E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Facebook έλυσε μυστήριο που ταλαιπωρούσε τους επιστήμονες έξι μήνες!

Στο Ισραήλ

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:23

Το Facebook έλυσε μυστήριο που ταλαιπωρούσε τους επιστήμονες έξι μήνες!

Το λαμπερό χρυσό αντικείμενο που βρήκε εργάτης θαμμένο σε παλιό κτήριο, σε νεκροταφείο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, ταλαιπωρούσε επί έξι μήνες τα πιο λαμπρά μυαλά του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της χώρας, που δεν μπορούσαν να αποφανθούν περί τίνος πρόκειται.

Ο Amir Ganor, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που βλέπει κάτι ανάλογο και υποστήριξε ότι το νεκροταφείο του Τελ Αβίβ είναι ένας χώρος με σημαντικά και πολύτιμα αντικείμενα από τη ρωμαϊκή και την βυζαντινή εποχή, καθώς και από την περίοδο των Σταυροφοριών.

Ο εργάτης συντήρησης που ανακάλυψε το μυστηριώδες αντικείμενο κατά τη διάρκεια εργασιών στο νεκροταφείο φοβήθηκε ότι μπορεί να πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό και κάλεσε μονάδα πυροτεχνουργών. Μετά από ελεγχόμενη έκρηξη, το μυστηριώδες χρυσό αντικείμενο παραδόθηκε στην αστυνομία. Το αντικείμενο μοιάζει με πλάστη για ζύμη ή με κορίνα με δύο λαβές και με δακτυλίους στο μέσο, είναι από ατόφιο χρυσάφι 24 καρατίων και η αξία του ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Μετά από έξι μήνες άκαρπων ερευνών των επιστημόνων, το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Ισραήλ απευθύνθηκε για βοήθεια στους χρήστες του... Facebook, με μια φωτογραφία του μυστηριώδους αντικειμένου. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν εκατοντάδες. Ένας χρήστης ανέφερε ότι πρόκειται για όργανο γονιμοποίησης βοοειδών, άλλος είπε ότι είναι ρολόι και κάποιος υποστήριξε ότι πρόκειται για όργανο μασάζ.

Την πραγματική ταυτότητα του παράξενου αντικειμένου ανακάλυψε ο Ιταλός χρήστης Micah Barak. Δεν πρόκειται για αρχαίο εύρημα, αλλά για μια ράβδο ενέργειας που πουλά online γερμανική εταιρεία και απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται με την ενεργειακή θεραπεία. Το αντικείμενο πωλείται με την ονομασία «Isis beamer» από το όνομα της Αιγύπτιας θεάς Ίσις, η οποία ήταν θεά της Ιατρικής, της Μαγείας και της Φύσης.

Τώρα μένει να βρεθεί ποιος τοποθέτησε το αντικείμενο στο νεκροταφείο, για να δώσει θετική ενέργεια σε κάποιον νεκρό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γλώσσα που θεωρείται η πιο «ελκυστική» στον κόσμο

E-Daily 1.Hero 26.05.2026
Ρομαντικός ήχος, παθιασμένη κουλτούρα και εκατομμύρια άνθρωποι που τη μιλούν

Οι έρωτες της Μέριλιν Μονρόε που έγιναν θρύλος

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Από τον JFK μέχρι τον Αρθουρ Μίλερ

10 αποφθέγματα από παιδικά βιβλία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα παιδιά

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η πραγματική δύναμη της παιδικής λογοτεχνίας κρύβεται στις βαθιές αλήθειες που αφήνει φυλαγμένες μέσα στην ψυχή μας

Τα δυο κορίτσια που τα μπέρδεψαν στη γέννα: Αλλαξαν αγκαλιά, αλλά όχι οικογένεια

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η σοκαριστική αποκάλυψη στο νηπιαγωγείο

Επιστήμονες σε αγώνα δρόμου ‑ Μήπως η ιατρική δεν προλαβαίνει τoυς νέους ιούς;

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Γιατί εξακολουθούμε να βλέπουμε ιούς να ξεφεύγουν τόσο γρήγορα από τον έλεγχο;

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κοιτάζει μπροστά μετά από 30 χρόνια μουσικής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας μιλά για τη μουσική, την ανάγκη να παίρνει θέση και τη μεγάλη επετειακή συναυλία στην Τεχνόπολη

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το αστέρι της Miley Cyrus στο Hollywood Walk of Fame

E-Daily 3.Left Χτες
Οι βραδινές βόλτες με τον πατέρα της στη Hollywood Boulevard και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα χρόνια μετά

Ήταν έρημη ώσπου ήρθαν οι ξένοι: H πανέμορφη πόλη που παλεύει να μη γίνει σκηνικό μόνο για τουρίστες

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι μια πόλη που άλλαξε βίαια, έγινε μόδα, αλλά ακόμα αντιστέκεται στο να γίνει απλώς ένα όμορφο σκηνικό για φωτογραφίες

Meta, TikTok και Google αντιμέτωπες με νέες καταγγελίες για online απάτες

E-Daily 3.Left Χτες
Οργανώσεις κατηγορούν τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες ότι δεν προστατεύουν επαρκώς τους χρήστες

Τι είχε συμβεί το 1996 που οδήγησε τις ΗΠΑ να ασκήσουν τώρα ποινική δίωξη στον Κάστρο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η μοιραία αποστολή των «Αδελφών προς Διάσωση»