E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος το TikTok από την Κυριακή στις ΗΠΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο

Δημοσίευση 17/1/2025 | 17:37

Τέλος το TikTok από την Κυριακή στις ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε συνταγματικό τον νόμο με τον οποίο θα απαγορευτεί η λειτουργία του TikTok στις Ηνωμένες πολιτείες, οπότε από την Κυριακή το κινεζικής ιδιοκτησίας κοινωνικό δίκτυο θα τερματίσει τη λειτουργία του στη χώρα.

Ο νόμος που είχε ψηφιστεί πέρυσι ορίζει ότι το TikTok θα πρέπει να τερματίσει τη λειτουργία του στις ΗΠΑ ως τις 19 Ιανουαρίου 2025 (δηλαδή αυτή την Κυριακή), εκτός αν η μητρική εταιρεία, η ByteDance, πωλούνταν σε άλλον ιδιοκτήτη. Αμερικανοί αξιωματούχοι αλλά και μέλη του Κογκρέσου έχουν κατηγορήσει την ByteDance ότι συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση και έχουν εκφράσει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Η ByteDance είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη με το σκεπτικό ότι ο νόμος παραβιάζει τις διατάξεις για την ελευθερία του λόγου για τα 170 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ. Αυτό το επιχείρημα απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο που επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου της Περιφέρειας της Κολούμπια.

Μεταξύ άλλων η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρει ότι «για περισσότερους από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, το TikTok προσφέρει μια ξεχωριστή, μια μεγάλη διέξοδο έκφρασης, μέσο εμπλοκής των χρηστών και πηγή κοινότητας».

Επισημαίνει, αντίθετα, ότι «η εκποίηση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των καλά τεκμηριωμένων ανησυχιών του Κογκρέσου για την εθνική ασφάλεια σχετικά με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της TikTok και τη σχέση της με έναν ξένο αντίπαλο (foreign adversary)».

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι επίμαχες διατάξεις δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα των αιτούντων [δηλ. του TikTok] από την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος», για την ελευθερία του λόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα Χτες
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Θλίψη στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Βάιλας

Ελλάδα Χτες
Ο Βασίλης Βάιλας μεγάλωσε πολλές γενιές μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές

Χολαργός: Τα μηνύματα του ανήλικου με την 20χρονη κοπέλα πριν το μοιραίο ραντεβού

Ελλάδα Χτες
Για να τον προσεγγίσουν οι δράστες του έστησαν μια παγίδα, χρησιμοποιώντας την 20χρονη κοπέλα ως δόλωμα.

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι

Κόσμος Χτες
Σκληρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη σε συνέντευξη στο Politico