E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Δημοσίευση 6/12/2015 | 20:37

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Με σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια, τα οποία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ολοκληρώθηκαν οι πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έγινε πριν από 7 χρόνια, από πυρά αστυνομικού. Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, σε ανάλογες πορείες.

Εμπόλεμη ζώνη τα Εξάρχεια

Το κλίμα στην πρωτεύουσα άρχισε να ζεσταίνεται επικίνδυνα από το μεσημέρι, όταν ομάδα 30 ατόμων στα Προπύλαια πέταξε πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Ακολούθησε ο εμπρησμός ενός περιπτέρου στην Κολοκοτρώνη, ενώ τα επεισόδια κλιμακώθηκαν κατά την πορεία αντιεξουσιαστών οργανώσεων, που ξεκίνησε αργά το απόγευμα και η οποία κατέληξε με τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν τα πάντα, πετώντας εκατοντάδες μολότοφ, αλλά και πέτρες, μάρμαρα, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Παράλληλα, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά και σε σούπερ μάρκετ στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Μάλιστα, κάποια στιγμή από τις μολότοφ πήρε φωτιά ένα μπαλκόνι στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, η οποία ευτυχώς έσβησε πολύ γρήγορα, ενώ οι αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ σε περίπτερο επί της οδού Στουρνάρη, επανειλημμένα, αλλά ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε.

Οι άνδρες της αστυνομίας απαντούν στη ρίψη μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν προχωρήσει σε περίπου 25-30 προσαγωγές.

Φθορές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Από την έναρξη κιόλας της πορείας, αντιεξουσιαστές άρχισαν τη ρίψη μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ένταση επικράτησε στη συνέχεια στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, κοντά στα Προπύλαια. Συγκεντρωμένοι πήγαν να προκαλέσουν φθορές σε καταστήματα και τα πνεύματα... άναψαν, καθώς άλλοι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Επενέβη η αστυνομία με χρήση κρότου-λάμψης και χημικών, σπρώχνοντας τον κύριο όγκο των διαδηλωτών προς την κάτω πλευρά της Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, κατά την πορεία μαθητών στο κέντρο της πρωτεύουσας, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κουκούλες πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι νεαροί κλότσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και περνώντας από τη Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής ομάδα διαδηλωτών έκαψε κλειστό περίπτερο. Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα, ενώ η πορεία των μαθητών, καθώς και αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που είχε ξεκινήσει στις 14:00, ολοκληρώθηκε δίχως άλλα έκτροπα, περί τις 16:15.

Το πρωί, σε επιχείρηση της αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και στον Λόφο Στρέφη εντοπίστηκαν περίπου 100 βόμβες μολότοφ που ήταν αποθηκευμένες για χρήση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψηφιακή κάρτα καυσίμων: Ποιοι είναι οι 3,1 εκατομμύρια δικαιούχοι

Ελλάδα 23.03.2026
Με την έκδοση ψηφιακής κάρτας, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεδιπλώνει έναν οδικό χάρτη στήριξης

Κόρινθος: Συνελήφθη καθηγητής για σeξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ελλάδα 23.03.2026
Χειροπέδες και στην υποδιευθύντρια

Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την 25η Μαρτίου; Τι ισχύει με τις μεγάλες αλυσίδες

Ελλάδα 23.03.2026
Ποιες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μένουν κλειστές

Ο μυστηριώδης άντρας του Ιράν που συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ – Οι άγριες διαθέσεις του κατά των ΗΠΑ

Κόσμος 23.03.2026
Ο Μοχάμεντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές και σκληροπυρηνικές προσωπικότητες του Ιράν

Ανάσα ανακούφισης στις αγορές: Εκτινάχθηκαν τα χρηματιστήρια ‑ Πέφτει η τιμή του πετρελαίου

Οικονομία 23.03.2026
Στα 100,37 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου μπρεντ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πρόσωπο που ήταν παρών στο επεισόδιο

Ελλάδα 23.03.2026
Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να βρισκόταν την επίμαχη βραδιά στο σημείο της δολοφονίας

Ο Τάσος Δουβίκας γράφει ιστορία με την Κόμο στην ιταλική Serie A

Αθλητικά Νέα 23.03.2026
Έφθασε τα 14 γκολ στη φοβερή σεζόν στην Ιταλία ο Έλληνας στράικερ

Επεισόδια μετά από διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Ράμα στα Τίρανα, δείτε βίντεο

Κόσμος 23.03.2026
Πέταξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα στο γραφείο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα - Η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει το πλήθος

Νετανιάχου για Ιράν: Αυτοί είναι σε πτώση, εμείς σε άνοδο, να τους οδηγήσουμε σε μέρη που δεν έχουν πάει ποτέ

Κόσμος 23.03.2026
Επισήμανε το πλεονέκτημα της Ιερουσαλήμ έναντι της Τεχεράνης, σε ένα βίντεο στα εβραϊκά όπου συνομιλεί με τον βουλευτή Μποάζ Μπίσμουθ

Λύκος κινείται ανενόχλητος δίπλα σε σπίτια στους Θρακομακεδόνες, δείτε βίντεο

Ελλάδα 23.03.2026
Η παρουσία του λύκου κοντά σε κατοικημένη περιοχή φέρνει ξανά στο προσκήνιο την έντονη δραστηριότητα της άγριας πανίδας στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας

Τραγωδία στην Υπάτη: Νεκρός 68χρονος που καταπλακώθηκε από δέντρο μπροστά στα μάτια της συζύγου του

Ελλάδα 23.03.2026
Είχε πάει με τη σύζυγό του σε χωράφι της περιοχής για ξυλεία, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, καταπλακώθηκε από δέντρο