LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατάθεση ‑ μυστήριο για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση του Κυριάκου Αμοιρίδη

Δημοσίευση 30/12/2016 | 13:52

Κατάθεση ‑ μυστήριο για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον αγνοούμενο από την Δευτέρα Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, μετά τον εντοπισμού του αυτοκινήτου του, το οποίο έχει καεί ολοσχερώς και μέσα βρέθηκε μια απανθρακωμένη σορός.

Οι αρχές στο Ρίο ντε Τζανέϊρο εκτιμούν ότι η σορός ανήκει στον πρέσβη, ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου αυτό να επιβεβαιωθεί. Νέα εξέλιξη στην υπόθεση αποτελεί η κατάθεση ενός αξιωματικού της στρατιωτικής αστυνομίας, την οποία αποκαλύπτει ο βραζιλιάνικος τηλεοπτικός σταθμός Globo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας προσήλθε στις αρχές συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, έδωσε κατάθεση και παρέμεινε κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα. Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει ακόμη εάν και με ποιόν τρόπο είναι αναμεμειγμένος με την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη.

Πώς βρέθηκε το ΙΧ του πρέσβη

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πως βρέθηκε εκεί ο Έλληνας πρέσβης και τι ακριβώς συνέβη.

Πάντως να σημειωθεί ότι την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας μιλώντας σε βραζιλιάνικη εφημερίδα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια να έχει πέσει θύμα απαγωγής.

«Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είχε πει ο εκπρόσωπος εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα.

Τι λέει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι έχει χάσει την επικοινωνία του με τον πρέσβη, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βραζιλία για το θάνατο του πρέσβη.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «δεν υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση» και για την ώρα δεν υπάρχει κάτι για να ανακοινωθεί. Επεσήμανε ότι το ΥΠΕΞ είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές και ότι έχει υπάρξει επικοινωνία και με τους οικείους του πρέσβη στην Πέλλα.

O κ. Αμανατίδης επιβεβαίωσε ο Έλληνας πρέσβης δεν είχε δεχτεί απειλές, ενώ για το ενδεχόμενο απαγωγής το απέκλεισε τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία για να ζητηθούν λύτρα.

Πώς εξαφανίστηκε ο πρέσβης

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης αγνοούνταν από το βράδυ της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου. Η σύζυγός του ήταν εκείνη που ενημέρωσε στην αστυνομία, την Τετάρτη, 48 ώρες μετά την εξαφάνισή του, πως ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι όπου διέμεναν το βράδυ της Δευτέρας αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Όταν δεν μπορούσε να τον βρει και να επικοινωνήσει μαζί του, τότε αποφάσισε να ειδοποιήσει τις αρχές.

Βραζιλιάνικα ΜΜΕ αναφέρουν πως η γυναίκα του πρέσβη είπε στους αστυνομικούς πως ο 59χρονος Αμοιρίδης της είπε ότι θα φύγει, αλλά όχι που θα πάει. Ήταν κάτι, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, που συνήθιζε να κάνει και πολλές φορές υποστήριζε πως βρισκόταν σε αποστολές της πρεσβείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ήταν 20:00 το βράδυ της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου όταν ο Αμοιρίδης τηλεφώνησε στη σύζυγό του, η οποία ήταν σε εμπορικό κέντρο της Νόβα Ιγκουασού, και την ενημέρωσε πως θα φύγει από το σπίτι, αλλά δεν της αποκάλυψε που επρόκειτο να πάει. Πήρε το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει για την παραμονή του και φέρεται να κινήθηκε με κατεύθυνση το κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ποιός είναι ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Το site της ελληνικής πρεσβείας αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957, στην Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

Κόσμος 18.04.2024
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 463 θανάτους

Ανω κάτω η Μπριζ λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Αθλητισμός 18.04.2024
Ο Σκοβ-Όλσεν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία!

Καιρός: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία

Καιρός 18.04.2024
Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Ελλάδα 18.04.2024
Χρειάστηκαν 14 δευτερόλεπτα από την άφιξη του δράστη μέχρι την επίθεση

Τουρκία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην Αγκυρα

Κόσμος 18.04.2024
Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε περισσότερο τις πόλεις Τοκάτ και Σεβάστεια, οι οποίες βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία

Το βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Γερμανού στην Κρήτη

Ελλάδα 18.04.2024
Ο Γερμανός είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία

Καιρός: SOS για Θεσσαλία από Τσατραφύλλια ‑ Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Καιρός 18.04.2024
Θα πέσει μεγάλη ποσότητα νερού - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως το Σάββατο

Τροχαίο ατύχημα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Ένας τραυματίας

Ελλάδα 18.04.2024
Από το τροχαίο προήλθε ο τραυματισμός ενός άνδρα.

Πότε κάνουν «πρεμιέρα» τα εορταστικά «καλάθια» του Πάσχα

Ελλάδα 18.04.2024
Πόσο θα διαρκέσουν και τι περιλαμβάνουν

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Ελλάδα 18.04.2024
Θεσσαλονίκη: Κατέληξαν στο δικαστήριο έπειτα από εκατέρωθεν καταγγελίες

Ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική 18.04.2024
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα