E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια μετά το χτύπημα ‑ Η Αθήνα κάτω από τις 650 μονάδες

Υποχωρεί σημαντικά και το ευρώ

Δημοσίευση 16/11/2015 | 12:54

Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια μετά το χτύπημα ‑ Η Αθήνα κάτω από τις 650 μονάδες

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, ενώ το ευρώ υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στο τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Αυξάνεται η ζήτηση για τα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται πιο ασφαλή, όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,8%, αλλά πριν από λίγο είχε περιορίσει στο 0,2% τις ζημιές, αφού είχε περάσει για λίγο και σε θετικό έδαφος. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2%, λόγω ανησυχιών ότι η βία στο Παρίσι θα πλήξει το εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωναν απώλειες, στις οποίες συνέβαλαν κυρίως οι κινεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ και οι προθεσμιακές τιμές των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σημειώνουν πτώση, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει απώλειες 0,2%.

Ο Stoxx 600 άνοιξε με πτώση, κυρίως λόγω των απωλειών που είχαν τουριστικές εταιρείες και εταιρείες λιανικών πωλήσεων. Ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor άνοιξε με απώλειες 7%, η Aéroports de Paris και η Air France υποχωρούσαν σχεδόν 5% και το Eurotunnel κατά 4,5%. Οι εταιρείες πολυτελών ειδών Hermès, LVMH και Kering σημείωναν πτώση περίπου 3%. Ο δείκτης MSCI για τα χρηματιστήρια της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωνε πτώση 1,1% και ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei μειώθηκε 0,9% μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση του ΑΕΠ της χώρας κατά 0,8% στο τρίτο τρίμηνο, που ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Το ευρώ υποχώρησε προς χαμηλό επίπεδο εξαμήνου έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,0737 δολάρια. Το κινεζικό νόμισμα, το γιουάν, ενισχύθηκε κατά 0,2% στη αγορά συναλλάγματος του Χονγκ Κονγκ. Οι υπηρεσίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρότειναν την ένταξη του γιουάν σε ένα καλάθι αποθεματικών νομισμάτων, μία κίνηση που θα απέφερε επενδύσεις ενός τρισ. δολαρίων σε κινεζικά στοιχεία ενεργητικού την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα Standard Chartered.

Η απόδοση των δεκαετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 0,55% και των αντίστοιχων αμερικανικών τίτλων κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,25%. Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 1,1% στα 1,095,53 δολάρια ανά ουγγιά.

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΓΔ

Πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 650 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:25 διαμορφώνεται στις 646,57 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,93%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+5,69%) και της ΕΧΑΕ (+0,81%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-5,71%), της Πειραιώς (-4,65%), της ΕΥΔΑΠ (-3,68%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-3,39%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+9,60%) και των Τραπεζών (+1,43%).

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χημικών (-2,80%), των Πρώτων Υλών (-1,76%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,66%) και του Εμπορίου (-1,63%).

Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 39 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Inform Λύκος +9,8%, Υγεία +9,6%, Attica Bank +5,56% και Εθνική +5,45%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΑΕΓΕΚ(κο) -20%, Κέκροψ -18,68%, Νηρεύς -10,98% και Unibios -8,05%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Φλώρινα: Δύο νεκροί σε τροχαίο στην Πρέσπα

Ελλάδα 26.11.2025
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαίο Φλώρινας

Κακοκαιρία Adel: «Σύννεφο ύψους 11 χιλιομέτρων στην Αιτωλοακαρνανία» – Ήχησε το 112

Καιρός 26.11.2025
Η Πολιτική Προστασία συστήνει προσοχή σε όλους

Χονγκ Κονγκ: Ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά σε ουρανοξύστη ανέρχεται σε 36 ‑ 279 άτομα αγνοούνται

Κόσμος 26.11.2025
Ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε πολλά πολυώροφα κτίρια κατοικιών στη βόρεια περιοχή Tai Po του Χονγκ Κονγκ έχει αυξηθεί σε 36, ενώ 279 άτομα αγνοούνται

Φρίκη στη Γαλλία: Ανώτερος κρατικός λειτουργός είχε «ναρκώσει» πάνω από 240 γυναίκες

Κόσμος 26.11.2025
Σε μια υπόθεση που θυμίζει τη δίκη Πελικό, δεκάδες γυναίκες καταγγέλλουν ότι τους δόθηκαν ζεστά ροφήματα αναμεμειγμένα με διουρητικό για να τις κάνουν να ουρήσουν

Ξάνθη: Αύριο απολογούνται 10 άτομα επειδή... ύψωσαν σιδερένιο Σταυρό που έγινε viral ‑ βίντεο

Ελλάδα 26.11.2025
Έρευνα των αρχών για την τοποθέτηση του σταυρού μετά τις Viral εικόνες - Κλήσεις σε απολογία την Πέμπτη 27/11

Τροχαίο στο Παγκράτι: Αναζητείται δομή φιλοξενίας για την 32χρονη ΑμεΑ κόρη του θύματος

Ελλάδα 26.11.2025
Η 32χρονη παραμένει στο Αιγινήτειο από την ημέρα του τροχαίου

Αγριος καβγάς Γεωργιάδη με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή ‑ «Μας δείξατε το χιτλερικό σας πρόσωπο»

Πολιτική 26.11.2025
Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη -Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, με αιχμή του δόρατος τον Καραναστάση

Βόλος: Κάτοικος Χαλκίδας άρπαξε από επιχείρηση 15.000 ευρώ – Πώς έστησε την κομπίνα

Ελλάδα 26.11.2025
Ο απατεώνας παραμένει ασύλληπτος παρά την ταυτοποίησή του

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: 50χρονος πέθανε μετά από τσίμπημα μέλισσας ‑ Έτρεξε να σωθεί και βγήκε εκτός δρόμου με το αυτοκίνητο

Ελλάδα 26.11.2025
Ο 50χρονος γνώριζε πως ήταν αλλεργικός και έσπευσε με το ΙΧ του στο κοντινότερο φαρμακείο – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και τον εντόπισε ένας από την παρέα του ο οποίος και τον μετέφερε – Θα γίνει νεκροψία

Σοκ με Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Αθλητικά Νέα 26.11.2025
Απόφαση «βόμβα» από τον Σέρβο προπονητή