E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Άδωνις: Θέλω να ψηφίσω την τροπολογία για το έκτακτο βοήθημα

«Θέλω να την ψηφίσω γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν»

Δημοσίευση 13/12/2016 | 12:39

Άδωνις: Θέλω να ψηφίσω την τροπολογία για το έκτακτο βοήθημα

«Η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση προβλέπει την παροχή κοινωνικού μερίσματος αλλά υπό προϋποθέσεις και αφού πιστοποιηθεί το πλεόνασμα από τη Eurostat» είπε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm». Συμπλήρωσε πως η μονομερής κίνηση του πρωθυπουργού υποδηλώνει καταπάτηση αυτής της συμφωνίας.

«Είχε Eurogroup τη Δευτέρα. Γιατί δεν ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά τη διαπραγμάτευση.

Ερωτηθείς για το εάν θα ψηφίσει την τροπολογία που προβλέπει την παροχή του μερίσματος, απάντησε: «Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά δεν ξέρω σήμερα θα αποφασίσει το κόμμα».

Αναφερόμενος στο εάν θα στηθούν τελικά πρόωρες κάλπες, σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Άκουσα τον πρωθυπουργό στη Βουλή (σσ. το Σαββάτο) να λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Χθες ο κ. Τσακαλώτος είπε θα βάλουμε νερό στο κρασί μας, αρκεί να πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης στο «Πρακτορείο 104,9 Fm». Συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να μείνει πρωθυπουργός μέχρι το 2019, αλλά εκτίμησε ότι είναι αδύνατο να αντέξει η κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυρίως γιατί θα πρέπει να ψηφιστούν επαχθή μέτρα.

Ερωτηθείς τέλος για τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι στη φάση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία υποστηρίζει τις επιχειρισιακές συμβάσεις, ως αποτέλεσμα συμφωνίας σωματείου - εργοδότη, ώστε να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν