E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό θα είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο

Κατασκευάζεται στη Σαουδική Αραβία και θα ξεπεράσει και το Burj Khalifa

Δημοσίευση 2/12/2015 | 16:01

Αυτό θα είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο

Η εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας που βρίσκεται πίσω από τα σχέδια για την κατασκευή του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο ανακοίνωσε πως έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για να φέρει σε πέρας το πρότζεκτ αυτό.

Η Kingdom Holding Co., υπό την προεδρία του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα πρίγκιπα Al Waleed bin Talal, ανακοίνωσε πως η θυγατρική της, Jeddah Economic Company, προσχώρησε σε συμφωνία ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Alinma Investment για την ολοκλήρωση του Jeddah Tower στην πόλη Τζέντα.

Ο πύργος των 170 ορόφων θα έχει ύψος λίγο πάνω από το ένα χιλιόμετρο, αφαιρώντας έτσι από το Burj Khalifa του Ντουμπάι τον τίτλο του υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο.

Το κόστος της ανέγερσής του είχε στο παρελθόν εκτιμηθεί στο 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να κάνετε τη σύγκριση, το Burj Khalifa έχει ύψος περίπου 828 μέτρα.

Το fund των 2,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανάπτυξη της πρώτης φάσης της Jeddah Economic City, ενός αστικού προγράμματος που θα περιβάλλει τον πύργο στην περιοχή Obhur, βόρεια της Τζέντα.

Σύμφωνα με τον Al Waleed, το κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2018. Όταν έκανε τη δήλωση αυτή, πριν από έναν χρόνο, τα θεμέλια του πύργου είχαν ήδη ολοκληρωθεί και η εταιρεία ήταν έτοιμη να «αρχίσει να χτίζει έναν όροφο κάθε τέσσερις ημέρες». Με αυτόν τον ρυθμό, το κτίριο θα έπρεπε να βρίσκεται σήμερα στον 90ό όροφο, αλλά βρίσκεται στον 26ο.

Ωστόσο, με την επίτευξη της συμφωνίας πιστεύεται πως ο πύργος θα ολοκληρωθεί στην ώρα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left 28.06.2026
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία