E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Δημοσίευση 6/12/2015 | 20:37

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Με σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια, τα οποία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ολοκληρώθηκαν οι πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έγινε πριν από 7 χρόνια, από πυρά αστυνομικού. Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, σε ανάλογες πορείες.

Εμπόλεμη ζώνη τα Εξάρχεια

Το κλίμα στην πρωτεύουσα άρχισε να ζεσταίνεται επικίνδυνα από το μεσημέρι, όταν ομάδα 30 ατόμων στα Προπύλαια πέταξε πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Ακολούθησε ο εμπρησμός ενός περιπτέρου στην Κολοκοτρώνη, ενώ τα επεισόδια κλιμακώθηκαν κατά την πορεία αντιεξουσιαστών οργανώσεων, που ξεκίνησε αργά το απόγευμα και η οποία κατέληξε με τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν τα πάντα, πετώντας εκατοντάδες μολότοφ, αλλά και πέτρες, μάρμαρα, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Παράλληλα, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά και σε σούπερ μάρκετ στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Μάλιστα, κάποια στιγμή από τις μολότοφ πήρε φωτιά ένα μπαλκόνι στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, η οποία ευτυχώς έσβησε πολύ γρήγορα, ενώ οι αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ σε περίπτερο επί της οδού Στουρνάρη, επανειλημμένα, αλλά ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε.

Οι άνδρες της αστυνομίας απαντούν στη ρίψη μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν προχωρήσει σε περίπου 25-30 προσαγωγές.

Φθορές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Από την έναρξη κιόλας της πορείας, αντιεξουσιαστές άρχισαν τη ρίψη μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ένταση επικράτησε στη συνέχεια στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, κοντά στα Προπύλαια. Συγκεντρωμένοι πήγαν να προκαλέσουν φθορές σε καταστήματα και τα πνεύματα... άναψαν, καθώς άλλοι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Επενέβη η αστυνομία με χρήση κρότου-λάμψης και χημικών, σπρώχνοντας τον κύριο όγκο των διαδηλωτών προς την κάτω πλευρά της Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, κατά την πορεία μαθητών στο κέντρο της πρωτεύουσας, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κουκούλες πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι νεαροί κλότσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και περνώντας από τη Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής ομάδα διαδηλωτών έκαψε κλειστό περίπτερο. Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα, ενώ η πορεία των μαθητών, καθώς και αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που είχε ξεκινήσει στις 14:00, ολοκληρώθηκε δίχως άλλα έκτροπα, περί τις 16:15.

Το πρωί, σε επιχείρηση της αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και στον Λόφο Στρέφη εντοπίστηκαν περίπου 100 βόμβες μολότοφ που ήταν αποθηκευμένες για χρήση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα Χτες
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα Χτες
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία Χτες
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα Χτες
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»

ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ

Κόσμος Χτες
Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως

Μυτιλήνη: Ξέχασαν παιδιά δημοτικού μετά από εκκλησιασμό

Ελλάδα Χτες
Ορισμένα έβαλαν τα κλάματα και φοβήθηκαν - Ξεκίνησε διοικητική έρευνα

Το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης μέσα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες – Το σχόλιο Κολυδά

Κόσμος Χτες
Οι δορυφόροι «αιχμαλώτισαν» λεπτό προς λεπτό την «εισβολή» της αφρικανικής σκόνης στη νότια Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα ‑ Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός Χτες
Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι το Πάσχα

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
«Θα πας στα βάθη της Κόλασης» απειλεί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Ελλάδα Χτες
Η καθίζηση προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΥΑΖ και τη συσσώρευση νερού σε φρεσκοσκαμμένο χαντάκι, σε συνδυασμό με διάβρωση και σπηλαίωση από τη θάλασσα

Βίντεο – «γροθιά» στο στομάχι: Παιδιά στη Γάζα παίζουν με κούκλα αναπαριστώντας σκηνές κηδείας

Ελλάδα Χτες
Τα παιδιά της Παλαιστίνης μεγαλώνουν μέσα στον εφιάλτη του πολέμου