E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέλαση της Κου Κλουξ Κλαν για τη νίκη του Τραμπ

Στη Βόρεια Καρολίνα

Δημοσίευση 11/11/2016 | 14:06

Παρέλαση της Κου Κλουξ Κλαν για τη νίκη του Τραμπ

Με μία παρέλαση στη Βόρεια Καρολίνα, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Δεκέμβρη σχεδιάζουν να γιορτάσουν οι «Λευκοί Πιστοί Ιππότες», ομάδα της Κου Κλουξ Κλαν, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα, δηλώνει έμπρακτα την στήριξή της προς τον Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η επίσημη εφημερίδα της οργάνωσης, είχε ταχθεί υπέρ του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών, ενώ αρκετοί εκπρόσωποί τους δεν σταμάτησαν να τον εκθειάζουν.

«Η νύχτα της εκλογής του Τραμπ, υπήρξε μία από τις πιο εκπληκτικές της ζωής μου» ήταν τα λόγια του David Duke, κεντρικού μέλους της οργάνωσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι άνθρωποί μας συνέβαλλαν στον να νικήσει την Χίλαρι».

Ποια ήταν όμως η αντίδραση του Τραμπ;

Μπορεί ο ίδιος αρχικά να αρνήθηκε να αποκηρύξει την υποστήριξη της ΚΚΚ, στην συνέχεια όμως αναγκάστηκε να το πράξει... Συγκεκριμένα ο γιος του, Έρικ Τραμπ, δήλωσε για τον David Duke ότι «Του αξίζει μία σφαίρα στο κεφάλι».

Εντύπωση προκαλεί πάντως και ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της οργάνωσης, μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Στο ερώτημα «πώς θα ξαναγίνει μεγάλη η Αμερική» δόθηκε η εξής απάντηση: «Η Αμερική ιδρύθηκε από έναν λευκό χριστιανό Ρεπουμπλικάνο, και μόνο με έναν τέτοιο θα επιστρέψει στις ένδοξες εποχές».

Η προτίμηση της ΚΚΚ στον Τραμπ, ήταν αρκετή για να ξεσπάσει και διαδικτυακός πόλεμος με τους οπαδούς της Χίλαρι να επιτίθενται στους υποστηρικτές του Τραμπ κατηγορώντας τους για ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από Τετάρτη ‑ «Χαμηλό που μπορεί να είναι επικίνδυνο»

Καιρός Χτες
Ποιες ημέρες θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία και η Αττική

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Σάλος στη Νότια Κορέα: Χάκαραν χιλιάδες κάμερες ασφαλείας για υλικό «ερωτικής εκμετάλλευσης»

Κόσμος Χτες
Περισσότερες από 120.000 κάμερες ασφαλείας (IP), που συνδέονται με το διαδίκτυο, έγιναν στόχος δραστών - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη λειψυδρία τριών δεκαετιών μετά τη μεγάλη μείωση αποθεμάτων νερού

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις, ο Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών!

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι που περιείχε ακατάλληλη ουσία

Ελλάδα Χτες
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία ‑ «Πρόκληση και προσβολή» βλέπουν οι Τούρκοι

Κόσμος Χτες
Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως το βίντεο επρόκειτο για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κόσμος Χτες
Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας