E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτείται ο Μεϊμαράκης από μεταβατικός πρόεδρος

Προϋπόθεση, να παραιτηθούν από αξιώματα και Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης!

Δημοσίευση 23/11/2015 | 11:10

Παραιτείται ο Μεϊμαράκης από μεταβατικός πρόεδρος

Την πρόθεσή του να παραδώσει την έδρα του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Πλακιωτάκη για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι για να το πράξει αυτό, θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι δύο άλλοι υποψήφιοι, από τα κοινοβουλευτικά τους αξιώματα.

Προσερχόμενος στη Συγγρού, μετά από μία ημέρα σιωπής ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μάκη Βορίδη και των στελεχών της ΝΔ που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το φιάσκο των εκλογών, τονίζοντας: «Ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα που προέκυψε, έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη και να προχωρήσουμε τη διαδικασία με τον ταχύτερο τρόπο. Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία. Είναι πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και ζητούν την παράιτηση του προέδρου. Αντιθέτως, θέλω να θυμίσω ότι όταν παρενέβην, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου».

Οι δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, σήμερα το πρωί, μπροστά στα γραφεία της ΝΔ:

  • Η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης στους νεοδημοκράτες που πληγώσαμε.
  • Θα καλέσω τον κ. Πλακιωτάκη, τον γραμματέα της ΚΟ, να ορίσει συνεδρίαση.
  • Δεν είμαι γατζωμένος σε καρέκλες, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος, πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι συνυποψήφιοί μου από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
  • «Σε αυτήν τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου, και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».
  • Καθαρά τεχνικό το ζήτημα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί.
  • Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία που θα έκανε την εκλογή.
  • Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν ή να ζητούν την παραίτηση του προέδρου.
  • Να θυμίσω, ότι όταν παρενέβην για τις διαδικασίες, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου.
  • Όταν έγινε διαγωνισμός για εταιρεία, ελέχθη ότι είναι εταιρεία που θα κάνει καλά τη δουλειά της.
  • Υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν εργασίες σε αυτήν την εταιρεία, π.χ. ο κ. Βορίδης ήταν υπουργός της τότε κυβέρνησης και ήξερε την εταιρεία, είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της.
  • Οι άρτι αφιχθέντες να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.
  • Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία.
  • Γιατί εκπλήσσονται όλοι;
  • Πιστεύω ότι μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός στα ανοιχτά των Χανίων

Ελλάδα 14.03.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 14,2 χιλιόμετρα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση

Ελλάδα 14.03.2026
«Πήγαμε με γεμάτη αγκαλιά και φύγαμε με φέρετρο»

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι καυσίμων

Ελλάδα 14.03.2026
Διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο κέρδος

Με online αίτηση τα 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως – Πώς θα πάρετε την αποζημίωση

Οικονομία 14.03.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Τραμπ: Σύντομα θα καταλάβουμε το Στενό του Ορμούζ ‑ Πολλές χώρες θα στείλουν πλοία

Κόσμος 14.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι αυτές οι χώρες - Η ανάρτησή του

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motοrhead Φιλ Κάμπελ

Πολιτισμός 14.03.2026
Ήταν «αφοσιωμένος σύζυγος, υπέροχος πατέρας και περήφανος παππούς»

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Μωρό βρέθηκε νεκρό στην κούνια του

Ελλάδα 14.03.2026
Το αγοράκι τεσσάρων μηνών εντόπισε η μητέρα του και αμέσως σήμανε συναγερμός

Γερμανία: Πέθανε ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας

Κόσμος 14.03.2026
Ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας πέθανε στο Στάρνμπεργκ, σε ηλικία 96 ετών

Χτύπημα στην καρδιά προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου

Ελλάδα 14.03.2026
Αποκλείστηκε η εκδοχή το φονικό να συνδέεται με την υπόθεση των αυτοαποκαλούμενων «αυτόκλητων τιμωρών παιδόφιλων»

Ιράν: Εκκενώστε τις περιοχές γύρω από τα λιμάνια σε Αμπου Ντάμπι και Ντουμπάι»

Κόσμος 14.03.2026
«Αυτές οι περιοχές έχουν γίνει νόμιμοι στόχοι