηρία, παρενέβη επίσης στην υπόθεση, στέλνοντας σημείωμα στον πρόεδρο του ελεγκτικού συμβουλίου της AMET ζητώντας διευκρινίσεις. Ο Φεράντε το περιέγραψε ως «σοβαρό περιστατικό» με «σημαντικό κοινωνικό, θεσμικό και αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα του οργανισμού και της θυγατρικής του», ειδικά επειδή «ο νεαρός επιβάτης πιστεύεται ότι βρίσκεται σε ευαίσθητη κατάσταση».

Η διοίκηση απαιτεί μια «ακριβή και λεπτομερή» αναπαράσταση του περιστατικού, την ταυτοποίηση του εμπλεκόμενου προσωπικού, τυχόν μαρτυρίες ή εσωτερικές αναφορές που έχουν ήδη συλλεχθεί, τα μέτρα που ελήφθησαν αμέσως μετά το περιστατικό και τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης

Ομογενής πρώην γιατρός στην Αυστραλία κατηγορείται για 148 υποθέσεις βιασμών και σeξουαλικών επιθέσεων

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Ο οικογενειακός γενικός ιατρός εργαζόταν σε ιατρικό κέντρο μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2021 και απολύθηκε από τη θέση του διευθυντή πέρυσι

Τέλος τα Airbnb στη Βαρκελώνη: «Μέσα σε έναν χρόνο θα δείτε τη νέα Boquería»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
«Mόνο τυχαία δεν είναι» η αλλαγή στάσης, σχολιάζει ο Guardian - Τα μέτρα για τον υπερτουρισμό

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέο τριήμερο έντονης αστάθειας, τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Ο άστατος καιρός θα μας «συντροφεύει» μέχρι κα το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο

Ηράκλειο: Κατασκευάστηκε «η μεγαλύτερη κρητική λύρα στον κόσμο»

Ελλάδα 20.05.2026
Χρειάστηκε 6 μήνες για να ολοκληρωθεί!

Oδηγός λεωφορείου γρονθοκόπησε 15χρονο με αναπηρία επειδή δεν είχε εισιτήριο»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Η αστυνομία επεξεργάζεται το βιντεοληπτικό υλικό για να ανασυνθέσει την ακριβή ακολουθία των γεγονότων

Συναγερμός στη Λιθουανία για πιθανή επίθεση από drones: Σε καταφύγια πρόεδρος και πρωθυπουργός

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
«Αεροπορικός συναγερμός! Μεταβείτε αμέσως σε καταφύγιο»

Νέα Υόρκη: Πάρκαρε, άνοιξε την πόρτα, έπεσε σε ανοικτό υπόνομο και σκοτώθηκε

Κόσμος 20.05.2026
Τραγικός θάνατος για μια 56χρονη στο Μανχάταν

Αρμενία: Κατασκευάζεται άγαλμα του Ιησού που θα φτάνει τα 77 μέτρα

Κόσμος 20.05.2026
Το έργο ανεγείρεται στο όρος Χάτις κοντά στο Γερεβάν και χρηματοδοτείται από τον Αρμένιο δισεκατομμυριούχο Γκαγκίκ Τσαρουκιάν

Ανατροπή στην ιστορία της Ιαπωνίας: Νέα ανάλυση DNA αποκαλύπτει «κρυφό» πρόγονο

Κόσμος 20.05.2026
Νέα γενετική έρευνα στην Ιαπωνία αποκαλύπτει μια άγνωστη προγονική ομάδα και DNA Νεάντερταλ που συνδέεται με σύγχρονες ασθένειες

Έμπολα: «Σκάβουμε τάφους και θάβουμε νεκρούς χωρίς γάντια»

Κόσμος 20.05.2026
Συναγερμός καθώς εξαπλώνεται η επιδημία