E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Δημοσίευση 6/12/2015 | 20:37

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και βροχή από μολότοφ και πέτρες

Με σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια, τα οποία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ολοκληρώθηκαν οι πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έγινε πριν από 7 χρόνια, από πυρά αστυνομικού. Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, σε ανάλογες πορείες.

Εμπόλεμη ζώνη τα Εξάρχεια

Το κλίμα στην πρωτεύουσα άρχισε να ζεσταίνεται επικίνδυνα από το μεσημέρι, όταν ομάδα 30 ατόμων στα Προπύλαια πέταξε πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Ακολούθησε ο εμπρησμός ενός περιπτέρου στην Κολοκοτρώνη, ενώ τα επεισόδια κλιμακώθηκαν κατά την πορεία αντιεξουσιαστών οργανώσεων, που ξεκίνησε αργά το απόγευμα και η οποία κατέληξε με τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν τα πάντα, πετώντας εκατοντάδες μολότοφ, αλλά και πέτρες, μάρμαρα, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Παράλληλα, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά και σε σούπερ μάρκετ στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Μάλιστα, κάποια στιγμή από τις μολότοφ πήρε φωτιά ένα μπαλκόνι στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, η οποία ευτυχώς έσβησε πολύ γρήγορα, ενώ οι αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ σε περίπτερο επί της οδού Στουρνάρη, επανειλημμένα, αλλά ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε.

Οι άνδρες της αστυνομίας απαντούν στη ρίψη μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν προχωρήσει σε περίπου 25-30 προσαγωγές.

Φθορές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Από την έναρξη κιόλας της πορείας, αντιεξουσιαστές άρχισαν τη ρίψη μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ένταση επικράτησε στη συνέχεια στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, κοντά στα Προπύλαια. Συγκεντρωμένοι πήγαν να προκαλέσουν φθορές σε καταστήματα και τα πνεύματα... άναψαν, καθώς άλλοι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Επενέβη η αστυνομία με χρήση κρότου-λάμψης και χημικών, σπρώχνοντας τον κύριο όγκο των διαδηλωτών προς την κάτω πλευρά της Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, κατά την πορεία μαθητών στο κέντρο της πρωτεύουσας, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κουκούλες πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι νεαροί κλότσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και περνώντας από τη Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής ομάδα διαδηλωτών έκαψε κλειστό περίπτερο. Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα, ενώ η πορεία των μαθητών, καθώς και αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που είχε ξεκινήσει στις 14:00, ολοκληρώθηκε δίχως άλλα έκτροπα, περί τις 16:15.

Το πρωί, σε επιχείρηση της αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και στον Λόφο Στρέφη εντοπίστηκαν περίπου 100 βόμβες μολότοφ που ήταν αποθηκευμένες για χρήση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρόδος: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Εφετείο ο 70χρονος γυναικολόγος που είχε καταδικαστεί

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 70χρονος αρνείται τις κατηγορίες για ασέλγεια και βιασμό 21 ασθενών

Μακελειό στη Λουιζιάνα: Οκτώ νεκρά παιδιά από πυροβολισμούς

Κόσμος 20.04.2026
Πώς ο πατέρας εκτέλεσε τα 7 παιδιά του και ακόμη ένα

Νεκρή 51χρονη που έπεσε από τον 2ο όροφο του Υπουργείου Τουρισμού

Ελλάδα 20.04.2026
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν υπάλληλος του Υπουργείου

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνονται και ποιοι χρωστούν

Οικονομία 20.04.2026
Ποια τα SOS για τις τροποποιητικές

Κεφαλονιά: Τα «σπάσανε» οι 3 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Μυρτούς ‑ Δεν λένε ούτε «γεια»

Ελλάδα 20.04.2026
Σιωπηλοί οι «φίλοι» της 19χρονης Μυρτούς που σήμερα θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σώος ο 26χρονος που είχε εξαφανιστεί από τις Συκιές – Τον εντόπισε πολίτης

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 26χρονος είχε εξαφανιστεί από τις 15 Απριλίου, ενώ είχε εκδοθεί missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού

Τρόμος σε τσίρκο στη Ρωσία: Τίγρης βγήκε από το προστατευτικό δίχτυ και πήγε... βόλτα στις κερκίδες

Κόσμος 20.04.2026
«Δεν είναι ότι δεν υπήρχε 100% καμία απειλή για το κοινό, αλλά αυτές είναι ήμερες τίγρεις» ισχυρίστηκε ο διευθυντής του τσίρκου

Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχεται ότι μέλος του χτυπούσε με σφυρί άγαλμα του Ιησού στον Λίβανο

Κόσμος 20.04.2026
Η συμπεριφορά «δεν συνάδει με τις αξίες» που αναμένει να εφαρμόζουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, λένε οι IDF για το περιστατικό που προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

ΗΠΑ: Η στιγμή που Αμερικανοί καταλαμβάνουν πλοίο με ιρανική σημαία ‑ Βίντεο

Κόσμος 20.04.2026
Σύμφωνα με το CENTCOM, το βίντεο έδειχνε πεζοναύτες να διασχίζουν την Αραβική Θάλασσα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο

Σίνδος: Αγελάδα βγήκε βόλτα στην Εθνική Οδό και προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Ελλάδα 20.04.2026
Το ζώο έφυγε από το κοπάδι του και βγήκε στον δρόμο σημαίνοντας συναγερμό στην Τροχαία αλλά και στην εταιρεία διαχείρισης της Εθνικής Οδού

Ιράν:«Εκκενώστε το μηχανοστάσιο, ετοιμαζόμαστε για πυρά ακινητοποίησης»

Κόσμος 20.04.2026
Aντιτορπιλικό των ΗΠΑ σταμάτησε ιρανικό πλοίο που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό