LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιους καίει ο Πανούσης ‑ Δίνει ονόματα στον Αρειο Πάγο

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η ΕΥΠ

Δημοσίευση 9/11/2015 | 08:41

Ποιους καίει ο Πανούσης ‑ Δίνει ονόματα στον Αρειο Πάγο

Νέες πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η επίσκεψη του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να υποβάλει όλα τα στοιχεία που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση με τις καταγγελίες περί πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης.

Το γεγονός ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί με στοιχεία η ΕΥΠ και ο διοικητής της, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για απλές καταγγελίες, αλλά για στοιχεία με ονόματα και αποδείξεις που θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό.

Το τι ακριβώς περιέχει ο φάκελος, ο κ. Πανούσης αρνείται να το αποκαλύψει και το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό. ¶λλωστε, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο «Θέμα», ο ίδιος γνωρίζει τα ονόματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τη ζωή του, χθες συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος εδώ και τέσσερις μήνες για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως επίσης και ο διοικητής της ΕΥΠ, κ. Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος έχει εγγράφως όλα τα στοιχεία.

Το ερώτημα είναι τι θα πει στην κυρία Γκουτζαμάνη, τι στοιχεία θα της παραδώσει και πόσο αυτά θα επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Πανούσης δείχνει αποφασισμένος μετά και την παρότρυνση του Μαξίμου να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να καταθέσει ονόματα και στοιχεία για την υπόθεση που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε πολιτικό θρίλερ.

Αξίζει να τονιστεί, πως τον κ. Πανούση ενόχλησε τόσο το γεγονός ότι κανείς από τα κυβερνητικά στελέχη (την Κυριακή μίλησε μόνο με τον διάδοχο του στο υπουργείο, κ. Νίκο Τόσκα) δεν επικοινώνησε μαζί του, όπως επίσης το ότι το Μέγαρο Μαξίμου άργησε 24 ώρες να αντιδράσει σε όλα όσα συγκλονιστικά αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο «Θέμα». Για τον λόγο αυτό, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και με νέες δηλώσεις του (στον Βήμα FM αυτήν τη φορά) διευκρίνισε ότι αυτοί που τον απειλούν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά στελέχη που βρίσκονται ακόμα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Τόσκας, στη συνομιλία που είχε με τον προκάτοχό του, επεσήμανε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό γι' αυτήν την υπόθεση, παρόλο που ο κ. Πανούσης υποστήριξε πως είχε ενημερώσει τόσο τον διοικητή της ΕΥΠ, όσο και τον κ. Τσίπρα. Ουσιαστικά πλέον μιλάμε για έναν πόλεμό μεταξύ Μαξίμου και πρώην υπουργού, με τον κ. Πανούση να πετάει το γάντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα, να μεταβαίνει σήμερα στην εισαγγελέα για να παραδώσει τον φάκελο, επισημαίνοντας μάλιστα: «Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων, τα οποία ασφαλώς θα διαρρεύσουν όχι με δική μου ευθύνη. Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα και αυτό ήθελα να αποφύγω, εκτός αν τον κ. Τσίπρα τον βολεύει η εκκαθάριση του τοπίου».

Ο κ. Πανούσης σε συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους έλεγε χθες ότι ακόμη και τώρα, δύο και πλέον μήνες μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο, κάποιοι συνεχίζουν να τον στοχοποιούν με αναρτήσεις στο Iindymedia . Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους την υπόθεση, καθώς δεν έχει πάρει καμία απάντηση για τις καταγγελίες περί απειλής της ζωής του από πολιτικούς, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «έχουν σχέση με τρομοκράτες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Οικονομία 19.04.2024
Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Κόσμος 19.04.2024
Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Αθλητισμός 19.04.2024
Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

Κικίλιας: Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία

Ελλάδα 19.04.2024
Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα ‑ απάντηση στο Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
«Φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένο σε μέγεθος και έκταση»

Politico: O Μπάιντεν αποκαλεί τον Τραμπ «γουρούνι του Χίτλερ»

Κόσμος 19.04.2024
Οι αναφορές για Τραμπ με την συμπάθειά του στον Χίτλερ

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: 3 χάρτες με τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός 19.04.2024
Εν αναμονή της κακοκαιρίας που θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Βουτιά στις ασιατικές αγορές ‑ Ανοδικά το πετρέλαιο

Οικονομία 19.04.2024
Νευρικότητα και στο οικονομικό πεδίο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Θρίλερ στη Μέση Ανατολή

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

Κόσμος Χτες
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 463 θανάτους

Ανω κάτω η Μπριζ λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Αθλητισμός Χτες
Ο Σκοβ-Όλσεν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία!