E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτείται ο Μεϊμαράκης από μεταβατικός πρόεδρος

Προϋπόθεση, να παραιτηθούν από αξιώματα και Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης!

Δημοσίευση 23/11/2015 | 11:10

Παραιτείται ο Μεϊμαράκης από μεταβατικός πρόεδρος

Την πρόθεσή του να παραδώσει την έδρα του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Πλακιωτάκη για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι για να το πράξει αυτό, θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι δύο άλλοι υποψήφιοι, από τα κοινοβουλευτικά τους αξιώματα.

Προσερχόμενος στη Συγγρού, μετά από μία ημέρα σιωπής ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μάκη Βορίδη και των στελεχών της ΝΔ που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το φιάσκο των εκλογών, τονίζοντας: «Ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα που προέκυψε, έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη και να προχωρήσουμε τη διαδικασία με τον ταχύτερο τρόπο. Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία. Είναι πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και ζητούν την παράιτηση του προέδρου. Αντιθέτως, θέλω να θυμίσω ότι όταν παρενέβην, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου».

Οι δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, σήμερα το πρωί, μπροστά στα γραφεία της ΝΔ:

  • Η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης στους νεοδημοκράτες που πληγώσαμε.
  • Θα καλέσω τον κ. Πλακιωτάκη, τον γραμματέα της ΚΟ, να ορίσει συνεδρίαση.
  • Δεν είμαι γατζωμένος σε καρέκλες, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος, πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι συνυποψήφιοί μου από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
  • «Σε αυτήν τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου, και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».
  • Καθαρά τεχνικό το ζήτημα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί.
  • Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία που θα έκανε την εκλογή.
  • Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν ή να ζητούν την παραίτηση του προέδρου.
  • Να θυμίσω, ότι όταν παρενέβην για τις διαδικασίες, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου.
  • Όταν έγινε διαγωνισμός για εταιρεία, ελέχθη ότι είναι εταιρεία που θα κάνει καλά τη δουλειά της.
  • Υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν εργασίες σε αυτήν την εταιρεία, π.χ. ο κ. Βορίδης ήταν υπουργός της τότε κυβέρνησης και ήξερε την εταιρεία, είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της.
  • Οι άρτι αφιχθέντες να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.
  • Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία.
  • Γιατί εκπλήσσονται όλοι;
  • Πιστεύω ότι μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος 31.01.2026
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός 31.01.2026
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός 31.01.2026
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα 31.01.2026
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος 31.01.2026
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα 31.01.2026
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία