E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι φταίει για την συντριβή του αεροσκάφους;

Ένα νέο σενάριο ήρθε στο φώς της δημοσιότητας

Δημοσίευση 2/12/2016 | 09:29

Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι φταίει για την συντριβή του αεροσκάφους;

Ένα νέο σενάριο έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν στην συντριβή του αεροσκάφους στα βουνά της Κολομβίας την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτό, ο λόγος που το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη ήταν γιατί είχε καθυστερήσει την αναχώρησή του από τη Βολιβία επειδή ένας από τους ποδοσφαιριστές της Τσαπεκοένεσε ζήτησε να ανοίξουν τη βαλίτσα του προκειμένου να βρει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Έτσι όταν το αεροσκάφος τύπου BAE 146 Avro RJ85 βρέθηκε στον αέρα δεν πρόλαβε να ανεφοδιαστεί σε μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της πόλης Cobija καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν λειτουργεί τη νύχτα.

Την αποκάλυψη για την καθυστέρηση λόγω του ηλεκτρονικού παιχνιδιού έκανε μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα ο αμυντικός της Τσαπεκοένσε, Ντέμερσον Κόστα, ένας από τους επτά που δεν ταξίδεψαν με τη μοιραία πτήση. Σύμφωνα με τον ίδιο στο τελευταίο μήνυμα που αναρτήθηκε στο γκρουπ που είχαν οι ποδοσφαιριστές στο Whatsapp ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Τσίνιο ντι Ντομένικο έκανε πλάκα με το γεγονός ότι ένας παίχτης ζητούσε επίμονα να του βρουν το ηλεκτρονικό του παιχνίδι μέσα από την αποσκευή που είχε παραδώσει.

«Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη ήταν από τον Τσίνιο που έκανε πλάκα για το γεγονός ότι ένας από τους παίχτες καθυστερούσε την αναχώρηση από τη Βολιβία γιατί είχε ξεχάσει να βγάλει από τη βαλίτσα ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι» δήλωσε ο Ντέμερσον Κόστα.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον πιλότο του αεροσκάφους να αποφασίσει ότι τα καύσιμα θα έφταναν μέχρι το αεροδρόμιο του Μεντεγίν.

Σημειώνεται ότι το μέγιστο βεληνεκές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους είναι τα 1.600 ναυτικά μίλια, λίγα λιγότερα δηλαδή από όσο η απόσταση ανάμεσα στην πόλη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, από όπου απογειώθηκε η μοιραία πτήση, μέχρι την πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, τον τελικό, δηλαδή, προορισμό.

«Ο πιλότος πήρε την απόφαση αυτή. Πίστευε ότι τα καύσιμα θα φτάσουν» δήλωσε ο διευθυντής της LaMia Γκουστάβο Βάργκας. Αυτό φαίνεται που δεν υπολόγιζε ο Μίκι Κουιρόγκα ήταν ότι πάνω από το Μεντεγίν θα υποχρεωθεί να κάνει κύκλους καθώς προηγήθηκαν για προσγείωση άλλα αεροσκάφη.

Τραγική εικόνα: Επιστρέφουν τους νεκρούς στη Βραζιλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι αστροναύτες του Artemis II είδαν για πρώτη φορά «κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί»

Κόσμος Χτες
Οι τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Artemis II είδαν για πρώτη φορά μία αθέατη πλευρά της Σελήνης. “Είναι συγκλονιστικά εδώ πάνω”

Αποκαλύφθηκε το άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Ελληνικό

Ελλάδα Χτες
Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Θεόδωρος Παπαγιάννης - Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δίπλα στο θρυλικό Boeing 727 «Mount Olympus» στο Πάρκο της Ολυμπιακής, στο Ελληνικό

Κλείνει από Δευτέρα η γέφυρα της Χαλκίδας – Οι ώρες λειτουργίας

Ελλάδα Χτες
Σε ισχύ θα τεθούν από τη Δευτέρα (06/04) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου της Χαλκίδας

LinkedIn: Κρυφός κώδικας ελέγχει ποιες επεκτάσεις έχει ο browser σας, σύμφωνα με έρευνα

Tech + Science Χτες
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μέσω των extensions το LinkedIn μπορεί να «χαρτογραφεί» συνήθειες χρηστών και εργαλεία που χρησιμοποιούν εταιρείες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Κάιρο World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Μια ακόμα επιτυχία για τον “άρχοντα των κρίκων”

Συνεχίζει τις απειλές ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Ανοίξτε τα ή θα πάτε στην κόλαση»

Κόσμος Χτες
Συνεχίζει να χάνει την ψυχραιμία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Τρoχαίo ατύχημα για την Τόρι Σπέλινγκ: Στο νοσοκομείο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της

Κόσμος Χτες
Ένα όχημα φέρεται να χτύπησε το SUV της ηθοποιού με μεγάλη ταχύτητα

Καιρός – Πάσχα: Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά βροχές με ανέμους

Καιρός Χτες
Τα δεδομένα δείχνουν ασθενή έως μέτρια ένδειξη για βροχές το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές»

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των κοριτσιών μίλησε στην εκπομπή «Face 2 Face» της Κατερίνας Παναγοπούλου στο MEGA

Fuel Pass: Ανοίγει αύριο 6 Απριλίου η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Ελλάδα Χτες
Τα εισοδηματικά κριτήρια βασίζονται στη φορολογική δήλωση του 2024, ενώ τα ποσά της επιδότησης κυμαίνονται από 25 έως 60 ευρώ

Η Αραμπατζή ζητά σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να αποδείξει την αθωότητά της για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα Χτες
«Θέτω τον εαυτό μου, χωρίς καμία επιφύλαξη, στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής », τονίζει σε ανάρτησή της

Καλλιθέα: Συνελήφθη καθηγήτρια Γυμνασίου για ναρκωτικά

Ελλάδα Χτες
Η καθηγήτρια συνελήφθη μαζί με έναν 17χρονο