E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό θα είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο

Κατασκευάζεται στη Σαουδική Αραβία και θα ξεπεράσει και το Burj Khalifa

Δημοσίευση 2/12/2015 | 16:01

Αυτό θα είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο

Η εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας που βρίσκεται πίσω από τα σχέδια για την κατασκευή του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο ανακοίνωσε πως έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για να φέρει σε πέρας το πρότζεκτ αυτό.

Η Kingdom Holding Co., υπό την προεδρία του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα πρίγκιπα Al Waleed bin Talal, ανακοίνωσε πως η θυγατρική της, Jeddah Economic Company, προσχώρησε σε συμφωνία ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Alinma Investment για την ολοκλήρωση του Jeddah Tower στην πόλη Τζέντα.

Ο πύργος των 170 ορόφων θα έχει ύψος λίγο πάνω από το ένα χιλιόμετρο, αφαιρώντας έτσι από το Burj Khalifa του Ντουμπάι τον τίτλο του υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο.

Το κόστος της ανέγερσής του είχε στο παρελθόν εκτιμηθεί στο 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να κάνετε τη σύγκριση, το Burj Khalifa έχει ύψος περίπου 828 μέτρα.

Το fund των 2,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανάπτυξη της πρώτης φάσης της Jeddah Economic City, ενός αστικού προγράμματος που θα περιβάλλει τον πύργο στην περιοχή Obhur, βόρεια της Τζέντα.

Σύμφωνα με τον Al Waleed, το κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2018. Όταν έκανε τη δήλωση αυτή, πριν από έναν χρόνο, τα θεμέλια του πύργου είχαν ήδη ολοκληρωθεί και η εταιρεία ήταν έτοιμη να «αρχίσει να χτίζει έναν όροφο κάθε τέσσερις ημέρες». Με αυτόν τον ρυθμό, το κτίριο θα έπρεπε να βρίσκεται σήμερα στον 90ό όροφο, αλλά βρίσκεται στον 26ο.

Ωστόσο, με την επίτευξη της συμφωνίας πιστεύεται πως ο πύργος θα ολοκληρωθεί στην ώρα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Χτες
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left Χτες
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left Χτες
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left Χτες
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι