E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερχονται κατασχέσεις για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΓΑ

Ειδοποιητήρια για 500.000 μικροοφειλέτες

Δημοσίευση 21/12/2016 | 09:07

Ερχονται κατασχέσεις για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΓΑ

Αίρεται οριστικά και αμετάκλητα από την 1η Ιανουαρίου του 2017 η προστασία για όσους χρωστούσαν κάτω από 5.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ έπειτα από την απόφαση που έλαβαν τα δύο ταμεία να προχωρήσουν σε κατασχέσεις για χρέη κάτω από αυτό το ποσό.

Σύμφωνα με το Ελεύθερο Τύπο, η απόφαση αυτή θα επηρεάσει περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες οι οποίοι χρωστούν από 1.000 έως 3.500 ευρώ.

Όπως τονίζει μάλιστα το δημοσίευμα το ΙΚΑ προσχώρησε και σε εγκύκλιο -βόμβα η οποία τινάζει στον αέρα τις όποιες μεταβιβάσεις γίνονται στην αγορά ακινήτων καθώς στο εξής θα μπορεί να «κατάσχει» τα οφειλόμενα ποσά που του οφείλουν οι πωλητές κατά τη μεταβίβαση ακινήτου ακόμα και αν οι οφειλέτες του είναι συνεπέστατοι σε ρύθμιση χρεών.

Έτσι, με βάση την απόφαση του ΙΚΑ και του ΟΓΑ όλα τα χρέη φυσικών ή και νομικών προσώπων κάτω των 5.000 ευρώ μεταφέρονται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Το σύνολο των χρεών που μεταβιβάζονται με τις αποφάσεις των δύο ταμείων στο ΚΕΑΟ ξεπερνά τα 2,5 δισ., με τα 2,2 δισ. να προέρχονται από το ΙΚΑ και τα 300 εκατ. από τον ΟΓΑ.

Η απόφαση του ΙΚΑ ελήφθη την 1η Δεκεμβρίου και συνεπεία αυτής οι οφειλέτες αρχικά θα έρθουν Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ έλαβε την απόφαση αυτή την 1η Δεκεμβρίου και έτσι οι οφειλέτες θα λάβουν αρχικά τα σχετικά ειδοποιητήρια και στη συνέχεια θα έχουν στη διάθεσή τους 15 ημέρες για να κάνουν τη ρύθμιση. Αν δεν την κάνουν, θα ακολουθεί η έναρξη της διαδικασίας κατάσχεσης και μπλοκαρίσματος λογαριασμών από τους υπαλλήλους του ΚΕΑΟ.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις των δύο ταμείων ελήφθησαν μετά από ερώτημα του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου ενόψει της έκδοσης της υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική - βάσει Μνημονίου - μεταφορά όλων των χρεών των ταμείων στο ΚΕΑΟ απο την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιές στη Γαλλία: Μάχη να μην καεί το Μπορντό

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Αποκαρδιωτικές φωτογραφίες

Σάλος στην Ταϊλάνδη με Ιταλούς μαθητές που έβρισαν γυναίκα στο τρένο, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 27.07.2026
Το βίντεο του περιστατικού έγινε viral με περισσότερες από 16 εκατομμύρια προβολές, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Τι αλλάζει σήμερα για οφειλέτες με χρέη από 5.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Ποιοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση, πώς λειτουργεί ο ανανεωμένος μηχανισμός και ποια ρύθμιση είναι πιο συμφέρουσα για χρέη προς Εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες και servicers

Γαλλία και Ισπανία στις φλόγες: «Η φωτιά έγινε ξανά απρόβλεπτη» – Πάνω από 375.000 εκτοπισμένοι σε πρωτοφανή πύρινη κρίση

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Εκατοντάδες σπίτια και τεράστιες δασικές εκτάσεις έχουν καταστραφεί, ενώ οι αρχές επισημαίνουν ότι η κλιματική κρίση και οι ακραίες καιρικές συνθήκες καθιστούν τα πύρινα μέτωπα ολοένα πιο ανεξέλεγκτα

Βάσεις 2026: Το τμήμα που θα δεχτεί μόνο τέσσερις φοιτητές φέτος

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Μόλις τέσσερις εισακτέοι για ένα Τμήμα στη Σάμο φέτος - μια κατάσταση που εγείρει ερωτήματα για το μέλλον των περιφερειακών σχολών.

Φρίκη στην Κολομβία: Νεκρή 21χρονη στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης ‑ Της πήραν το μωρό

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Τα τελευταία πλάνα της κάμερας ασφαλείας δείχνουν τη Μαρία Καμίλα Ποτόσι σε μηχανή με γυναίκα που είχε γνωρίσει δύο μήνες πριν - και η οποία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της έρευνας για τον θάνατό της

Τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κ23 κωπηλασίας ‑ στην κορυφή του κόσμου

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Θριαμβευτική ολοκλήρωση για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κ23 κωπηλασίας με τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια - πρώτη στον πίνακα μεταλλίων.

Σοκ στις ΗΠΑ: Influencer δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της αφού τον κατήγγειλε για παιδοφιλία στο TikTok

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 43χρονη Sara Gilson έπεσε νεκρή στην Οκλαχόμα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια καταγγελία της, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στο Pride του Βερολίνου: Τον βρήκαν σε κήπο και επιτέθηκε με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια - Ο 21χρονος ήταν ήδη γνωστός εδώ και καιρό στις γερμανικές Αρχές

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 208 χλμ/ώρα στην Αθηνών – Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος εντοπίστηκε με radar στα Μέγαρα να υπερβαίνει κατά 78 χλμ/ώρα το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του για επικίνδυνη οδήγηση.

Πέταξε ο Τεντόγλου: Ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66μ. στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τσάτουμα που έμενε αδιάσπαστο από το 2007.

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.