E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκτός ελέγχου η πτήση της Malaysia Airlines πριν εξαφανιστεί

Σύμφωνα με έκθεση Αυστραλών εμπειρογνωμόνων

Δημοσίευση 2/11/2016 | 18:17

Εκτός ελέγχου η πτήση της Malaysia Airlines πριν εξαφανιστεί

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines ήταν πιθανότατα εκτός ελέγχου όταν χάθηκε μυστηριωδώς στη θάλασσα, το 2014, καθώς τα εξωτερικά πτερύγια του αεροπλάνου δεν είχαν πάρει τη θέση που προβλέπεται όταν επιχειρείται προσθαλάσσωση, σύμφωνα με μια έκθεση των αυστραλιανών αρχών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η διαπίστωση αυτή διαψεύδει τις θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κυβερνήτης του αεροσκάφους διατηρούσε τον έλεγχό του όταν συνέβη το δυστύχημα.

Το Boeing της μαλαισιανής εταιρείας, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό και μέχρι σήμερα η εξαφάνισή του παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Η έκθεση της αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (ATSB) αποκαλύπτει ότι οι τελευταίες δορυφορικές επικοινωνίες που είχε το Boeing «δείχνουν ότι το αεροπλάνο κατέβαινε με μεγάλη ταχύτητα» όταν χάθηκε. «Η έκθεση περιλαμβάνει σημαντικές νέες πληροφορίες για το τι πιστεύουμε ότι συνέβη στην πτήση MH370» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Ντάρεν Τσέστερ με την έναρξη μιας τριήμερης συνάντησης εμπειρογνωμόνων στην Καμπέρα προκειμένου να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια των ερευνών.

Η ανάλυση που έγινε στο δεξί εξωτερικό πτερύγιο –το οποίο είχε βρεθεί στα ανοιχτά της Τανζανίας– έδειξε ότι ήταν «κατά πάσα πιθανότητα σε θέση δίπλωσης» κάτι που σημαίνει ότι δεν είχε ξεκινήσει διαδικασία προσθαλάσσωσης στον ωκεανό.

Η ζώνη των ερευνών, έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καθορίστηκε με βάση την υπόθεση ότι κατά τη συντριβή του το αεροσκάφος είχε μείνει πλέον από καύσιμα και είχε μείνει ακυβέρνητο. Παρά τις εντατικές υποθαλάσσιες έρευνες ωστόσο, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, δεν βρέθηκε τίποτα. Οι αναλύσεις που έγιναν σε ορισμένα συντρίμμια που ξεβράστηκαν στα αφρικανικά παράλια δείχνουν ότι οι έρευνες έγιναν στη σωστή περιοχή, σύμφωνα με την ATSB.

Μέχρι σήμερα ωστόσο παραμένει άγνωστο γιατί το Boeing βρέθηκε στο νότιο ημισφαίριο, αλλάζοντας εντελώς κατεύθυνση. Έχουν διατυπωθεί διάφορες εικασίες, όπως για παράδειγμα ότι υπέστη μηχανική βλάβη, ότι υπήρχε σε εξέλιξη αεροπειρατεία ή ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, οι οποίες συμπληρώνονται από σωρεία θεωριών συνωμοσίας. Τίποτα όμως δεν επιβεβαιώνει κάποιο από τα σενάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις