E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

9 καινούρια μαγαζιά στην Αθήνα που άνοιξαν πρόσφατα και τα έχουμε ήδη αγαπήσει

Και λογικά θα τα αγαπήσεις και εσύ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 3/6/2023 | 00:36

9 καινούρια μαγαζιά στην Αθήνα που άνοιξαν πρόσφατα και τα έχουμε ήδη αγαπήσει

Είναι ευλογία αν το καλοσκεφτείς ότι πολύ συχνά μπορούμε να κάνουμε τέτοια θέματα! Νέα μαγαζιά στην εστίαση της Αθήνας, ανοίγουν ξανά και ξανά και τα περισσότερα από αυτά, πετυχαίνουν!

Η Αθήνα πια, έχει άπειρες επιλογές για φαγητό, ποτό και καφέ, για λιχουδιές και νοστιμιές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Γκουρμέ απολαύσεις, σύγχρονοι φούρνοι, μπαρ με εκλεπτυσμένα κρασιά και τσιμπολογήματα και στέκια που θα σε κάνουν μόνιμο πελάτη.

Δες την παρακάτω λίστα με νέα μαγαζιά που ήδη πήγαμε, αγαπήσαμε και αξίζουν να τα έχεις υπόψιν την επόμενη φορά που θα θες να βολτάρεις στην αθηναϊκή εστίαση!  

34 Athens 

Tο 34 Αthens είναι ένα bar-restaurant με συνταγές βασισμένες στη μεσογειακή κουζίνα και τα φρέσκα αγνά υλικά, μαζί με στοιχεία της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής. Πρόκειται για ένα διατηρητέο νεοκλασικό του 1891 με έναν διάδρομο φωτισμένο με έντονο χρώμα. Μόλις περάσεις από εκεί θα βρεθείς στον ακάλυπτο, ο οποίος μετατράπηκε σε μία από τις πιο όμορφες αυλές του κέντρου.

Σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο, θα βρεις πιάτα όπως fish & chips με tartar sauce ή τεμπούρα λαχανικών με σάλτσα ranch και πολλά άλλα ιδιαίτερα. Θα βρεις εντυπωσιακά signature cocktails όπως το Bacardi Carta Blanca με καρύδα και cola και σίγουρα θα το αγαπήσεις! 

Πλ. Καρύτση 8, Αθήνα 

Wine is Fine 

Το Wine is Fine έχει ένα μενού εμπνευσμένο από γαλλικούς καταλόγους και αυτά που θα βρεις εκεί θα σε συναρπάσοουν! Χειροποίητο πατέ, μοσχαρίσιο ταρτάρ, γαρίδες βραστές με μαγιονέζα, μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας και νεες προσθήκες σε παρόμοιο ύφος. Το καλύτερο όμως είναι τα κρασιά που θα βρεις εκεί, τα οποία είναι όλα από εξαιρετικούς παραγωγούς.

Η επίσκεψη σου θα σε βάλει σε σκέψεις, αφού θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε ογδόντα περίπου ετικέτες, με φυσικά κρασιά απ’ όλο τον κόσμο και προτάσεις από ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα!  

Βύσσης 6, Aθήνα 

Άκρα 

Το Παγκράτι δε σταματά να μας εκπλήσσει, και να μία νέα προσθήκη στην Πλατεία Προσκόπων που ήρθε για να μείνει. Πρόκειται για ένα καφενείο μέσα στο οποίο λειτουργεί ένα retail ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Τα εντυπωσιακά γλυκά είναι απλωμένα στη βιτρίνα και δε μπορεί να μη σου τραβήξουν το βλέμμα. Παράλληλα, λειτουργεί ως εστιατόριο και wine bar, και θα δοκιμάσεις από ψητά λαχανικά μέχρι ψητά παϊδάκια, μακαρονάδες και εκλεπτυσμένα πιάτα που δεν έχεις ξαναδεί. Ευκαιρία να τα δεις από κοντά λοιπόν! 

 Αμύντα 12, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι 

Enkelt 

Αυτή η νέα άφιξη στο Χαλάνδρι, έχει βόρειες επιρροές και σκανδιναβικό στιλ. Στο μενού του θα βρεις  καπνιστό λάχανο με πουρέ μαύρου σκόρδου, καρύδια και κάστανα αλλά και μπέργκερ με μοσχάρι wagyu. Ωστόσο, αν πας τις πρωινές ώρες, θα εθιστείς στο πρωινό-brunch του. Δοκίμασε το grilled τοστ με προσούτο και μαρμελάδα τσίλι, που συνοδεύεται από σούπα κολοκύθας! Και για τις βραδινές ώρες ένα εξαιρετικό μενού με κοκτέιλ και ποικιλία σε ετικέτες κρασιών θα είναι εκεί για να διαλέξεις αυτά που θα σου κάνουν το κλικ. 

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι 

Astérisque

Ένας σύγχρονος και μοντέρνος φούρνος που μοιάζει λίγο και με σαλόνι σπιτιού, γεμάτος με φυτά, διακοσμητικά, vintage σκεύη και μεγάλα κεραμικά φωτιστικά. Δεν είναι ένας κοινό αρτοποιείο, αλλά πρόκειται για έναν αποκλειστικά gluten free φούρνο, από τους πρώτους της πόλης, με ράφια γεμάτα με διάφορα είδη ψωμιών αλλά και λιχουδιές που όσοι πάσχουν από δυσανεξίες έχουν στερηθεί: από ντόνατς με πραλίνα φουντουκιού μέχρι τάρτες λεμονιού και από μπισκότα μέχρι γεμιστά bagel και δροσερά τσιζκέικ. 

Χαρβούρη 2, Μετς 

ĒRE Athens 

Πλέον, σε κάθε γειτονιά υπάρχει και ένα ενδιαφέρον concept store. Έτσι και στο Κουκάκι δημιουργήθηκε η ιδέα για το ĒRE Athens. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις τον specialty ποιότητας καφέ σου, να δοκιμάσεις ένα από τα λαχταριστά γλυκά τους, αλλά και να ανακαλύψεις μικρά ελληνικά brands σε έναν χώρο με σύγχρονη αισθητική και ωραία ατμόσφαιρα. Θα μπορέσεις να αγοράσεις από αξεσουάρ μέχρι κηροπήγια και να γευτείς νοστιμιές από όλη την Ελλάδα, που δεν είχες ξαναβρει εώς τώρα.  

Ερεχθείου 30, Κουκάκι 

Marili 

New entry στην Κυψέλη, στην Αγίας Ζώνης συγκεκριμένα, με έναν χώρο που θα βρεις παραδοσιακό τυρόψωμο χατσαπούρι και αλμυρά πουγκιά, μικρές γεωργιανές πίτες που στην όψη μοιάζουν με τα κρητικά καλτσούνια. Θα τις βρεις γεμισμένες με διάφορα υλικά: ανθότυρο, σπανάκι, μανιτάρια, κόλιανδρο, κοτόπουλο, πιπεριές φλωρίνης, ελιές, λιαστή τομάτα, μοσχαρίσιο κιμά, φέτα και άνηθο, ενώ το ενδιαφέρον βρίσκεται στο ψήσιμο! Κολλάνε το ζυμάρι στα τοιχώματα του φούρνου, τα οποία έχουν περαστεί με νερό κι αλάτι. «Marili» στα γεωργιανά είναι το αλάτι, εξού και το όνομα του μαγαζιού! 

Αγίας Ζώνης 26, Αθήνα 

Terroirist 

Σε μια παλιά μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, θα πιεις Κεφαλονίτικη Ρομπόλα, Ξινιστέρι από την Κύπρο, Λημνιώνα Ζαφειράκη απ’ τον Τύρναβο και πολλά ακόμα ελληνικά κρασιά. Ένα μέρος με εκλεπτυσμένη αισθητική αλλά και φιλικό περιβάλλον, μια ξεχωριστή αυλή στρωμένη με λευκά βότσαλα που είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινές βραδιές με κρασάκι. Εκτός από τις άφθονες ετικέτες κρασιών που θα βρεις εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, ή κυρίως πιάτα που εντυπωσιάζουν. Μη χάσεις το χταπόδι με αμπελόφυλλα και αγιολί από μαύρο σκόρδο και την ανάποδη τάρτα με μελιτζάνα και γραβιέρα που είναι must! 

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι 

Lovely Days 

Ένα all-day meeting point στο Περιστέρι, για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν ένα early drink σε έναν χώρο ζεστό και ανεπιτήδευτο. Όταν φτάσεις εκεί θα δεις το καλογυαλισμένο του μωσαϊκό, το περσικό χαλί και τα έπιπλα που σε μεταφέρουν στην κλασική ’70s σκανδιναβική αισθητική. Εκεί θα βρεις τα πάντα: το πρωί σερβίρει τέλειους καφέδες, μάτσα, kombutcha, τσάι, φρεσκοστυμμένους χυμούς και άλλα ροφήματα, λαχταριστό brunch που μπορείς να απολαύσεις μέχρι τις 6, ποτά και κοκτέιλ μαζί με διάφορα τσιμπολογήματα για βράδυ. Στα συν, οι DJs  που επιμελλούνται σχεδόν καθημερινά τις μουσικές. 

Κολοκοτρώνη 35, Περιστέρι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά