E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι φταίει για την συντριβή του αεροσκάφους;

Ένα νέο σενάριο ήρθε στο φώς της δημοσιότητας

Δημοσίευση 2/12/2016 | 09:29

Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι φταίει για την συντριβή του αεροσκάφους;

Ένα νέο σενάριο έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν στην συντριβή του αεροσκάφους στα βουνά της Κολομβίας την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτό, ο λόγος που το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη ήταν γιατί είχε καθυστερήσει την αναχώρησή του από τη Βολιβία επειδή ένας από τους ποδοσφαιριστές της Τσαπεκοένεσε ζήτησε να ανοίξουν τη βαλίτσα του προκειμένου να βρει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Έτσι όταν το αεροσκάφος τύπου BAE 146 Avro RJ85 βρέθηκε στον αέρα δεν πρόλαβε να ανεφοδιαστεί σε μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της πόλης Cobija καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν λειτουργεί τη νύχτα.

Την αποκάλυψη για την καθυστέρηση λόγω του ηλεκτρονικού παιχνιδιού έκανε μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα ο αμυντικός της Τσαπεκοένσε, Ντέμερσον Κόστα, ένας από τους επτά που δεν ταξίδεψαν με τη μοιραία πτήση. Σύμφωνα με τον ίδιο στο τελευταίο μήνυμα που αναρτήθηκε στο γκρουπ που είχαν οι ποδοσφαιριστές στο Whatsapp ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Τσίνιο ντι Ντομένικο έκανε πλάκα με το γεγονός ότι ένας παίχτης ζητούσε επίμονα να του βρουν το ηλεκτρονικό του παιχνίδι μέσα από την αποσκευή που είχε παραδώσει.

«Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη ήταν από τον Τσίνιο που έκανε πλάκα για το γεγονός ότι ένας από τους παίχτες καθυστερούσε την αναχώρηση από τη Βολιβία γιατί είχε ξεχάσει να βγάλει από τη βαλίτσα ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι» δήλωσε ο Ντέμερσον Κόστα.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον πιλότο του αεροσκάφους να αποφασίσει ότι τα καύσιμα θα έφταναν μέχρι το αεροδρόμιο του Μεντεγίν.

Σημειώνεται ότι το μέγιστο βεληνεκές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους είναι τα 1.600 ναυτικά μίλια, λίγα λιγότερα δηλαδή από όσο η απόσταση ανάμεσα στην πόλη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, από όπου απογειώθηκε η μοιραία πτήση, μέχρι την πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, τον τελικό, δηλαδή, προορισμό.

«Ο πιλότος πήρε την απόφαση αυτή. Πίστευε ότι τα καύσιμα θα φτάσουν» δήλωσε ο διευθυντής της LaMia Γκουστάβο Βάργκας. Αυτό φαίνεται που δεν υπολόγιζε ο Μίκι Κουιρόγκα ήταν ότι πάνω από το Μεντεγίν θα υποχρεωθεί να κάνει κύκλους καθώς προηγήθηκαν για προσγείωση άλλα αεροσκάφη.

Τραγική εικόνα: Επιστρέφουν τους νεκρούς στη Βραζιλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός 17.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα 17.02.2026
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα 17.02.2026
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα 17.02.2026
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του

Εντυπωσιακό gala κινεζικής πρωτοχρονιάς ‑ Ανθρωποειδή ρομπότ χορεύουν και κάνουν… κουνγκ φου ‑ Βίντεο

Κόσμος 17.02.2026
Τέσσερις νεοφυείς εταιρείες ρομποτικής παρουσίασαν τα ανθρωποειδή ρομπότ τους στο γκαλά, ένα τηλεοπτικό γεγονός με τεράστια απήχηση, που συχνά συγκρίνεται με το Super Bowl στις Ηνωμένες Πολιτείες

Βόλος: Πιστόλι κρότου εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα, λίγα μέτρα από την ακτή

Ελλάδα 17.02.2026
Το όπλο εντόπισε ιδιώτης στην περιοχή Σουτράλι Αγριάς

Κατέρρευσε κτίριο της στρατιωτικής αστυνομίας στην Αγία Πετρούπολη

Κόσμος 17.02.2026
Δύο νεκροί, αναφορές για έκρηξη και αγνοούμενους

Γραμματέας σχολείου στις ΗΠΑ έκανε σeξ με δύο μαθητές, την ξυλοκόπησε ο σύζυγός της όταν την έκανε τσακωτή

Κόσμος 17.02.2026
Η παντρεμένη γραμματέας με τον έναν εκ των μαθητών έκανε σeξ τουλάχιστον πέντε φορές πριν συλληφθεί

Τόνι Μπλερ: Από πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Senior Advisor στον όμιλο Antenna

Ελλάδα 17.02.2026
Η δήλωση του προέδρου του ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, για τη συνεργασία τους