E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Δημοσίευση 6/12/2015 | 20:37

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Με σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια, τα οποία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ολοκληρώθηκαν οι πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έγινε πριν από 7 χρόνια, από πυρά αστυνομικού. Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, σε ανάλογες πορείες.

Εμπόλεμη ζώνη τα Εξάρχεια

Το κλίμα στην πρωτεύουσα άρχισε να ζεσταίνεται επικίνδυνα από το μεσημέρι, όταν ομάδα 30 ατόμων στα Προπύλαια πέταξε πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Ακολούθησε ο εμπρησμός ενός περιπτέρου στην Κολοκοτρώνη, ενώ τα επεισόδια κλιμακώθηκαν κατά την πορεία αντιεξουσιαστών οργανώσεων, που ξεκίνησε αργά το απόγευμα και η οποία κατέληξε με τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν τα πάντα, πετώντας εκατοντάδες μολότοφ, αλλά και πέτρες, μάρμαρα, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Παράλληλα, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά και σε σούπερ μάρκετ στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Μάλιστα, κάποια στιγμή από τις μολότοφ πήρε φωτιά ένα μπαλκόνι στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, η οποία ευτυχώς έσβησε πολύ γρήγορα, ενώ οι αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ σε περίπτερο επί της οδού Στουρνάρη, επανειλημμένα, αλλά ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε.

Οι άνδρες της αστυνομίας απαντούν στη ρίψη μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν προχωρήσει σε περίπου 25-30 προσαγωγές.

Φθορές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Από την έναρξη κιόλας της πορείας, αντιεξουσιαστές άρχισαν τη ρίψη μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ένταση επικράτησε στη συνέχεια στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, κοντά στα Προπύλαια. Συγκεντρωμένοι πήγαν να προκαλέσουν φθορές σε καταστήματα και τα πνεύματα... άναψαν, καθώς άλλοι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Επενέβη η αστυνομία με χρήση κρότου-λάμψης και χημικών, σπρώχνοντας τον κύριο όγκο των διαδηλωτών προς την κάτω πλευρά της Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, κατά την πορεία μαθητών στο κέντρο της πρωτεύουσας, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κουκούλες πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι νεαροί κλότσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και περνώντας από τη Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής ομάδα διαδηλωτών έκαψε κλειστό περίπτερο. Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα, ενώ η πορεία των μαθητών, καθώς και αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που είχε ξεκινήσει στις 14:00, ολοκληρώθηκε δίχως άλλα έκτροπα, περί τις 16:15.

Το πρωί, σε επιχείρηση της αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και στον Λόφο Στρέφη εντοπίστηκαν περίπου 100 βόμβες μολότοφ που ήταν αποθηκευμένες για χρήση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΟΚ ‑ Παναθηναϊκός 2‑0: Με «καυτό» Γιακουμάκη στον τελικό του Κυπέλλου ο Δικέφαλος

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεύτερη νίκη για τον «δικέφαλο του βορρά»

Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Dawson`s Creek, James Van Der Beek

Κόσμος Χτες
Πέθανε σε ηλικία 48 ετών ο ηθοποιός

Καλάβρυτα: Και παιδιά ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στον Οδοντωτό ‑ Θα αποζημιωθούν οι επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Βλάβη σε δρομολόγιο του Οδοντωτού - Ταλαιπωρία για 77 επιβάτες

Λαμία: Σοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ νεαρών ‑ «Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν»

Ελλάδα Χτες
Τέσσερα άτομα «είχαν βάλει κάτω έναν και τον κλωτσούσαν», σύμφωνα με μαρτυρίες

Νοτιοκορεάτης αστέρας πεθαίνει ξαφνικά στα 39 ‑ Η ανατριχιαστική τελευταία ανάρτησή του

Κόσμος Χτες
Ο κορεάτης σταρ Jung Eun-woo πεθαίνει σε ηλικία 39 ετών, η ανάρτηση μία ημέρα πριν από τον θάνατό του γίνεται viral

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλιακή λεωφόρο

Ελλάδα Χτες
Το θύμα φέρεται να ήταν χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Λεβαδειακός – ΟΦΗ 0‑1: Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λαμπρόπουλος το γκολ της πρόκρισης για τους Κρητικούς

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη, τον άφησαν ελεύθερο, έκανε... ντριφτ μεθυσμένος και τον ξανασυνέλαβαν

Ελλάδα Χτες
39χρονος συνελήφθη με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος, ξεκίνησε να κάνει ντριφτ έξω από αστυνομικό τμήμα μεθυσμένος και ξανασυνελήφθη

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ‑ Συνελήφθη ο δράστης (Βίντεο)

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για την πέμπτη επίθεση σε σχολική μονάδα της χώρας από την αρχή του έτους

Τραγωδία στην Κυπαρισσία: Νεκρό 3χρονο παιδί

Ελλάδα Χτες
Το παιδάκι υπέστη ανακοπή, διασωληνώθηκε και τελικά εξέπνευσε

Αυτοί είναι ο νέοι Αγιοι της Ορθοδοξίας ‑ Ποιοι είναι ο παπά Τύχων ο Αγιορείτης και ο Χατζηγεώργης

Ελλάδα Χτες
Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εντάσσονται στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Στον Λευκό Οίκο ο Νετανιάχου: Συνάντηση με τον Τραμπ εν μέσω της έντασης με το Ιράν

Κόσμος Χτες
Το Ισραήλ υπέγραψε για τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Ειρήνης