E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκτός ελέγχου η πτήση της Malaysia Airlines πριν εξαφανιστεί

Σύμφωνα με έκθεση Αυστραλών εμπειρογνωμόνων

Δημοσίευση 2/11/2016 | 18:17

Εκτός ελέγχου η πτήση της Malaysia Airlines πριν εξαφανιστεί

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines ήταν πιθανότατα εκτός ελέγχου όταν χάθηκε μυστηριωδώς στη θάλασσα, το 2014, καθώς τα εξωτερικά πτερύγια του αεροπλάνου δεν είχαν πάρει τη θέση που προβλέπεται όταν επιχειρείται προσθαλάσσωση, σύμφωνα με μια έκθεση των αυστραλιανών αρχών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η διαπίστωση αυτή διαψεύδει τις θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κυβερνήτης του αεροσκάφους διατηρούσε τον έλεγχό του όταν συνέβη το δυστύχημα.

Το Boeing της μαλαισιανής εταιρείας, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό και μέχρι σήμερα η εξαφάνισή του παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Η έκθεση της αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (ATSB) αποκαλύπτει ότι οι τελευταίες δορυφορικές επικοινωνίες που είχε το Boeing «δείχνουν ότι το αεροπλάνο κατέβαινε με μεγάλη ταχύτητα» όταν χάθηκε. «Η έκθεση περιλαμβάνει σημαντικές νέες πληροφορίες για το τι πιστεύουμε ότι συνέβη στην πτήση MH370» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Ντάρεν Τσέστερ με την έναρξη μιας τριήμερης συνάντησης εμπειρογνωμόνων στην Καμπέρα προκειμένου να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια των ερευνών.

Η ανάλυση που έγινε στο δεξί εξωτερικό πτερύγιο –το οποίο είχε βρεθεί στα ανοιχτά της Τανζανίας– έδειξε ότι ήταν «κατά πάσα πιθανότητα σε θέση δίπλωσης» κάτι που σημαίνει ότι δεν είχε ξεκινήσει διαδικασία προσθαλάσσωσης στον ωκεανό.

Η ζώνη των ερευνών, έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καθορίστηκε με βάση την υπόθεση ότι κατά τη συντριβή του το αεροσκάφος είχε μείνει πλέον από καύσιμα και είχε μείνει ακυβέρνητο. Παρά τις εντατικές υποθαλάσσιες έρευνες ωστόσο, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, δεν βρέθηκε τίποτα. Οι αναλύσεις που έγιναν σε ορισμένα συντρίμμια που ξεβράστηκαν στα αφρικανικά παράλια δείχνουν ότι οι έρευνες έγιναν στη σωστή περιοχή, σύμφωνα με την ATSB.

Μέχρι σήμερα ωστόσο παραμένει άγνωστο γιατί το Boeing βρέθηκε στο νότιο ημισφαίριο, αλλάζοντας εντελώς κατεύθυνση. Έχουν διατυπωθεί διάφορες εικασίες, όπως για παράδειγμα ότι υπέστη μηχανική βλάβη, ότι υπήρχε σε εξέλιξη αεροπειρατεία ή ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, οι οποίες συμπληρώνονται από σωρεία θεωριών συνωμοσίας. Τίποτα όμως δεν επιβεβαιώνει κάποιο από τα σενάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Περιορισμοί σε τραπεζικές συναλλαγές σήμερα ‑ Για ποιον λόγο, ποιες δεν θα γίνουν

Οικονομία 06.04.2026
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές σας σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων

Ελλάδα 06.04.2026
Με την διαδικασία των νομιμοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα στο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία

Ελλάδα 06.04.2026
Είχε προηγηθεί η επιτυχής κατάρριψη δύο ιρανικών πυραύλων στις 19 Μαρτίου

Fuel Pass: «Πρεμιέρα» σήμερα για την πλατφόρμα ‑ Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η διαδικασία

Οικονομία 06.04.2026
Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Οι αστροναύτες του Artemis II είδαν για πρώτη φορά «κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί»

Κόσμος Χτες
Οι τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Artemis II είδαν για πρώτη φορά μία αθέατη πλευρά της Σελήνης. “Είναι συγκλονιστικά εδώ πάνω”

Αποκαλύφθηκε το άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Ελληνικό

Ελλάδα Χτες
Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Θεόδωρος Παπαγιάννης - Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δίπλα στο θρυλικό Boeing 727 «Mount Olympus» στο Πάρκο της Ολυμπιακής, στο Ελληνικό

Κλείνει από Δευτέρα η γέφυρα της Χαλκίδας – Οι ώρες λειτουργίας

Ελλάδα Χτες
Σε ισχύ θα τεθούν από τη Δευτέρα (06/04) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου της Χαλκίδας

LinkedIn: Κρυφός κώδικας ελέγχει ποιες επεκτάσεις έχει ο browser σας, σύμφωνα με έρευνα

Tech + Science Χτες
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μέσω των extensions το LinkedIn μπορεί να «χαρτογραφεί» συνήθειες χρηστών και εργαλεία που χρησιμοποιούν εταιρείες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Κάιρο World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Μια ακόμα επιτυχία για τον “άρχοντα των κρίκων”