E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη αεροσκάφη που μπορούν να καταρρίψουν τα τουρκικά F‑16

Τα Su-34 εξοπλισμένα και με πυραύλους αέρος-αέρος

Δημοσίευση 1/12/2015 | 13:17

Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη αεροσκάφη που μπορούν να καταρρίψουν τα τουρκικά F‑16

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από την Τουρκία στις 24 Νοεμβρίου οδηγεί σε αλυσιδωτές αντιδράσεις από την πλευρά της Μόσχας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Αεροπορίας Ιγκόρ Κλίμοφ. Η σκοπιμότητα της απόφασης, προφανής: να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά με αυτό της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία.

«Τα μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη μας Su-34, εκτός από τις βόμβες OFAB-500 και τις κατευθυνόμενες βόμβες ΚΑΒ-500 που μεταφέρουν, πλέον είναι εξοπλισμένα και με πυραύλους αέρος-αέρος, μικρού και μεσαίου βεληνεκούς», ανέφερε ο Κλίμοφ.

Και πρόσθεσε, ότι αυτό γίνεται για να υπάρχει επαρκής προστασία των ρωσικών αεροσκαφών που πετούν πάνω από τη Συρία. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να πλήξουν στόχους στον αέρα σε απόσταση έως 60 χλμ.

Τα ρωσικά Su-34 είναι τα πλέον σύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη κρούσης, τα οποία έχουν και τη δυνατότητα αντιμετώπισης αντιπάλων μαχητικών, σε αντίθεση με τα Su-24 (ένα από τα οποία κατέρριψαν οι Τούρκοι).

Σε σύγκριση με τα τουρκικά F-16, τα Su-34 μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα όπλα και καύσιμα, συνεπώς μπορούν να επιχειρούν σε ευρύτερη κλίμακα. Μάλιστα, είναι πολύ καλύτερα στην άμυνα και μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερες και δυσκολότερες μανούβρες στον αέρα, σε σχέση με τα F-16.

Σε περίπτωση αερομαχίας δε, οι πύραυλοι που διαθέτουν τα Su-34 μπορούν να πλήξουν στόχους σε μεγαλύτερη απόσταση απ' ότι τα τουρκικά F-16. Το βεληνεκές των Su-34 είναι 60 χιλιόμετρα και των τουρκικών F-16 50 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 18 προσαγωγές

Καύσωνας: Έκτακτη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τις υψηλές θερμοκρασίες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το υπουργείο Υγείας δίνει γενικές οδηγίες για τις μέρες που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Νέα ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: «Με εσένα θα ασχολούμαι;» είπε η Καρυστιανού στον Νίκο Πλακιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Νωρίτερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε συνήγορο υπεράσπισης και τον Νίκο Πλακιά - Ο πρώτος κατήγγειλε ότι κατηγορούμενος δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση μέσα στη δικαστική αίθουσα

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο δρόμο για το Champions League

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πότε είναι το πρώτο παιχνίδι

Ιράν: «Ούτε μια σταγόνα πετρελαίου ή φυσικού αερίου δεν θα περάσει από τα Στενά»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν το Ιράν για ένατη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, αφού το Ιράν ανακοίνωσε ότι δύο πετρελαιοφόρα εξερράγησαν και ακινητοποιήθηκαν.

Ιαπωνία: Υπάλληλοι φορούν στολές αρκούδας για να εκπαιδεύσουν κατοίκους στην αντιμετώπισή τους

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες εισβάλλουν σε κατοικημένες περιοχές, έχουν κλείσει πάνω από 100 σχολεία και οι αρχές εκπαιδεύουν τους πολίτες στη χρήση όπλων.

Ο Νίκο Γουίλιαμς και η συγκινητική χειρονομία για τη μητέρα του μετά το Μουντιάλ – Η ιστορία που κρύβεται πίσω

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής παρέδωσε το μετάλλιό του στη μητέρα του, η οποία είχε διασχίσει τη Σαχάρα έγκυος για να φτάσει στην Ισπανία.

Αργεντινή: Συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την ήττα της Εθνικής στους δρόμους του Μπουένος Αιρες

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ξέσπασε επεισόδια με την αστυνομία

Ουκρανία: 400 drones έπληξαν την περιοχή της Μόσχας στη μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον της περιφέρειας της Μόσχας, με τις ρωσικές Αρχές να παραδέχονται ζημιές σε υποδομές και δύο τραυματίες.

Τραγικό ατύχημα στην Κόνιτσα: Ηλικιωμένος βρέθηκε καρφωμένος σε σιδερένια κάγκελα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού με πυροσβέστες και ΕΚΑΒ στην Πουρνιά - οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.

Μητέρα σκότωσε άνδρα που βρήκε κάτω από το κρεβάτι της 13χρονης κόρης της – Κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η 36χρονη από το Μέμφις πυροβόλησε τον 20χρονο αφού τον έδιωξε έξω από το σπίτι, με τη νομιμότητα της πράξης της να παραμένει αμφισβητούμενη.

Οικογένεια έζησε 11 μέρες σε πολυτελές θέρετρο της Ισπανίας και έφυγε χωρίς να πληρώσει ‑ η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η μητέρα της οικογένειας συνελήφθη την ώρα που επιβιβαζόταν στην πτήση επιστροφής, με την κατηγορία της απάτης για λογαριασμό 2.400 ευρώ σε ξενοδοχείο της Γκραν Κανάρια.