E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουρές στα πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα, αδειάζουν τα αποθέματα: «Τρομακτικό το σενάριο παράτασης της κρίσης στα στενά του Ορμούζ»

«Εξαντλήθηκε από νωρίς η αμόλυβδη»

Δημοσίευση 2/3/2026 | 14:15

Ουρές στα πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα, αδειάζουν τα αποθέματα: «Τρομακτικό το σενάριο παράτασης της κρίσης στα στενά του Ορμούζ»

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σε πρατήρια καυσίμων σε όλη την Αττική, μετά το ξέσπασμα του πολέμου και τον εγκλωβισμό εκατοντάδων τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ.

Υπό τον φόβο απότομης αύξησης των τιμών, οι οδηγοί σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους, με αποτέλεσμα ήδη από νωρίς αρκετά πρατήρια να έχουν ξεμείνει από απλή αμόλυβδη.

«Εξαντλήθηκε από νωρίς η αμόλυβδη»

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν έχει φανεί διαφορά στις τιμές, τουλάχιστον σε πρατήρια όπως το δικό της που εξακολουθούν να λειτουργούν με το τιμολόγιο του Σαββάτου. Όπως εξήγησε «ο κόσμος έχει φοβηθεί και έρχεται μαζικά για ανεφοδιασμό. Αυτό δημιουργεί ένα κύμα πανικού και ήδη από πολλούς συναδέλφους ακούω ότι η απλή αμόλυβδη έχει εξαντληθεί. Όσοι ξεμείνουν σήμερα, θα αναγκαστούν να προμηθευτούν καύσιμο αύριο, καθώς αυθημερόν παραλαβές είναι πρακτικά αδύνατες, εκτός αν είχαν γίνει παραγγελίες από το Σάββατο».

Η Μαρία Ζάγκα, σημείωσε ότι είναι ακόμη νωρίς για εκτιμήσεις σχετικά με το ύψος των αυξήσεων. «Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις γιατί εντείνεται ο πανικός και δεν ωφελείται κανείς. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει η κατάσταση. Το πρόβλημα είναι το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ: πολλά πλοία έχουν παγιδευτεί, ενώ άλλα αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες παρακάμψεις, κάτι που αυξάνει το κόστος. Αυτό αναπόφευκτα θα μετακυλιστεί στον καταναλωτή, αν η κρίση συνεχιστεί. Γι’ αυτό χρειάζεται ψυχραιμία».

«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για να εξυπηρετήσουμε, όχι για να εξαπατήσουμε, τον κόσμο»
Παρά τον διεθνή χαρακτήρα των εξελίξεων, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής εκτιμά ότι η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να λάβει προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων.

«Απαιτείται σωστή διαχείριση από την πηγή, δηλαδή από τα δύο διυλιστήρια της χώρας. Αν τα διυλιστήρια δεν αυξήσουν τις τιμές χωρίς λόγο, δεν θα προκληθεί ισχυρό σοκ στην αγορά. Η αλυσίδα είναι σαφής: διυλιστήρια, εταιρείες, πρατηριούχοι. Ήδη, όπως πληροφορήθηκα, έχουν ξεκινήσει έλεγχοι από το Σάββατο και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποια ανωμαλία. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για να εξυπηρετήσουμε, όχι για να εξαπατήσουμε, τον κόσμο», τόνισε.

Αναφερόμενη στον κίνδυνο κερδοσκοπίας, τον οποίο χαρακτήρισε υπαρκτό, η Μαρία Ζάγκα επισήμανε ότι η ίδια ακολουθεί στάση αναμονής. «Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξω τις τιμές. Διατηρώ τις ίδιες που είχα το Σάββατο. Ακόμη και στο τελευταίο τιμολόγιο, όπου η διαφορά ήταν μικρή, δεν προχώρησα σε αναπροσαρμογή. Θα κινηθώ βήμα-βήμα, έτσι πρέπει να λειτουργούμε».

Συμπλήρωσε πάντως ότι, σε αντίθεση με το πετρέλαιο, οι τιμές του φυσικού αερίου εμφανίζουν ήδη μεγαλύτερη μεταβολή, χωρίς ωστόσο να μπορεί ακόμη να δώσει σαφή εικόνα. «Χρειάζεται πολλή ψυχραιμία και αυστηρή εποπτεία από τις αρχές, ιδιαίτερα απέναντι σε όσους ενδεχομένως επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση», ανέφερε.

Τέλος, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη παράταση της κρίσης και του αποκλεισμού στα Στενά του Ορμούζ θα είχε δυσμενείς συνέπειες. «Είναι ένα σενάριο που ακούγεται τρομακτικό. Πιστεύω όμως ότι οι αρμόδιοι θα αναλάβουν την ευθύνη και θα προχωρήσουν στη σωστή διαχείριση. Δεν θέλω να υιοθετήσουμε σενάρια φόβου, γιατί πάνω σε αυτά συχνά πατούν όσοι επιδιώκουν εύκολο κέρδος», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρή και η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ

Κόσμος 02.03.2026
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ, υπέκυψε και αυτή στα τραύματά της.

Ιατροδικαστική για 31χρονη στον Κολωνό: Δεν ήταν έγκυος ‑ Για κακούργημα διώκεται ο σύντροφός της

Ελλάδα 02.03.2026
Ο ιατροδικαστής προσπαθεί αν ο θάνατος προκλήθηκε αποκλειστικά από τα χτυπήματα

Μπλακ άουτ στις πτήσεις: Μπαράζ μαζικών ακυρώσεων και εκτροπών

Ελλάδα 02.03.2026
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι αεροπορικές

Πέθανε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Σπύρος Κατσίμης

Ελλάδα 02.03.2026
Το συγκινητικό αντίο της κόρης του, Μαριλένας

Από λάθος του Κουβέιτ η πτώση των αμερικανικών μαχητικών

Κόσμος 02.03.2026
Και τα έξι μέλη των πληρωμάτων πρόλαβαν να εκτιναχθούν με ασφάλεια από τα αεροσκάφη

Ιράν προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ φαβορί για την αντικατάσταση

Αθλητικά Νέα 02.03.2026
Ο πόλεμος αλλάζει τα δεδομένα – Σενάρια για ανακατανομή θέσεων και πιθανό «παράθυρο» επαναφοράς μέσω wild card

Δύο φρεγάτες και F16 στέλνει η Ελλάδα στην Κύπρο

Ελλάδα 02.03.2026
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κύπρου

«Αδειασαν οι ουρανοί»: Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά αεροδρόμια και παγκόσμιο χάος στις αερομεταφορές

Κόσμος 02.03.2026
Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων – Ποιες εταιρείες επηρεάζονται

Οι Φρουροί της Επανάστασης χτύπησαν το γραφείο του Νετανιάχου στο Ισραήλ

Κόσμος 02.03.2026
«Η τύχη του Ισραηλινού πρωθυπουργού είναι αβέβαιη»

Κύπρος: Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι ‑ Συναγερμός και στο αεροδρόμιο Πάφου

Ελλάδα 02.03.2026
Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν - Εκκενώνεται το αεροδρόμιο

Μέχρι πού φτάνουν οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν; Η Ελλάδα μέσα στην εμβέλειά τους

Ελλάδα 02.03.2026
Η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα