E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτο: Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο Μετρό

Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά γεγονός.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2022 | 13:51

Απίστευτο: Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο Μετρό

Οι Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν τον σταθμό Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης και επιβιβάστηκαν σε συρμό του μετρό!

Και αυτό διότι οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σήμερα τον εν λόγω σταθμό, στο πλαίσιο του Open House Θεσσαλονίκης και να ξεναγηθούν στον χώρο.

Δεκάδες πολίτες σχηματίζουν ουρές έξω από τον σταθμό της Παπάφη περιμένοντας υπομονετικά να ξεναγηθούν σε αυτόν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες λίγο μετά τις 10 το πρωί, τους ξενάγησε στον σταθμό και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Ο σταθμός Παπάφη είναι ο έβδομος στην σειρά σταθμός της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση των συρμών προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Βρίσκεται στην συμβολή της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οδών Παπάφη και Συμεωνίδη.

Σε ώρες αιχμής, από τον σταθμό θα διέρχεται ανά κατεύθυνση κάθε 1,5 λεπτό ένας συρμός μήκους 52 μέτρων, χωρητικότητας 450 επιβατών.

Το εισιτήριο για την επιβίβαση σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται κοντά στην τιμή ενός κανονικού εισιτηρίου στον ΟΑΣΘ (0,90€).

Ο σταθμός διαθέτει δύο κύριες προσβάσεις από την πλευρά της Λεωφόρου Καραμανλή στο ύψος της Παπάφη. Η δυτική πρόσβαση στην συμβολή της Λεωφόρου Καραμανλή και Παπάφη, περιλαμβάνει μία σταθερή κλίμακα πλάτους 2,10 μέτρων και ένα ζεύγος κυλιόμενων κλιμάκων (μία σκάλα ανόδου – μία σκάλα καθόδου). Η ανατολική πρόσβαση στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Καραμανλή (προς το Παπάφειο Ίδρυμα) περιλαμβάνει επίσης ένα ίδιας λειτουργίας ζεύγος κυλιόμενων κλιμάκων.

Όπως και όλοι οι υπόλοιποι, ο Σταθμός Παπάφη έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία ώστε να είναι προσβάσιμος από άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Ο σταθμός ακολουθεί τα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όλων των σταθμών της Θεσσαλονίκης, τα οποία βεβαίως έχουν προσαρμοστεί στις πραγματικές συνθήκες της θέσης: Δημιουργήθηκε και σ’ αυτήν την περίπτωση ένας κεντρικός πυρήνας κίνησης του κοινού, που περιλαμβάνει το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων, το επίπεδο ηλεκτρομηχανολογικών χώρων, το επίπεδο της αποβάθρας, τα κλιμακοστάσια κυλιομένων κλιμάκων και το κλιμακοστάσιο σταθερής κλίμακας με τον ανελκυστήρα.

Ο σταθμός Παπάφη είναι τριώροφος με βάθος τροχιών 20,50 μέτρων από την στάθμη του εδάφους και όπως και όλοι οι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης διαθέτει πετάσματα – θύρες αποβαθρών (Platform Screen Doors – PSD) για μεγιστοποίηση της ασφάλειας των επιβατών, αύξηση του ωφέλιμου χώρου των αποβαθρών, μείωση των αναγκών αερισμού και απαγωγής καπνού, βελτίωση της απόδοσης του συστήματος ανακοινώσεων και δυνατότητα μελλοντικού κλιματισμού όλων των δημόσιων χώρων του σταθμού.

Στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων κατασκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν δύο (2) χώροι υγιεινής (ένας για κάθε φύλο) ικανού μεγέθους για την αναμενόμενη εξυπηρέτηση, το γραφείο του εκδότη εισιτηρίων, οι χώροι προσωπικού και κάποιοι μηχανολογικοί χώροι ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά θα τοποθετηθούν και έξι (6) αυτόματες εκδοτικές μηχανές και έξι (6) πύλες εισόδου – εξόδου όπου και θα επικυρώνονται τα εισιτήρια, ένα απολύτως σύγχρονο σύστημα ticketing που θα υιοθετεί τις πιο σύγχρονες και πλέον εξαιρετικά διαδεδομένες μεθόδους συναλλαγής με ψηφιακά μέσα και ανέπαφα.

Από το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων και αμέσως μετά την μελλοντικά ελεγχόμενη διέλευση από τις πύλες εισόδου – εξόδου, ξεκινούν οι σταθερές και κυλιόμενες κλίμακες και ο ανελκυστήρας προς την αποβάθρα. Η σύνδεση μεταξύ των δύο αυτών επιπέδων γίνεται με δύο ζεύγη κυλιόμενων κλιμάκων (ένα ζεύγος ανόδου και ένα ζεύγος καθόδου), έναν ανελκυστήρα και μία σταθερή κλίμακα καθαρού πλάτους 1,80 μέτρων γύρω από τον ανελκυστήρα. Ακόμα από το επίπεδο -1 υπάρχει πρόσβαση στα δύο κλιμακοστάσια κινδύνου, που βρίσκονται στα δύο άκρα του σταθμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΟΚ ‑ Παναθηναϊκός 2‑0: Με «καυτό» Γιακουμάκη στον τελικό του Κυπέλλου ο Δικέφαλος

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεύτερη νίκη για τον «δικέφαλο του βορρά»

Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Dawson`s Creek, James Van Der Beek

Κόσμος Χτες
Πέθανε σε ηλικία 48 ετών ο ηθοποιός

Καλάβρυτα: Και παιδιά ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στον Οδοντωτό ‑ Θα αποζημιωθούν οι επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Βλάβη σε δρομολόγιο του Οδοντωτού - Ταλαιπωρία για 77 επιβάτες

Λαμία: Σοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ νεαρών ‑ «Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν»

Ελλάδα Χτες
Τέσσερα άτομα «είχαν βάλει κάτω έναν και τον κλωτσούσαν», σύμφωνα με μαρτυρίες

Νοτιοκορεάτης αστέρας πεθαίνει ξαφνικά στα 39 ‑ Η ανατριχιαστική τελευταία ανάρτησή του

Κόσμος Χτες
Ο κορεάτης σταρ Jung Eun-woo πεθαίνει σε ηλικία 39 ετών, η ανάρτηση μία ημέρα πριν από τον θάνατό του γίνεται viral

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλιακή λεωφόρο

Ελλάδα Χτες
Το θύμα φέρεται να ήταν χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Λεβαδειακός – ΟΦΗ 0‑1: Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λαμπρόπουλος το γκολ της πρόκρισης για τους Κρητικούς

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη, τον άφησαν ελεύθερο, έκανε... ντριφτ μεθυσμένος και τον ξανασυνέλαβαν

Ελλάδα Χτες
39χρονος συνελήφθη με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος, ξεκίνησε να κάνει ντριφτ έξω από αστυνομικό τμήμα μεθυσμένος και ξανασυνελήφθη

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ‑ Συνελήφθη ο δράστης (Βίντεο)

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για την πέμπτη επίθεση σε σχολική μονάδα της χώρας από την αρχή του έτους

Τραγωδία στην Κυπαρισσία: Νεκρό 3χρονο παιδί

Ελλάδα Χτες
Το παιδάκι υπέστη ανακοπή, διασωληνώθηκε και τελικά εξέπνευσε

Αυτοί είναι ο νέοι Αγιοι της Ορθοδοξίας ‑ Ποιοι είναι ο παπά Τύχων ο Αγιορείτης και ο Χατζηγεώργης

Ελλάδα Χτες
Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εντάσσονται στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Στον Λευκό Οίκο ο Νετανιάχου: Συνάντηση με τον Τραμπ εν μέσω της έντασης με το Ιράν

Κόσμος Χτες
Το Ισραήλ υπέγραψε για τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Ειρήνης