E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λεβέντης στη Βουλή: Την περίμενα γεμάτη και τη βλέπω άδεια

«Εδώ μέσα ακούω μόνο για δικαιώματα βουλευτών»

Δημοσίευση 7/10/2015 | 00:00

Λεβέντης στη Βουλή: Την περίμενα γεμάτη και τη βλέπω άδεια

Στο άδειο Κοινοβούλιο και στους συμβούλους των βουλευτών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή.

Ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, οι οποίοι έχουν από πέντε συμβούλους, δηλαδή περίπου 750 άτομα συνολικά. Ακόμη, ανέφερε: «Μου είπε ένας χωροφύλακας, που είναι του ΣΥΡΙΖΑ, «Πάρτους, πάρτους, διότι όλες αυτές είναι οικογένειες που ψηφίζουν». Δεν ξέρω ποιος είναι, δεν του πήρα το όνομα».

«Θα θέσω σοβαρό θέμα για τους συμβούλους. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα ξεσκεπάσουμε τη σαπίλα. Ελπίζω σε όλα αυτά που θα κάνουμε να έχουμε συμμάχους τους τίμιους βουλευτές», συνέχισε ο κ. Λεβέντης.

«Αλλιώς ανέμενα τη Βουλή και βρίσκω άδειο το Κοινοβούλιο, έδωσα 30 χρόνια μάχη να μπω», είπε και πρόσθεσε: «Το μόνο που ακούω στους διαδρόμους είναι πόσους συμβούλους έχει ο βουλευτής και τίποτα για τον λαό. Το πιο λυπηρό ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού. Αν τη συγκρίνεις με εκείνες του Σαμαρά, ήταν κατά 90% ίδιες. «Θα», «θα», όλα θα γίνουν».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε ακόμη στο ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα πάρουν τα προνόμια και την κρατική χρηματοδότηση, επισημαίνοντας: «Για ιεραπόστολους ψάχνετε; Είμαι βλάκας να μην τα πάρω; Η έννοια της παρουσίας της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή είναι σε όλους να κοπούν τα προνόμια».

Επίσης, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι τον εμφανίζουν πρόθυμο να ψηφίσει την κυβέρνηση, μη αναφέροντας πως στην επιστολή του στον πρωθυπουργό θέτει ως όρους εννέα σημεία. «Αν με ρωτάτε αν θα ψηφίσω την κυβέρνηση, σας λέω πως από την ώρα που ο κ. Τσίπρας διάλεξε τον κ. Καμμένο χωρίς να μου τηλεφωνήσει, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης», είπε και πρόσθεσε: «Προτίμησε να μοιράσει τα λάφυρα. Ας τα μοιράσει, λοιπόν, να δούμε πόσο θα κρατήσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία 06.03.2026
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science 06.03.2026
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα 06.03.2026
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος 06.03.2026
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος 06.03.2026
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα 06.03.2026
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος 06.03.2026
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος 06.03.2026
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος 06.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»