E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ρωσία απαντάει στην Τουρκία με οικονομικά αντίποινα

Οι πρώτες κινήσεις

Δημοσίευση 26/11/2015 | 15:45

Η Ρωσία απαντάει στην Τουρκία με οικονομικά αντίποινα

Η Ρωσία ξεκίνησε τα αντίποινα στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, ξεκινώντας από το πάγωμα ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία. Είπε ακόμη, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με υπουργούς, πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

«Η κατάρριψη του αεροσκάφους μας ήταν μια επιθετική ενέργεια εναντίον της χώρας μας από την Τουρκία. Στρατιωτικά και διπλωματικά μέτρα ήδη έχουν ληφθεί από την πλευρά μας και θα ληφθούν ακόμα περισσότερα», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που θα λάβει η Μόσχα εναντίον της Τουρκίας «είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν ακόμα και τις τουρκικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία», ενώ τόνισε ότι «τα μέτρα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τον τουριστικό τομέα, ακόμα και τις μετακινήσεις». Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι «οι ρωσικές Αρχές σκέφτηκαν να υπάρξουν περιορισμοί στη δραστηριοποίηση των τουρκικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στη χώρα».

Περιμένουμε μία λογική εξήγηση για την κατάρριψη του SU-24
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι η Μόσχα περιμένει ακόμα μια λογική εξήγηση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού προσθέτοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν εξετάζει τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας ή την επιβολή εμπάργκο στο εμπόριο τροφίμων.

Πούτιν: Ο Ερντογάν σκόπιμα οδηγηγεί τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας σε αδιέξοδο
Λίγο νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως την ¶γκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως προσπαθούν σκόπιμα να οδηγήσουν τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας σε αδιέξοδο!

«Φαίνεται πως η τουρκική ηγεσία σκόπιμα οδηγεί τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας σε αδιέξοδο», είπε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο σε μια τελετή για την παραλαβή διαπιστευτηρίων πρεσβευτών. Και πρόσθεσε πως η Μόσχα περιμένει ακόμη μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ή μια προσφορά αποζημιώσεων για τις ζημιές.

Πολεμικά παιχνίδια στα σύνορα με τη Συρία
Και οι δύο πλευρές πάντως παρά τις δηλώσεις περί αποκλιμάκωσης στο πολεμικό τουλάχιστον σκέλος, δεν φαίνεται να κάνουν πίσω. Από τη μία η Ρωσία ενισχύει τις εναέριες επιθέσεις κατά συριακών στόχων, αφού πλέον όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται από μαχητικά, καταδιωκτικά αεροσκάφη. Παράλληλα αναπτύσει αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στη Λαττάκεια, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ αυξάνει τη ναυτική της παρουσία στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συρίας.

Η απάντηση από την πλευρά ων Τούρκων ήρθε με την με τη μεταφορά 20 τανκς στα νοτιοδυτικά σύνορα με τη Συρία, ενώ 18 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εστάλησαν στην περιοχή για περιπολίες στα σύνορα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο άνδρες κατάφεραν να επιβιώσουν αφού περπάτησαν περισσότερο από 50 χιλιόμετρα μέχρι να βρουν πηγή νερού και ειδοποίησουν τις αρχές

Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ίχνη της είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή - Έρευνα για απαγωγή, παράνομη κράτηση και δολοφονία ανήλικης

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη


LIVE Πολιτική Χτες
Μεγάλο ερώτημα εάν θα ανακοινώσει το νέο του κόμμα

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και διεκδικητής της ηγεσίας της το 1996 έναντι του Μιλτιάδη Έβερτ και το 1997 έναντι του Κώστα Καραμανλή

Γήπεδο μπιτς βόλεϊ έγινε η πλατεία Αριστοτέλους

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αριστοτέλους μετατρέπεται για όγδοη φορά σε σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, προσελκύοντας κατοίκους και επισκέπτες που παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες

Οι αστροναύτες επέστρεψαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά τις επισκευές για τη διαρροή αέρα

Κόσμος Χτες
Όπως έγινε γνωστό, διορθώθηκε η μία από τις δύο διαρροές

Τα βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό στην Καλλιθέα – Τα χτυπήματα στο κεφάλι με ρόπαλο του μπέιζμπολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τον νεαρό αιμόφυρτο, με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι

Πολλαπλό Βιβλίο: Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής ‑ Τι ισχύει για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η απόφαση (ΦΕΚ) για τη διαδικασία επιλογής των βιβλίων για το Σχολικό Έτος 2027 - 2028

Reuters: Έρχεται φόρος 15% για τα κρυπτονομίσματα, τι αλλάζει για χιλιάδες επενδυτές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι προβλέπει το σχέδιο - Πώς θα φορολογούνται τα κέρδη των επενδυτών

«Ανάσα» για 350.000 δανειολήπτες: Ο Αρειος Πάγος μειώνει τις δόσεις του νόμου Κατσέλη

Οικονομία Χτες
Η απόφαση οδηγεί σε σημαντικά χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις και μειωμένο συνολικό κόστος αποπληρωμής για περίπου 350.000 δανειολήπτες

Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε‑Μάριτ μπήκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση πνεύμονα

E-Daily 3.Left Χτες
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ πάσχει από πνευμονική ίνωση - Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό της η μεταμόσχευση πρέπει να γίνει το «συντομότερο δυνατό»

Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: Τι αλλάζει μετά την Εθνική Δράση και γιατί αφορά κάθε οικογένεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος της δράσης ήταν να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις πρόληψης και να ενισχυθούν καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τη μελλοντική υγεία των παιδιών