E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία από πτώση αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες στην Κολομβία

Ανάμεσα στα θύματα, μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense

Δημοσίευση 29/11/2016 | 08:14

Τραγωδία από πτώση αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες στην Κολομβία

Μια πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία, 75 άνθρωποι νεκροί (τις τελευταίες ώρες εντοπίστηκε έκτος επιζών στα συντρίμμια όμως ο τερματοφύλακας Ντανίλο υπέκυψε στα τραυματά του) και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Η ομάδα Chapecoense, μια ομάδα ανερχόμενη στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας που τα τελευταία χρόνια κέρδισε τον σεβασμό των αντιπάλων της, ξεκληρίστηκε μέσα σε λίγες στιγμές. Και το τραγικό είναι πως δεν έπρεπε να βρίσκεται στο μοιραίο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, μόλις πέντε άτομα επέζησαν: τρείς παίκτες, ένα μέλος πληρώματος και ένας δημοσιογράφος που ταξίδευε με την ομάδα.

Μεταξύ των επιζώντων φαίνεται να είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας, Τζάκσον Φόλμαν, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο αμυντικός Αλαν Ράσελ, η σύζυγος του οποίου με ανάρτηση στο Τwitter το επιβεβαιώνει. «Ευχαριστώ τον Θεό. Ο Αλαν είναι καλά, στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση. Προσευχόμαστε για όλους όσους δεν έχουν ακόμα διασωθεί και δύναμη στις οικογένειες τους».

Τρίτος παίκτης που διασώθηκε ύστερα από πολύωρης προσπάθειας είναι ο 31χρονος αμυντικός, Έλιο Ζαμπιέρ Νέτο.

Επιζών είναι και ένα μέλος της δημοσιογραφικής αποστολής, ονόματι Ράφαελ Κορέα Γκομπάτο του Radio Οeste και ένα μέλος του πληρώματος, Χιμένα Σουάρες.

Ο έτερος τερματοφύλακας της αποστολής Ντανίλο, που ενώ αρχικά διασώθηκε, υπέκυψε αργότερα στα τραυματά του, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

«Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί από τους διασώστες, αλλά δυστυχώς ένας υπέκυψε. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους», είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο περιφερειακός αστυνομικός διοικητής Χοσέ Γκεράρδο Ασεβέντο.

Το αεροσκάφος τύπου Avro RJ85 με πρώτη του πτήση το 1999, συνετρίβη καθ' οδόν προς το διεθνές αεροδρόμιο του Μεντεγίν. 

Ο Άλαν Ρούσελ, μεταφέρεται βαριά τραυματισμένος σε τοπικό νοσοκομείο

Ο Νέτο

Ο Ράσελ

Ο Ντανίλο

Ο Τζακσον Φόλμαν

«Οπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής δέχονται τους τραυματίες.

«Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μεντελίν Φεντερίκο Γκουτιέρες σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ενώ κατευθυνόταν σε μία ορεινή περιοχή λίγο έξω από την πόλη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατέπεσε το αεροσκάφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το σκοτεινό δίκτυο «764» φτάνει στην Ελλάδα: Εκβιασμοί, βία και στρατολόγηση ανηλίκων

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της εξτρεμιστικής οργάνωσης που στοχεύει ανήλικα κορίτσια - Πώς οι Αρχές έφτασαν στις συλλήψεις 17χρονων σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη

Μεγάλη διάκριση: Μαθητές από την Πάτρα κατέκτησαν το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ιστορική επιτυχία για τον ελληνικό σχολικό αθλητισμό και την Πάτρα, με τους μαθητές-αθλητές της «Αναγέννησης» να ανεβαίνουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της ISF στη Σερβία

Πυροβολισμοί σε σχολείο στις Φιλιππίνες: Τρεις νεκροί, πέντε τραυματίες ‑ Έχουν συλληφθεί οι δράστες

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ένας από τους δράστες, ένας ανήλικος μαθητής ηλικίας 15 ετών, συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, ενώ ο δεύτερος παραδόθηκε αργότερα στις αρχές

Νέο τέλος στα ακίνητα από το 2027: Ποια θα επιβαρυνθούν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Το νέο σύστημα δημοτικών εσόδων αντικαθιστά ΤΑΠ και ΦΗΧ και συνδέει τη φορολόγηση με τις αποφάσεις κάθε Δήμου.

Παναθηναϊκός: Η νέα εποχή ξεκινάει με την επίσημη παρουσίαση της μεγάλης επιστροφής Ομπράντοβιτς

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η μεγάλη επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, «σφραγίζεται» με την επίσημη παρουσίαση, σηματοδοτώντας παράλληλα και την έναρξη της νέας εποχής στο «τριφύλλι».

Τραγωδία στην Ημαθία: Ανδρας ανασύρθηκε νεκρός από αυτοκίνητο που έπεσε σε αρδευτικό κανάλι

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Τα αίτια κάτω από τα οποία το όχημα κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι, στο Νησέλλι στην Ημαθία, διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Ομολογία σοκ από τον Σκοπιανό: Τη μαχαίρωσα και είπα ότι πέθανε αλλά εκείνη φώναξε βοήθεια, τη χτύπησα με κούτσουρο και δεν ξαναμίλησε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Περιέγραψε βήμα προς βήμα το χρονικό του εγκλήματος, την απόπειρα συγκάλυψης και τη μεταφορά της σορού σε χωράφι – «Έκανα χασίς και σκεφτόμουν πού να πάω το πτώμα χωρίς να με πιάσει η αστυνομία»

Γιατί ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Ολυμπίων στο Ζάππειο: Ξηλώθηκε η εξέδρα μετά από αντιδράσεις

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης της μεγάλης εξέδρας που είχε τοποθετηθεί στον υπαίθριο χώρο στο Ζάππειο, μετά από αντιδράσεις για το Φεστιβάλ Ολυμπίων.

Νέο Ηράκλειο: Εμπορος έπαιρνε προκαταβολές για αμάξια και μετά γινόταν καπνός

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
«Δεν το έχουμε πάρει ποτέ στα χέρια μας, το ίδιο αμάξι το έχει πουλήσει 3 φορές» ανέφερε ένα από τα φερόμενα θύματα του εμπόρου.

Χανιά: Πώς «έσπασε» ο 43χρονος και ομολόγησε τη δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Οι αστυνομικοί τον είχαν κρίνει από την πρώτη στιγμή ως τον βασικό ύποπτο και σήμερα (21/06) ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της 45χρονης στα Χανιά.

Πάτρα: Συνελήφθη η μητέρα του βρέφους που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με κάταγμα και μώλωπες στο μέτωπο

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο

«Τον φοβόμουν μη με βαρέσει»: Τι κατέθεσε στις Αρχές ο 13χρονος που έδωσε 370.000 ευρώ στον 34χρονο που τον εκβίαζε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Τον απειλούσαν και για την οικογένειά του, ότι θα έχει προβλήματα αν το μάθουν ότι είχε ρίξει ένα βεγγαλικό σε προαύλιο εκκλησίας