LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτείται ο Μεϊμαράκης από μεταβατικός πρόεδρος

Προϋπόθεση, να παραιτηθούν από αξιώματα και Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης!

Δημοσίευση 23/11/2015 | 11:10

Παραιτείται ο Μεϊμαράκης από μεταβατικός πρόεδρος

Την πρόθεσή του να παραδώσει την έδρα του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Πλακιωτάκη για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι για να το πράξει αυτό, θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι δύο άλλοι υποψήφιοι, από τα κοινοβουλευτικά τους αξιώματα.

Προσερχόμενος στη Συγγρού, μετά από μία ημέρα σιωπής ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μάκη Βορίδη και των στελεχών της ΝΔ που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το φιάσκο των εκλογών, τονίζοντας: «Ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα που προέκυψε, έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη και να προχωρήσουμε τη διαδικασία με τον ταχύτερο τρόπο. Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία. Είναι πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και ζητούν την παράιτηση του προέδρου. Αντιθέτως, θέλω να θυμίσω ότι όταν παρενέβην, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου».

Οι δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, σήμερα το πρωί, μπροστά στα γραφεία της ΝΔ:

  • Η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης στους νεοδημοκράτες που πληγώσαμε.
  • Θα καλέσω τον κ. Πλακιωτάκη, τον γραμματέα της ΚΟ, να ορίσει συνεδρίαση.
  • Δεν είμαι γατζωμένος σε καρέκλες, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος, πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι συνυποψήφιοί μου από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
  • «Σε αυτήν τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου, και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».
  • Καθαρά τεχνικό το ζήτημα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί.
  • Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία που θα έκανε την εκλογή.
  • Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν ή να ζητούν την παραίτηση του προέδρου.
  • Να θυμίσω, ότι όταν παρενέβην για τις διαδικασίες, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου.
  • Όταν έγινε διαγωνισμός για εταιρεία, ελέχθη ότι είναι εταιρεία που θα κάνει καλά τη δουλειά της.
  • Υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν εργασίες σε αυτήν την εταιρεία, π.χ. ο κ. Βορίδης ήταν υπουργός της τότε κυβέρνησης και ήξερε την εταιρεία, είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της.
  • Οι άρτι αφιχθέντες να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.
  • Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία.
  • Γιατί εκπλήσσονται όλοι;
  • Πιστεύω ότι μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

25η Μαρτίου: Η ελληνική σημαία κυμάτισε στη θάλασσα της Πειραϊκής

Χτες
Μια δράση υψηλού συμβολισμού που πραγματοποίησε και εφέτος ο Δήμος Πειραιά

Προπονητής Τάε Κβον Ντο ‑ Καταπέλτης η οικογένεια της πρώην συζύγου: Την χτυπούσε επανειλημμένα, απείλησε να τη σκοτώσει

Χτες
Όλα όσα δηλώνει το οικογενειακό περιβάλλον της πρώην συζύγου του προπονητή

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Χτες
Εντυπωσίασαν οι πτήσεις των Rafale, F - 16 και των Apache, πρεμιέρα για τα Marder

Με έμφραγμα στο νοσοκομείο γνωστός τραγουδιστής

Χτες
Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Αλλαγή ώρας 2023: Αύριο πηγαίνουμε τα ρολόγια μας μπροστά

Χτες
Ο λόγος που έχει «παγώσει» η κατάργηση του μέτρου

Νέα Σμύρνη: Βίντεο από τον απεγκλωβισμό ατόμων από το φλεγόμενο εστιατόριο Cavaliere

Χτες
Το βίντεο δείχνει τη διάσωση και το απεγκλωβισμό ατόμων από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα» εξομολογείται η σύζυγος του

Χτες
H χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, μίλησε στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του Νίκου Χατζηνικολάου

Δάνεια: Νέες αυξήσεις «σοκ» στις δόσεις

Χτες
Κίνδυνος νέας γενιάς κόκκινων δανείων, αλλά και τσουνάμι πλειστηριασμών.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.