E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λεβέντης στη Βουλή: Την περίμενα γεμάτη και τη βλέπω άδεια

«Εδώ μέσα ακούω μόνο για δικαιώματα βουλευτών»

Δημοσίευση 7/10/2015 | 00:00

Λεβέντης στη Βουλή: Την περίμενα γεμάτη και τη βλέπω άδεια

Στο άδειο Κοινοβούλιο και στους συμβούλους των βουλευτών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή.

Ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, οι οποίοι έχουν από πέντε συμβούλους, δηλαδή περίπου 750 άτομα συνολικά. Ακόμη, ανέφερε: «Μου είπε ένας χωροφύλακας, που είναι του ΣΥΡΙΖΑ, «Πάρτους, πάρτους, διότι όλες αυτές είναι οικογένειες που ψηφίζουν». Δεν ξέρω ποιος είναι, δεν του πήρα το όνομα».

«Θα θέσω σοβαρό θέμα για τους συμβούλους. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα ξεσκεπάσουμε τη σαπίλα. Ελπίζω σε όλα αυτά που θα κάνουμε να έχουμε συμμάχους τους τίμιους βουλευτές», συνέχισε ο κ. Λεβέντης.

«Αλλιώς ανέμενα τη Βουλή και βρίσκω άδειο το Κοινοβούλιο, έδωσα 30 χρόνια μάχη να μπω», είπε και πρόσθεσε: «Το μόνο που ακούω στους διαδρόμους είναι πόσους συμβούλους έχει ο βουλευτής και τίποτα για τον λαό. Το πιο λυπηρό ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού. Αν τη συγκρίνεις με εκείνες του Σαμαρά, ήταν κατά 90% ίδιες. «Θα», «θα», όλα θα γίνουν».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε ακόμη στο ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα πάρουν τα προνόμια και την κρατική χρηματοδότηση, επισημαίνοντας: «Για ιεραπόστολους ψάχνετε; Είμαι βλάκας να μην τα πάρω; Η έννοια της παρουσίας της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή είναι σε όλους να κοπούν τα προνόμια».

Επίσης, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι τον εμφανίζουν πρόθυμο να ψηφίσει την κυβέρνηση, μη αναφέροντας πως στην επιστολή του στον πρωθυπουργό θέτει ως όρους εννέα σημεία. «Αν με ρωτάτε αν θα ψηφίσω την κυβέρνηση, σας λέω πως από την ώρα που ο κ. Τσίπρας διάλεξε τον κ. Καμμένο χωρίς να μου τηλεφωνήσει, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης», είπε και πρόσθεσε: «Προτίμησε να μοιράσει τα λάφυρα. Ας τα μοιράσει, λοιπόν, να δούμε πόσο θα κρατήσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν