E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη αεροσκάφη που μπορούν να καταρρίψουν τα τουρκικά F‑16

Τα Su-34 εξοπλισμένα και με πυραύλους αέρος-αέρος

Δημοσίευση 1/12/2015 | 13:17

Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη αεροσκάφη που μπορούν να καταρρίψουν τα τουρκικά F‑16

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από την Τουρκία στις 24 Νοεμβρίου οδηγεί σε αλυσιδωτές αντιδράσεις από την πλευρά της Μόσχας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Αεροπορίας Ιγκόρ Κλίμοφ. Η σκοπιμότητα της απόφασης, προφανής: να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά με αυτό της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία.

«Τα μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη μας Su-34, εκτός από τις βόμβες OFAB-500 και τις κατευθυνόμενες βόμβες ΚΑΒ-500 που μεταφέρουν, πλέον είναι εξοπλισμένα και με πυραύλους αέρος-αέρος, μικρού και μεσαίου βεληνεκούς», ανέφερε ο Κλίμοφ.

Και πρόσθεσε, ότι αυτό γίνεται για να υπάρχει επαρκής προστασία των ρωσικών αεροσκαφών που πετούν πάνω από τη Συρία. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να πλήξουν στόχους στον αέρα σε απόσταση έως 60 χλμ.

Τα ρωσικά Su-34 είναι τα πλέον σύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη κρούσης, τα οποία έχουν και τη δυνατότητα αντιμετώπισης αντιπάλων μαχητικών, σε αντίθεση με τα Su-24 (ένα από τα οποία κατέρριψαν οι Τούρκοι).

Σε σύγκριση με τα τουρκικά F-16, τα Su-34 μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα όπλα και καύσιμα, συνεπώς μπορούν να επιχειρούν σε ευρύτερη κλίμακα. Μάλιστα, είναι πολύ καλύτερα στην άμυνα και μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερες και δυσκολότερες μανούβρες στον αέρα, σε σχέση με τα F-16.

Σε περίπτωση αερομαχίας δε, οι πύραυλοι που διαθέτουν τα Su-34 μπορούν να πλήξουν στόχους σε μεγαλύτερη απόσταση απ' ότι τα τουρκικά F-16. Το βεληνεκές των Su-34 είναι 60 χιλιόμετρα και των τουρκικών F-16 50 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Όσλο

Κόσμος Χτες
Απίστευτο περιστατικό στο Όσλο: δύο Έλληνες τουρίστες κινήθηκαν με πατίνια μέσα σε τούνελ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Γαλλία: Μέτρα επαλήθευσης της ηλικίας των πελατών της θα πρέπει να εφαρμόσει η Shein

Κόσμος Χτες
Η Shein βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού στο διαδικτυακό κατάστημά της διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν απαγορευμένα όπλα και ερωτικές κούκλες που έμοιαζαν με παιδιά

Θεσσαλονίκη: Αφησαν τα ανήλικα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή ‑ Συνελήφθησαν οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για ένα παιδί 11 χρονών και ένα βρέφος λίγων μηνών

To «trend του Διαβόλου»: Νεκρή φοιτήτρια από το διαδικτυακό challenge του ChatGPT

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με στοιχεία του Harris County Institute of Forensic Sciences, οι αρχές έκριναν τον θάνατό της ως αυτοκτονία, με αιτία «ασφυξία λόγω εκτόπισης οξυγόνου από ήλιο»

Βουλγαρία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς – Απαίτηση για δίκαιες εκλογές

Κόσμος Χτες
Χιλιάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης

Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα σε Λάρισα, Ριτσώνα και Προμαχώνα

Ελλάδα Χτες
Oι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας ετοιμάζονται κλείσουν τόσο την υψηλή γέφυρα όσο και την παλαιά γέφυρα

Τέλος τα ενοίκια ‑ μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία Χτες
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος Χτες
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική Χτες
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα Χτες
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο