E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα τροπή στην ιστορία του 12χρονου στο Άγιο Όρος

Τι συμβαίνει με το παιδί

Δημοσίευση 15/12/2016 | 12:48

Νέα τροπή στην ιστορία του 12χρονου στο Άγιο Όρος

Η ιστορία του μικρού 12χρονου Μιχάλη, «καλόγερου», ρουμανικής καταγωγής, γεννημένου στην Κρήτη και προσωρινού κατοίκου Ρώμης προτού εγκατασταθεί στο Άγιον Όρος, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο μικρός Μιχάλης βρίσκεται πράγματι από τον Σεπτέμβριο στο Άγιον Όρος. Όχι όμως για να μονάσει, και μάλιστα με «δική του ιδέα», αλλά για να παρακολουθήσει, όπως άλλα 80 παιδιά, μαθήματα στην περίφημη Αθωνιάδα Σχολή ή Αθωνιάδα Ακαδημία στις Καρυές, από την οποία αποφοίτησαν μορφές του έθνους, από τον Ρήγα Φεραίο και τον Αδαμάντιο Κοραή έως τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Ιωάννη Πέζαρο. «Ο Μιχάλης παρακολουθεί μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη σχολή μας, όπου θα συνεχίσει στο γυμνάσιο και το λύκειο, όπως όλα τα παιδιά», λέει στην «Καθημερινή» ο διευθυντής της σχολής Δημήτριος Δημάκης.

«Ήρθε κανονικά με τη συναίνεση των γονέων του και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες όπως όλοι οι μαθητές. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του εδώ, θα μπορεί να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και να γίνει καθηγητής, γιατρός, πυρηνικός επιστήμονας. Βεβαίως, αν το θέλει, μπορεί να γίνει και μοναχός, όπως και κάθε άλλος μαθητής. Η σχολή μας δεν βγάζει καλόγερους, είναι ένα κανονικό σχολείο, όπως όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, ακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα του υπουργείου, έχει και οικοτροφείο που μένουν τα παιδιά. Οι δάσκαλοι δεν είναι μοναχοί και γενικά ιερωμένοι, είναι διορισμένοι κανονικά από το υπουργείο καθηγητές».

Η Αθωνιάδα Σχολή είναι σήμερα το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα –ιδρύθηκε το 1749– και από αυτήν έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες μαθητές, παιδιά φτωχών οικογενειών κυρίως, τα οποία εξελίχθηκαν σε επιστήμονες και στελέχη της δημόσιας ζωής. Η καθημερινότητα του μικρού Μιχάλη κυλάει στις Καρυές όπως όλων των άλλων συμμαθητών του.

«Υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, παίζουν ποδόσφαιρο στις ελεύθερες ώρες, έχουν κινηματογραφική λέσχη, μαθαίνουν βυζαντινή μουσική, βυζαντινή αγιογραφία, στις διακοπές πηγαίνουν στα σπίτια τους. Η Αθωνιάδα είναι το μόνο μέρος στο Αγιον Ορος όπου επιτρέπεται η κατανάλωση κρέατος», τονίζει ο κ. Δημάκης και εξηγεί ότι «φορούν ράσο παραδοσιακά στη σχολή, όπως παλιά έξω οι ποδιές και τα καπέλα, χωρίς να σημαίνει ότι θα γίνουν μοναχοί. Εξάλλου, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας απαγορεύεται να καρεί μοναχός κάποιος κάτω των 18 ετών»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα