E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτο: Οι Τούρκοι γιούχαραν κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής για το Παρίσι

Πρωτοφανής συμπεριφορά των Τούρκων στο φιλικό με την Ελλάδα

Δημοσίευση 18/11/2015 | 12:11

Απίστευτο: Οι Τούρκοι γιούχαραν κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής για το Παρίσι

Μεγάλη μερίδα των Τούρκων στις εξέδρες του φιλικού με την Εθνική μας δεν σεβάστηκε τους αδικοχαμένους της τρομοκρατικής επίθεσης του Παρισιού.

Την ώρα που ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε δώσει το σύνθημα για να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, οι γείτονες μόνο αυτό δεν έκαναν.

Με έντονες αποδοκιμασίες, που συνοδεύτηκαν από συνθήματα, διέκοψαν με τον τρόπο τους τον ελάχιστο φόρο τιμής που θα μπορούσε να αποτίσει το ποδόσφαιρο.

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν από μεγάλη μερίδα των Τούρκων που βρίσκονταν στο γήπεδο και την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ελλάδας, αλλά και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που ορισμένοι Τούρκοι γιούχαραν όταν κατευθυνόταν στη θέση του στις εξέδρες, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τι απαντούν οι Τούρκοι

Διαφορετική από την πραγματικότητα είναι, σύμφωνα με Τούρκους, η αλγεινή εντύπωση που δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ότι αποδοκιμάστηκαν οι νεκροί του μακελειού στο Παρίσι.

Η κριτική για την τουλάχιστον αντιαισθητική αντίδραση των Τούρκων φιλάθλων –σύμφωνα με εξηγήσεις που διαρρέονται από τη γειτονική χώρα– είναι άδικη. Διότι, λένε οι Τούρκοι, παρουσιάζεται ως επιχείρημα ότι πάντοτε στην τήρηση ενός λεπτού σιγής σε τουρκικά γήπεδα ακούγεται από τις εξέδρες το «Sehitler olmez, vatan bolunmez» (μετάφραση: «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η γη μας δεν χωρίζεται»).

Μια συνήθεια που έχει μείνει, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, από τις περιπτώσεις όπου τιμάται η μνήμη νεκρών από επιθέσεις του κουρδικού κόμματος PKK. Όπως εξηγείται λοιπόν από τουρκικές πηγές, το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε για να τιμηθούν και σε αυτήν την περίπτωση τα θύματα, ενώ οι αποδοκιμασίες φέρονται να απευθύνονταν προς τους τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science Χτες
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα Χτες
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος Χτες
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα Χτες
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος Χτες
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία Χτες
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της