E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

37 λεωφορεία με 1.800 μετανάστες από την Ειδομένη έρχονται στην Αθήνα

Σε ποιες εγκαταστάσεις θα οδηγηθούν

Δημοσίευση 9/12/2015 | 16:14

37 λεωφορεία με 1.800 μετανάστες από την Ειδομένη έρχονται στην Αθήνα

Καθ' οδόν προς την Αθήνα είναι αυτήν την ώρα τα 37 λεωφορεία στα οποία έχουν επιβιβαστεί περισσότεροι από 1.800 μετανάστες από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης.

Τα λεωφορεία άρχισαν να αναχωρούν ένα-ένα από τις 11:00 το πρωί από την Ειδομένη, μετά από την αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην περιοχή, προκειμένου να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή. Τα πρώτα λεωφορεία αναμένεται να φτάσουν αργά το απόγευμα στην Αθήνα, ενώ η άφιξη όλων αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Οι μετανάστες πρόκειται να οδηγηθούν στο κλειστό γήπεδο του ταε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

ΠΑΣΟΚ: Η μεταφορά του προβλήματος στην Αθήνα δεν αποτελεί βιώσιμη λύση

«Η επέμβαση της αστυνομίας στην Ειδομένη και η μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα αποτελεί μια πρόσκαιρη και εμβαλωτική λύση», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου, και συνεχίζει: «Κανένα σχέδιο για την προσωρινή διαμονή, τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου ή την επιστροφή/επαναπροώθηση των ανθρώπων αυτών. Η μεταφορά του προβλήματος από την Ειδομένη στην Αθήνα δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Ο σταθμός του Μονάχου βρίσκεται στη Γερμανία. Στην Αθήνα λειτουργούν κυκλώματα διακίνησης που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο».

Ο κ. Παπαθεοδώρου καταλήγει: «Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς της σχετικά με τον επερχόμενο εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται και ασυνόδευτοι ανήλικοι. Τέλος, ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα πρόταση για τη σωτηρία των παιδιών που χάνονται σχεδόν κάθε μέρα στο Αιγαίο. Η ευαισθησία αποδεικνύεται εμπράκτως».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αμπελόκηποι: Νεκρός άνδρας που έπεσε από τον πέμπτο όροφο σε ακάλυπτο πολυκατοικίας

Ελλάδα 09.04.2026
Τον άνδρα εντόπισαν περίοικοι οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία

Ανω κάτω πόλη 1,5 εκατ. κατοίκων για τον «δραπέτη» λύκο ‑ Έκλεισε σχολείο για ασφάλεια

Κόσμος 09.04.2026
Έως το πρωί της Πέμπτης παρά την εκτεταμένη επιχείρηση παρέμενε ασύλληπτος

Γιάννης Κουσαθανάς: Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Ο Κουσαθανάς είχε μια δυναμική εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε από σθένος και τεχνική ακρίβεια

Μυστήριο με επτά ποδοσφαιριστές από την Ερυθραία: Αγνοούνται μετά από αγώνα για τα προκριματικά του Copa Africa

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Αγνοούνται επτά ποδοσφαιριστές από την Ερυθραία μετά από έναν αγώνα για τα προκριματικά του Copa Africa 2027.

Ανάκληση φέτας από τον ΕΦΕΤ: Συναγερμός για λιστέρια σε γνωστή μάρκα

Ελλάδα 09.04.2026
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο επιδημιολογικής διερεύνησης, διενήργησε έκτακτο έλεγχο και προέβη σε ανάκληση τυριού «Φέτα».

«Έκρηξη» στις απάτες με κρυπτονομίσματα

Οικονομία 09.04.2026
Πώς «ψαρεύουν» θύματα στα social media

Πρόβλημα πάλι στο Μετρό Θεσσαλονίκης από ακινητοποίηση συρμού

Ελλάδα 09.04.2026
Χρειάστηκε να κατέβουν και να περπατήσουν σχεδόν μισό χιλιόμετρο μέσα στη σήραγγα μέχρι τον σταθμό

Μαρούσι: Ανδρας μαχαίρωσε 17χρονο για να τον ληστέψει

Ελλάδα 09.04.2026
Αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα καταστήματα

Ελλάδα 09.04.2026
Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα

Προσοχή: Νέα απάτη με SMS για δήθεν Fuel Pass ‑ Μην πατήσετε το link

Ελλάδα 09.04.2026
Οι δράστες αποστέλλουν μηνύματα που δήθεν προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών