E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ρωσία απαντάει στην Τουρκία με οικονομικά αντίποινα

Οι πρώτες κινήσεις

Δημοσίευση 26/11/2015 | 15:45

Η Ρωσία απαντάει στην Τουρκία με οικονομικά αντίποινα

Η Ρωσία ξεκίνησε τα αντίποινα στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, ξεκινώντας από το πάγωμα ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία. Είπε ακόμη, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με υπουργούς, πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

«Η κατάρριψη του αεροσκάφους μας ήταν μια επιθετική ενέργεια εναντίον της χώρας μας από την Τουρκία. Στρατιωτικά και διπλωματικά μέτρα ήδη έχουν ληφθεί από την πλευρά μας και θα ληφθούν ακόμα περισσότερα», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που θα λάβει η Μόσχα εναντίον της Τουρκίας «είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν ακόμα και τις τουρκικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία», ενώ τόνισε ότι «τα μέτρα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τον τουριστικό τομέα, ακόμα και τις μετακινήσεις». Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι «οι ρωσικές Αρχές σκέφτηκαν να υπάρξουν περιορισμοί στη δραστηριοποίηση των τουρκικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στη χώρα».

Περιμένουμε μία λογική εξήγηση για την κατάρριψη του SU-24
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι η Μόσχα περιμένει ακόμα μια λογική εξήγηση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού προσθέτοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν εξετάζει τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας ή την επιβολή εμπάργκο στο εμπόριο τροφίμων.

Πούτιν: Ο Ερντογάν σκόπιμα οδηγηγεί τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας σε αδιέξοδο
Λίγο νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως την ¶γκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως προσπαθούν σκόπιμα να οδηγήσουν τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας σε αδιέξοδο!

«Φαίνεται πως η τουρκική ηγεσία σκόπιμα οδηγεί τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας σε αδιέξοδο», είπε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο σε μια τελετή για την παραλαβή διαπιστευτηρίων πρεσβευτών. Και πρόσθεσε πως η Μόσχα περιμένει ακόμη μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ή μια προσφορά αποζημιώσεων για τις ζημιές.

Πολεμικά παιχνίδια στα σύνορα με τη Συρία
Και οι δύο πλευρές πάντως παρά τις δηλώσεις περί αποκλιμάκωσης στο πολεμικό τουλάχιστον σκέλος, δεν φαίνεται να κάνουν πίσω. Από τη μία η Ρωσία ενισχύει τις εναέριες επιθέσεις κατά συριακών στόχων, αφού πλέον όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται από μαχητικά, καταδιωκτικά αεροσκάφη. Παράλληλα αναπτύσει αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στη Λαττάκεια, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ αυξάνει τη ναυτική της παρουσία στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συρίας.

Η απάντηση από την πλευρά ων Τούρκων ήρθε με την με τη μεταφορά 20 τανκς στα νοτιοδυτικά σύνορα με τη Συρία, ενώ 18 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εστάλησαν στην περιοχή για περιπολίες στα σύνορα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκoτώθηκε ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν

Κόσμος 18.03.2026
Την είδηση μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ

Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το «μπάζωμα» ‑Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 18.03.2026
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η κύρια δίκη για τα Τέμπη ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές στην Αττική ‑ Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Καιρός 18.03.2026
Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα

Ελλάδα 18.03.2026
Καλά στην υγεία του ο οδηγός

Τουρκία: Θρίλερ με νεκρή 27χρονη influencer ‑ Στο «μικροσκόπιο» ηθοποιός που την είδε τελευταίος

Κόσμος 18.03.2026
Ο μυστηριώδης θάνατος της 27χρονης κοπέλας προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς προέκυψε μόλις λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από ταξίδι.

Ψήφισαν… όλοι τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκλογική νίκη με 99,93%

Κόσμος 18.03.2026
«Πάρτι» στα social για το 0,07% στη Βόρεια Κορέα που δεν τον ψήφισε

Βηρυτός: Η στιγμή που ισραηλινός βομβαρδισμός κατεδαφίζει κτήριο 22 ορόφων, δείτε βίντεο

Κόσμος 18.03.2026
Το κτήριο είχε γίνει στόχος και στις 12 Μαρτίου καθώς θεωρείται ότι η Χεζμπολάχ το χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει χρήματα

Το Ιράν επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Αλί Λαριτζανί

Κόσμος 18.03.2026
Νεκρός και ο γιος του

Προειδοποίηση Αραγτσί: Ο πόλεμος «θα πλήξει όλο τον κόσμο»

Κόσμος 18.03.2026
«Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε»

Δίκη Λυγγερίδη: Ένταση εισαγγελέα με μάρτυρα αστυνομικό ‑ «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι»

Ελλάδα 18.03.2026
Συνεχίστηκε την Τρίτη (17/3) η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Λίβανος: Κατάρρευση κτηρίου μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Κόσμος 18.03.2026
Tο χτύπημα έπληξε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση κτηρίου και σημαντικές ζημιές σε παρακείμενες κατασκευές