E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο Έλληνας νεκρός από το μακελειό της Καλιφόρνια

Είχε τσακωθεί με τον δράστη για το Ισραήλ και το Ισλαμικό Κράτος

Δημοσίευση 4/12/2015 | 10:53

Αυτός είναι ο Έλληνας νεκρός από το μακελειό της Καλιφόρνια

Ένας Έλληνας ομογενής βρισκόταν μεταξύ των δεκατεσσάρων ατόμων που έπεσαν νεκρά από το δολοφονικό αμόκ του ζεύγους μουσμουλμάνων στην επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Πρόκειται για τον 52χρονο Νικόλα Θαλασσινό, ο οποίος ήταν συνάδελφος του ενός δράστη, του Syed Rizwan Farook.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η χήρα του θύματος στους New York Times, ο σύζυγός της είχε τσακωθεί με τον δράστη.

Η κ. Θαλασσινού υποστήριξε ότι η ίδια και ο σύζυγός της πιστεύουν στον Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό, μια πίστη που συνδυάζει στοιχεία από τον ιουδαϊσμό και τον χριστιανισμό, και ότι ο σύζυγός της κάτω από τα ρούχα του φορούσε πάντα το παραδοσιακό κομποσχοίνι των Εβραίων. Του άρεσε να μιλάει για πολιτική και δεν ντρεπόταν ποτέ να εκφράσει την άποψή του και τα πιστεύω του.

«Ο σύζυγός μου μιλούσε ανοιχτά κατά του ISIS και όλων αυτών των ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων», λέει η κ. Θαλασσινού, προσθέτοντας: «Αν πίστευε ότι κάποιος από το περιβάλλον της εργασίας του ήταν σκληροπυρηνικός, θα το έλεγε».

Μια φίλη του θύματος, η 41 ετών κ. Stephens, είπε ότι κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος με τον Θαλασσινό τον άκουσε να διαφωνεί έντονα με τον Farook για το Ισραήλ.

«Δεν μπορώ να πω ότι φώναζε», λέει η κ. Stephens. «¶κουσα τον κ. Farook να λέει ότι το Ισραήλ δεν είναι η Γη των Εβραίων και ότι δεν θα έπρεπε οι Εβραίοι να ανήκουν σε αυτό». Πρόσθεσε δε, ότι δεν ήταν ασυνήθιστο για τον κ. Θαλασσινό να διαφωνεί για πολιτικά θέματα και θεώρησε ότι ήταν μια ακόμα έντονη ανταλλαγή απόψεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων

Βίντεο: Γραμματέας λυκείου στις ΗΠΑ ομολογεί με δάκρυα στα μάτια σχέση με μαθητή

Κόσμος 24.02.2026
Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών, την έπιασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο κρεβάτι με τον 18χρονο – Η ίδια αρνείται σχέση με 17χρονο που την κατηγορεί

Το χωριό της Ρωσίας που έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες του στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κόσμος 24.02.2026
Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Κυψέλη: Συγκλονίζει η κόρη του 64χρονου ‑ «Με είχε βιάσει στα 7 μου ‑ Η μητέρα μου το γνώριζε»

Ελλάδα 24.02.2026
Εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές ο 64χρονος που αποπειράθηκε να κακοποιήσει σeξουαλικά την 25χρονη κοπέλα με αναπηρία

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν νωρίτερα λόγω έργων

Ελλάδα 24.02.2026
Δείτε αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη που «θάβεται» κάτω από το χιόνι

Κόσμος Χτες
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με μία από τις ισχυρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών

Γκετοποίηση καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Γαστούνης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό περιπτερά και του γιου του από ομάδα 20 Ρομά

Ελλάδα Χτες
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εμπόρων και τη συμμετοχή δημοτικής αρχής και Αστυνομίας