E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη αεροσκάφη που μπορούν να καταρρίψουν τα τουρκικά F‑16

Τα Su-34 εξοπλισμένα και με πυραύλους αέρος-αέρος

Δημοσίευση 1/12/2015 | 13:17

Η Ρωσία ρίχνει στη μάχη αεροσκάφη που μπορούν να καταρρίψουν τα τουρκικά F‑16

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από την Τουρκία στις 24 Νοεμβρίου οδηγεί σε αλυσιδωτές αντιδράσεις από την πλευρά της Μόσχας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Αεροπορίας Ιγκόρ Κλίμοφ. Η σκοπιμότητα της απόφασης, προφανής: να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά με αυτό της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία.

«Τα μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη μας Su-34, εκτός από τις βόμβες OFAB-500 και τις κατευθυνόμενες βόμβες ΚΑΒ-500 που μεταφέρουν, πλέον είναι εξοπλισμένα και με πυραύλους αέρος-αέρος, μικρού και μεσαίου βεληνεκούς», ανέφερε ο Κλίμοφ.

Και πρόσθεσε, ότι αυτό γίνεται για να υπάρχει επαρκής προστασία των ρωσικών αεροσκαφών που πετούν πάνω από τη Συρία. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να πλήξουν στόχους στον αέρα σε απόσταση έως 60 χλμ.

Τα ρωσικά Su-34 είναι τα πλέον σύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη κρούσης, τα οποία έχουν και τη δυνατότητα αντιμετώπισης αντιπάλων μαχητικών, σε αντίθεση με τα Su-24 (ένα από τα οποία κατέρριψαν οι Τούρκοι).

Σε σύγκριση με τα τουρκικά F-16, τα Su-34 μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα όπλα και καύσιμα, συνεπώς μπορούν να επιχειρούν σε ευρύτερη κλίμακα. Μάλιστα, είναι πολύ καλύτερα στην άμυνα και μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερες και δυσκολότερες μανούβρες στον αέρα, σε σχέση με τα F-16.

Σε περίπτωση αερομαχίας δε, οι πύραυλοι που διαθέτουν τα Su-34 μπορούν να πλήξουν στόχους σε μεγαλύτερη απόσταση απ' ότι τα τουρκικά F-16. Το βεληνεκές των Su-34 είναι 60 χιλιόμετρα και των τουρκικών F-16 50 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Aγρια επίθεση από σκύλο έξω από φούρνο στα Βριλήσσια ‑ δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ένας 66χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκύλος του σκοτώθηκε, ενώ η 48χρονη ιδιοκτήτρια του ζώου συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ζωοκτονία.

Καιρός: Τι αλλάζει στη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα ‑ Τι δείχνουν οι χάρτες GFS και ECMWF

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Έντονη ζέστη έως τις αρχές της εβδομάδας και απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της - τα μοντέλα συγκλίνουν.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

Σοκάρει η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: «Πέθανε επειδή η κόρη της τόλμησε να είναι υποψήφια»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την υπόθεση της 72χρονης από την Ελλάδα σε διάσκεψη με εκπροσώπους από πάνω από 60 χώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποχαιρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ με μια μόνο λέξη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με έναν λακωνικό αποχαιρετισμό.

Θύελλα αντιδράσεων: Σερβιτόρος μπήκε στη θάλασσα για να εξυπηρετήσει πελάτες

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Βίντεο από παραλία της Πάρου ξαναανοίγει τη συζήτηση για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στον τουρισμό.

Σάλος στις ΗΠΑ: Σχολική αστυνομικός έκανε σeξ με συνάδελφό της μέσα σε γυμνάσιο την ώρα των μαθημάτων

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 37χρονη σχολική αστυνομικός του Νάσβιλ παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις εpωτικές συναντήσεις με συνάδελφό της εντός σχολείου, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στους διαδρόμους.

Καταδικασμένη νεοναζίστρια τρανς στη Γερμανία μεταφέρθηκε τελικά σε ανδρικές φυλακές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 55χρονη Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ εκδόθηκε από την Τσεχία και οδηγήθηκε αρχικά σε γυναικεία φυλακή της Σαξονίας, για να μεταφερθεί αργότερα σε ανδρικό σωφρονιστικό κατάστημα.

Εφάπαξ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από το 2027 και τι αλλάζει στον υπολογισμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ενιαίο σύστημα υπολογισμού εφάπαξ από το 2027, για να περιοριστούν οι μεγάλες ανισότητες μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση της 7χρονης που παλεύει μόνη της στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η μικρή κόρη της οικογένειας που αποδεκατίστηκε στο τροχαίο με το βυτιοφόρο παραμένει διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό της.