E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία από πτώση αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες στην Κολομβία

Ανάμεσα στα θύματα, μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense

Δημοσίευση 29/11/2016 | 08:14

Τραγωδία από πτώση αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες στην Κολομβία

Μια πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία, 75 άνθρωποι νεκροί (τις τελευταίες ώρες εντοπίστηκε έκτος επιζών στα συντρίμμια όμως ο τερματοφύλακας Ντανίλο υπέκυψε στα τραυματά του) και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Η ομάδα Chapecoense, μια ομάδα ανερχόμενη στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας που τα τελευταία χρόνια κέρδισε τον σεβασμό των αντιπάλων της, ξεκληρίστηκε μέσα σε λίγες στιγμές. Και το τραγικό είναι πως δεν έπρεπε να βρίσκεται στο μοιραίο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, μόλις πέντε άτομα επέζησαν: τρείς παίκτες, ένα μέλος πληρώματος και ένας δημοσιογράφος που ταξίδευε με την ομάδα.

Μεταξύ των επιζώντων φαίνεται να είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας, Τζάκσον Φόλμαν, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο αμυντικός Αλαν Ράσελ, η σύζυγος του οποίου με ανάρτηση στο Τwitter το επιβεβαιώνει. «Ευχαριστώ τον Θεό. Ο Αλαν είναι καλά, στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση. Προσευχόμαστε για όλους όσους δεν έχουν ακόμα διασωθεί και δύναμη στις οικογένειες τους».

Τρίτος παίκτης που διασώθηκε ύστερα από πολύωρης προσπάθειας είναι ο 31χρονος αμυντικός, Έλιο Ζαμπιέρ Νέτο.

Επιζών είναι και ένα μέλος της δημοσιογραφικής αποστολής, ονόματι Ράφαελ Κορέα Γκομπάτο του Radio Οeste και ένα μέλος του πληρώματος, Χιμένα Σουάρες.

Ο έτερος τερματοφύλακας της αποστολής Ντανίλο, που ενώ αρχικά διασώθηκε, υπέκυψε αργότερα στα τραυματά του, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

«Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί από τους διασώστες, αλλά δυστυχώς ένας υπέκυψε. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους», είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο περιφερειακός αστυνομικός διοικητής Χοσέ Γκεράρδο Ασεβέντο.

Το αεροσκάφος τύπου Avro RJ85 με πρώτη του πτήση το 1999, συνετρίβη καθ' οδόν προς το διεθνές αεροδρόμιο του Μεντεγίν. 

Ο Άλαν Ρούσελ, μεταφέρεται βαριά τραυματισμένος σε τοπικό νοσοκομείο

Ο Νέτο

Ο Ράσελ

Ο Ντανίλο

Ο Τζακσον Φόλμαν

«Οπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής δέχονται τους τραυματίες.

«Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μεντελίν Φεντερίκο Γκουτιέρες σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ενώ κατευθυνόταν σε μία ορεινή περιοχή λίγο έξω από την πόλη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατέπεσε το αεροσκάφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Τριάρα Αργεντινής με Μέσι, κορυφή για Αγγλία‑Κολομβία και ιστορική Λ.Δ. Κονγκό

E-Daily 1.Hero 28.06.2026
Η Αργεντινή έκανε το 3/3 με νέα γκολάρα του Μέσι, ενώ Αγγλία και Κολομβία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους και η Λ.Δ. Κονγκό έγραψε ιστορία με πρόκριση στους «32».

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ21

WRC Ραλλυ Ακρόπολις 2026: Τραυματισμός Πληρώματος, διακόπηκε και το Μαίναλο 2

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Τραυματισμό του τουρκικού πληρώματος των Τουρκάν/Αλμπαϊρακ είχαμε λίγο πριν το τέλος της τρίτης ημέρας όταν το αγωνιστικό τους προσγειώθηκε με το εμπρός μέρος έπειτα από άλμα.

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1

Τροχαίο με νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Οδηγός απανθρακώθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοιχίο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Ανδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.