E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Facebook έλυσε μυστήριο που ταλαιπωρούσε τους επιστήμονες έξι μήνες!

Στο Ισραήλ

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:23

Το Facebook έλυσε μυστήριο που ταλαιπωρούσε τους επιστήμονες έξι μήνες!

Το λαμπερό χρυσό αντικείμενο που βρήκε εργάτης θαμμένο σε παλιό κτήριο, σε νεκροταφείο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, ταλαιπωρούσε επί έξι μήνες τα πιο λαμπρά μυαλά του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της χώρας, που δεν μπορούσαν να αποφανθούν περί τίνος πρόκειται.

Ο Amir Ganor, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που βλέπει κάτι ανάλογο και υποστήριξε ότι το νεκροταφείο του Τελ Αβίβ είναι ένας χώρος με σημαντικά και πολύτιμα αντικείμενα από τη ρωμαϊκή και την βυζαντινή εποχή, καθώς και από την περίοδο των Σταυροφοριών.

Ο εργάτης συντήρησης που ανακάλυψε το μυστηριώδες αντικείμενο κατά τη διάρκεια εργασιών στο νεκροταφείο φοβήθηκε ότι μπορεί να πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό και κάλεσε μονάδα πυροτεχνουργών. Μετά από ελεγχόμενη έκρηξη, το μυστηριώδες χρυσό αντικείμενο παραδόθηκε στην αστυνομία. Το αντικείμενο μοιάζει με πλάστη για ζύμη ή με κορίνα με δύο λαβές και με δακτυλίους στο μέσο, είναι από ατόφιο χρυσάφι 24 καρατίων και η αξία του ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Μετά από έξι μήνες άκαρπων ερευνών των επιστημόνων, το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Ισραήλ απευθύνθηκε για βοήθεια στους χρήστες του... Facebook, με μια φωτογραφία του μυστηριώδους αντικειμένου. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν εκατοντάδες. Ένας χρήστης ανέφερε ότι πρόκειται για όργανο γονιμοποίησης βοοειδών, άλλος είπε ότι είναι ρολόι και κάποιος υποστήριξε ότι πρόκειται για όργανο μασάζ.

Την πραγματική ταυτότητα του παράξενου αντικειμένου ανακάλυψε ο Ιταλός χρήστης Micah Barak. Δεν πρόκειται για αρχαίο εύρημα, αλλά για μια ράβδο ενέργειας που πουλά online γερμανική εταιρεία και απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται με την ενεργειακή θεραπεία. Το αντικείμενο πωλείται με την ονομασία «Isis beamer» από το όνομα της Αιγύπτιας θεάς Ίσις, η οποία ήταν θεά της Ιατρικής, της Μαγείας και της Φύσης.

Τώρα μένει να βρεθεί ποιος τοποθέτησε το αντικείμενο στο νεκροταφείο, για να δώσει θετική ενέργεια σε κάποιον νεκρό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «σιωπηλά» θύματα του Διαστήματος: Τα ζώα που άνοιξαν τον δρόμο για τον άνθρωπο

Νέα Εποχή 17.04.2026
Από τη Λάικα μέχρι τους χιμπατζήδες, η άγνωστη ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Διαστήματος που ελάχιστοι γνωρίζουν

Η πρώτη χώρα που δίνει άδεια μετ’ αποδοχών για αποβολή σε κάθε στάδιο εγκυμοσύνης

Νέα Εποχή 17.04.2026
Ιστορική απόφαση φέρνει άδεια μετ’ αποδοχών και ανοίγει μια νέα συζήτηση για το πένθος που μέχρι τώρα έμενε «αόρατο»

Πωλείται ξανά η «Christina O»: Στα 52 εκατ. ευρώ η θαλαμηγός του Ωνάση

Stories 17.04.2026
Το σκάφος, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της κοσμικής ζωής του 20ού αιώνα

Νέα έρευνα σοκ: Αυτός είναι ο μήνας που γεννιούνται οι πιο ελκυστικές γυναίκες

Νέα Εποχή 17.04.2026
Τι λέει η επιστήμη, τι αμφισβητούν οι ειδικοί και γιατί τελικά η ομορφιά δεν χωράει… σε ημερολόγιο

10 σοφά αποφθέγματα του Φράντς Κάφκα για τη ζωή και τον άνθρωπο

Stories 17.04.2026
Ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της ιστορίας

Yφεση της φιλίας: Tι είναι αυτό το φαινόμενο που εμφανίστηκε τελευταία

Πρόσωπα 17.04.2026
Πώς τα social media και το YouTube έκαναν μια γενιά να πιστέψει ότι έχει φίλους

Ο άνθρωπος πίσω από το Ioannina Half Marathon: Ο Βασίλης Τζουμάκας μιλά για τον αγώνα που έγινε θεσμός

Πρόσωπα Χτες
Από μια ιδέα που ξεκίνησε στα Ιωάννινα, σε ένα από τα πιο δυνατά running events της Ελλάδας – 10 ερωτήσεις στον άνθρωπο που το δημιούργησε

Πικροδάφνη στα σχολεία: Eπικίνδυνο φυτό ή υπερβολικός πανικός;

Stories Χτες
Οι πικροδάφνες περιλαμβάνονται συχνά στα πιο δηλητηριώδη φυτά στον κόσμο και είναι πολύ κοινές στην Ελλάδα

Μπίτα Χεμάτι: Τι ξέρουμε και τι όχι για την καταδίκη που συζητά όλος ο κόσμος

Πρόσωπα Χτες
Η υπόθεση της κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Εχει η Βόρεια Κορέα πυρηνικά όπλα τελικά;

Stories Χτες
Η Βόρεια Κορέα ανεβάζει ταχύτητα στο πυρηνικό της πρόγραμμα