E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Δημοσίευση 6/12/2015 | 20:37

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Με σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια, τα οποία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ολοκληρώθηκαν οι πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έγινε πριν από 7 χρόνια, από πυρά αστυνομικού. Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, σε ανάλογες πορείες.

Εμπόλεμη ζώνη τα Εξάρχεια

Το κλίμα στην πρωτεύουσα άρχισε να ζεσταίνεται επικίνδυνα από το μεσημέρι, όταν ομάδα 30 ατόμων στα Προπύλαια πέταξε πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Ακολούθησε ο εμπρησμός ενός περιπτέρου στην Κολοκοτρώνη, ενώ τα επεισόδια κλιμακώθηκαν κατά την πορεία αντιεξουσιαστών οργανώσεων, που ξεκίνησε αργά το απόγευμα και η οποία κατέληξε με τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν τα πάντα, πετώντας εκατοντάδες μολότοφ, αλλά και πέτρες, μάρμαρα, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Παράλληλα, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά και σε σούπερ μάρκετ στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Μάλιστα, κάποια στιγμή από τις μολότοφ πήρε φωτιά ένα μπαλκόνι στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, η οποία ευτυχώς έσβησε πολύ γρήγορα, ενώ οι αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ σε περίπτερο επί της οδού Στουρνάρη, επανειλημμένα, αλλά ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε.

Οι άνδρες της αστυνομίας απαντούν στη ρίψη μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν προχωρήσει σε περίπου 25-30 προσαγωγές.

Φθορές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Από την έναρξη κιόλας της πορείας, αντιεξουσιαστές άρχισαν τη ρίψη μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ένταση επικράτησε στη συνέχεια στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, κοντά στα Προπύλαια. Συγκεντρωμένοι πήγαν να προκαλέσουν φθορές σε καταστήματα και τα πνεύματα... άναψαν, καθώς άλλοι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Επενέβη η αστυνομία με χρήση κρότου-λάμψης και χημικών, σπρώχνοντας τον κύριο όγκο των διαδηλωτών προς την κάτω πλευρά της Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, κατά την πορεία μαθητών στο κέντρο της πρωτεύουσας, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κουκούλες πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι νεαροί κλότσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και περνώντας από τη Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής ομάδα διαδηλωτών έκαψε κλειστό περίπτερο. Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα, ενώ η πορεία των μαθητών, καθώς και αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που είχε ξεκινήσει στις 14:00, ολοκληρώθηκε δίχως άλλα έκτροπα, περί τις 16:15.

Το πρωί, σε επιχείρηση της αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και στον Λόφο Στρέφη εντοπίστηκαν περίπου 100 βόμβες μολότοφ που ήταν αποθηκευμένες για χρήση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Εύβοια: Με καφέ και μωβ μέδουσες γέμισε η θάλασσα και προκαλεί ανησυχία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»

Ο παιδικός έρωτας που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία: Φριχτό τέλος για ζευγάρι σχεδόν δύο χρόνια μετά τον γάμο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 89χρονος πιστολέρo: «Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση»

Ελλάδα 29.04.2026
Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως η αγανάκτηση όπλισε το χέρι του

Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Αλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

Ελλάδα 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο