E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραδέχεται ο Μαρκογιαννάκης ότι παρενέβη για φοιτητή της Γαλακτοκομικής

Τηλεφώνησε ο ίδιος στον διευθυντή της σχολής

Δημοσίευση 5/3/2015 | 13:03

Παραδέχεται ο Μαρκογιαννάκης ότι παρενέβη για φοιτητή της Γαλακτοκομικής

Πολλοί αναρωτήθηκαν τις τελευταίες μέρες ποιος είναι ο βουλευτής που είχε παρέμβει για να μειωθεί ποινή φοιτητών της Γαλακτοκομικής Σχολής το 2013 – που, σύμφωνα με όσα ακούγονταν, ήταν η ίδια παρέα που εκφόβιζε τον αγνοούμενο Βαγγέλη Γιακουμάκη.  

Ο βουλευτής αυτός, τον οποίο η Έλενα Ακρίτα είχε καταγγείλει δημοσίως, χωρίς να τον κατονομάσει, είναι τελικά ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης.  

Ο ίδιος αποσυνδέει την παρέμβασή του από την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη (έγινε πριν δύο χρόνια), αλλά δεν διευκρινίζει εάν οι εν λόγω φοιτητές για την υπόθεση στην υποία παρενέβη ήταν οι θύτες bullying εναντίον του 20χρονου φοιτητή.  

Μιλώντας στο newpost, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης παραδέχεται ότι τηλεφώνησε στον διευθυντή της σχολής, αλλά πριν από δύο χρόνια και –όπως λέει ο ίδιος– για εντελώς διαφορετικό θέμα. Όπως υποστηρίζει, μια μητέρα φοιτητή που κατάγεται από την Κρήτη τον παρακάλεσε να παρέμβει, ώστε να μειωθεί ποινή αποβολής από την φοιτητική εστία για φθορές που προκάλεσε ο συγκεκριμένος σπουδαστής με την παρέα του – είχαν ζωγραφίσει την Κρήτη στους τοίχους και είχαν προκαλέσει και άλλες ζημιές και τιμωρήθηκαν με τριήμερη αποβολή από τους χώρους της εστίας.  

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, όπως ο ίδιος λέει, τηλεφώνησε στον διευθυντή της σχολής, Κώστα Μάντζαρη, ο οποίος του είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει, καθώς οι ποινές αποτελούν απόφαση του συμβουλίου.  

Το newpost επικοινώνησε και με τον κ. Μάντζαρη, ο οποίος επιβεβαίωσε την επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, διευκρινίζοντας όμως πως αυτή «έγινε το 2013, έναν χρόνο πριν γραφτεί στη σχολή ο αγνοούμενος φοιτητής» και επιμένει ότι δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού. Ξεκαθάρισε πως δεν καταλαβαίνει με ποιον τρόπο το τηλεφώνημα αυτό συνδέεται με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Αν πρόκειται για την ίδια ομάδα φοιτητών δεν το γνωρίζω, εγώ δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που κατηγορούνται από την οικογένεια για bullying».  

Σύμφωνα με πληροφορίες, πράγματι το 2013 μια παρέα φοιτητών είχε τιμωρηθεί με πενθήμερη –αρχικά– αποβολή από τους χώρους της εστίας για φθορές. Το συμβούλιο των καθηγητών μείωσε την ποινή σε τριήμερη αποβολή, καθώς ακολουθούσε περίοδος εξετάσεων και αποφασίστηκε να αντιμετωπιστούν με επιείκεια.  

Ο ένας από τους φοιτητές ήταν ανήλικος και κλήθηκαν οι γονείς του να τον παραλάβουν, κάτι που οι τελευταίοι είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν – η σχολή είναι στα Ιωάννινα και ο ανήλικος φοιτητής καταγόταν από την Κρήτη. Γι' αυτόν τον φοιτητή αποφασίστηκε να διανυκτερεύσει στους χώρους της εστίας, προκειμένου να μην μείνει στους δρόμους – δηλαδή η ποινή καταγράφηκε, αλλά επί της ουσίας δεν εκτελέστηκε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο