E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Samsung Galaxy Note 7 πήρε φωτιά σε αεροπλάνο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η αμερικανική εταιρεία

Δημοσίευση 6/10/2016 | 19:16

Samsung Galaxy Note 7 πήρε φωτιά σε αεροπλάνο

Κινητό τηλέφωνο Samsung Galaxy Note 7 ανεφλέγη χθες στο εσωτερικό αεροπλάνου αμερικανικής εταιρείας. Το κινητό είχε αντικατασταθεί όταν η εταιρεία είχε κάνει ανάκληση του συγκεκριμένου μοντέλου επειδή είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στην μπαταρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, η αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines επιβεβαίωσε ότι ένα από τα αεροπλάνα της, με δρομολόγιο από το Κεντάκι προς το Μέριλαντ, εκκενώθηκε πριν από την απογείωση.

Σε ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει ότι διερευνά την υπόθεση.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και την Southwest προκειμένου να πάρουμε στα χέρια μας τη συσκευή και να επιβεβαιώσουμε την αιτία», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Μόλις εξετάσουμε τη συσκευή θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στο BBC ότι ένας πελάτης ανέφερε ότι καπνός έβγαινε από μια ηλεκτρονική συσκευή.

«Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια μέσω της κύριας πόρτας» .

Ο κάτοχος της συσκευής Μπράιαν Γκριν, δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge ότι είχε αγοράσει τη συσκευή στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πάνω στη συσκευασία του κινητού τηλεφώνου υπήρχε ένα μαύρο τετράγωνο εικονίδιο, ένα σύμβολο που η Samsung προσθέτει με σκοπό να διαχωρίζει τις παλιές, μη ασφαλείς συσκευές, από τα μοντέλα αντικατάστασης.

Ωστόσο, στα τέλη του περασμένου μήνα, η Samsung είχε διαβεβαιώσει τους πελάτες της -και τους αξιωματούχους ασφαλείας- ότι οι διορθωμένες συσκευές ήταν ασφαλείς και ότι διερευνούσε νέες αναφορές σχετικά με την υπερθέρμανση της μπαταρίας.

Ο Γκριν δήλωσε ότι η συσκευή του ήταν κλειστή και δεν την φόρτιζε όταν άρχισε να υπερθερμαίνεται στην τσέπη του. Αφού ο ίδιος πέταξε την συσκευή το πάτωμα του αεροπλάνου από αυτή άρχισε να αναδύεται ένας πυκνός πρασινωπός καπνός.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) είχε εκδώσει στις αρχές του Οκτωβρίου προειδοποίηση προς τους επιβάτες να απενεργοποιούν τη συσκευή όταν πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Είχε συστήσει επίσης οι επιβάτες να μην τοποθετούν τη συσκευή στις αποσκευές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Τι ανακαλύφθηκε στη Λιβύη και αλλάζει όσα ξέραμε για τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή έφερε στο φως θέατρο, ιερά συγκροτήματα και έναν ελληνικό ιππόδρομο χωρίς αντίστοιχο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Έβδομη νύχτα επιθέσεων κατά του Ιράν: Τι αποκαλύπτει η Τεχεράνη για τάνκερ, νάρκες και drone

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ενώ το Ιράν κάνει λόγο για νεκρούς, καιόμενα τάνκερ και κατάρριψη αμερικανικού drone.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left Χτες
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.