E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/4/2024 | 20:47

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο ανακριτής σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, μετά την επίθεση στη Βουλή.

Μετά την πρωτοφανή επίθεση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου εντός του κτηρίου της Βουλής, σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου το πρωί της Τετάρτης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα. Το αδίκημα αυτό τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από πέντε έως δέκα έτη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. Σημειώνεται πως μέχρι την απολογία του, θα παραμείνει υπό κράτηση. Αναλυτικότερα, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου.

Η παράγραφος ορίζει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Δικηγόρος βουλευτή Φλώρου για γροθιές στη Βουλή: «Δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι προσωπικό»

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, η συνήγορος του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου Βάσω Πανταζή, μίλησε για το πρωτοφανές περιστατικό που ξεκίνησε σήμερα εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής και ολοκληρώθηκε εκτός αυτής, επιχειρώντας να αποπολιτικοποιήσει την επίθεση του εντολέα της εναντίον του Βασίλη Γραμμένου.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι εντελώς προσωπικό», είπε η κυρία Πανταζή. «Ατυχέστατο, μεμονωμένο και προσωπικό», χαρακτήρισε το περιστατικό η συνήγορος του Κωνσταντίνου Φλώρου.  Η συνήγορος του ανεξάρτητου βουλευτή δήλωσε: «Υπάρχει προσωπικό ζήτημα μεταξύ των δύο προσώπων», και μετά συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο βουλευτών ξεκίνησε από τα social media. «Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που αυτή τη στιγμή καταθέτουν στην Ασφάλεια», είπε η Βάσω Πανταζή.  

Η συνήγορος συνέδεσε την επίθεση που εξαπέλυσε ο πελάτης της εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης με την «ελληνική κουλτούρα». «Ο ποινικός νομοθέτης στην Ελλάδα, σκέφτεται την ελληνική κουλτούρα γιατί ο ποινικός νόμος γράφεται με βάσει τις προσωπικότητες των ανθρώπων που ζουν σε μια χώρα, [ο νομοθέτης] έχει επιλέξει την δικαιολογημένη αγανάκτηση ως λόγο άρσης του αδίκου», είπε προς υπεράσπιση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος Χτες
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία Χτες
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα Χτες
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία Χτες
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα Χτες
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα