E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tο τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες που πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα

Οι κόκκινες κάρτες που έβγαλαν οι δανειστές στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο

Δημοσίευση 18/12/2015 | 00:23

Tο τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες που πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα

Ένα τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες, και συγκεκριμένα από τον κ. Βίζερ στον Γ. Χουλιαράκη, ήταν αρκετό για να αναβληθεί η συζήτηση στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα.

Όπως μετέδωσε το MEGA, οι δανειστές απαίτησαν να μην καταθέσει η κυβέρνηση το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς περιελάμβανε ρυθμίσεις υπέρ διάφορων κατηγοριών εργαζομένων. Οι δανειστές διαφώνησαν γιατί δεν είχε αποτυπωθεί το κόστος των μέτρων στον προϋπολογισμό και επίσης δεν είχε υπάρξει προσυνεννόηση με τους θεσμούς.

Παράλληλα, οι δανειστές θεώρησαν ότι 10 με 15 μέτρα στο παράλληλο πρόγραμμα είναι αντίθετα με ρυθμίσεις του μνημονίου που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν ήταν και κοστολογημένα.

Έτσι, ο κ. Βίζερ τηλεφώνησε στον Γ. Χουλιαράκη και τον προειδοποίησε ότι αν δεν αποσυρθεί, θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια και μπορεί να μην γίνει το σημερινό Euroworking Group, που θα ξεκλείδωνε τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κανάλι, πηγές των δανειστών, που δεν κατονομάζονται, ανέφεραν ως ενδεικτικό μέτρο μια ρύθμιση για τους εργαζομένους των βρεφονηπιακών σταθμών. Σύμφωνα με ρύθμιση του 2011, το ωράριο είχε ανέβει στις 40 ώρες από 30 ώρες την βδομάδα. Ωστόσο, διάταξη του νομοσχεδίου προέβλεπε την επαναφορά του ωραρίου στις 30 ώρες, δίχως να υπάρχει μείωση των μισθών. Αυτό θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια κι έτσι οι δανειστές ζήτησαν να αποσυρθεί όλο το κείμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα 27.03.2026
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα 27.03.2026
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα 27.03.2026
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος 27.03.2026
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος 27.03.2026
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα 27.03.2026
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα 27.03.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα 27.03.2026
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα 27.03.2026
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος 27.03.2026
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»