E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερχονται κατασχέσεις για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΓΑ

Ειδοποιητήρια για 500.000 μικροοφειλέτες

Δημοσίευση 21/12/2016 | 09:07

Ερχονται κατασχέσεις για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΓΑ

Αίρεται οριστικά και αμετάκλητα από την 1η Ιανουαρίου του 2017 η προστασία για όσους χρωστούσαν κάτω από 5.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ έπειτα από την απόφαση που έλαβαν τα δύο ταμεία να προχωρήσουν σε κατασχέσεις για χρέη κάτω από αυτό το ποσό.

Σύμφωνα με το Ελεύθερο Τύπο, η απόφαση αυτή θα επηρεάσει περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες οι οποίοι χρωστούν από 1.000 έως 3.500 ευρώ.

Όπως τονίζει μάλιστα το δημοσίευμα το ΙΚΑ προσχώρησε και σε εγκύκλιο -βόμβα η οποία τινάζει στον αέρα τις όποιες μεταβιβάσεις γίνονται στην αγορά ακινήτων καθώς στο εξής θα μπορεί να «κατάσχει» τα οφειλόμενα ποσά που του οφείλουν οι πωλητές κατά τη μεταβίβαση ακινήτου ακόμα και αν οι οφειλέτες του είναι συνεπέστατοι σε ρύθμιση χρεών.

Έτσι, με βάση την απόφαση του ΙΚΑ και του ΟΓΑ όλα τα χρέη φυσικών ή και νομικών προσώπων κάτω των 5.000 ευρώ μεταφέρονται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Το σύνολο των χρεών που μεταβιβάζονται με τις αποφάσεις των δύο ταμείων στο ΚΕΑΟ ξεπερνά τα 2,5 δισ., με τα 2,2 δισ. να προέρχονται από το ΙΚΑ και τα 300 εκατ. από τον ΟΓΑ.

Η απόφαση του ΙΚΑ ελήφθη την 1η Δεκεμβρίου και συνεπεία αυτής οι οφειλέτες αρχικά θα έρθουν Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ έλαβε την απόφαση αυτή την 1η Δεκεμβρίου και έτσι οι οφειλέτες θα λάβουν αρχικά τα σχετικά ειδοποιητήρια και στη συνέχεια θα έχουν στη διάθεσή τους 15 ημέρες για να κάνουν τη ρύθμιση. Αν δεν την κάνουν, θα ακολουθεί η έναρξη της διαδικασίας κατάσχεσης και μπλοκαρίσματος λογαριασμών από τους υπαλλήλους του ΚΕΑΟ.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις των δύο ταμείων ελήφθησαν μετά από ερώτημα του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου ενόψει της έκδοσης της υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική - βάσει Μνημονίου - μεταφορά όλων των χρεών των ταμείων στο ΚΕΑΟ απο την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσημο: Ερχονται 1.000 κάμερες στους δρόμους – Τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε, τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά και ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για το τέλος των ανεπίσημων ακυρώσεων κλήσεων ΚΟΚ

Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση πυρός την 9η Μαΐου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διήμερη κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία για τις 8-9 Μαΐου κήρυξε η Μόσχα

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
3 νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας

Ελλάδα Χτες
Παράταση του μέτρου για την Πάτμο

Πειραιάς: Εμπλοκή άγκυρας στο Blue Star Naxos ‑ Tαλαιπωρία για 514 επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής της άγκυρας με τη συνδρομή ρυμουλκού για την επανέναρξη του ταξιδιού

Ιράν: Δεν είχαμε κανένα σχέδιο να επιτεθούμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κόσμος Χτες
Τι μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν για την πυραυλική επίθεση κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη Ryanair: Φόβοι για περικοπές πτήσεων στο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκτακτη κινητοποίηση φορέων και αυτοδιοίκησης μετά τα σενάρια μείωσης δρομολογίων που προκαλούν ανησυχία για τον τουρισμό και τη συνδεσιμότητα της πόλης

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Λειψία, τουλάχιστον δύο νεκροί και 8 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη