E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος το TikTok από την Κυριακή στις ΗΠΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο

Δημοσίευση 17/1/2025 | 17:37

Τέλος το TikTok από την Κυριακή στις ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε συνταγματικό τον νόμο με τον οποίο θα απαγορευτεί η λειτουργία του TikTok στις Ηνωμένες πολιτείες, οπότε από την Κυριακή το κινεζικής ιδιοκτησίας κοινωνικό δίκτυο θα τερματίσει τη λειτουργία του στη χώρα.

Ο νόμος που είχε ψηφιστεί πέρυσι ορίζει ότι το TikTok θα πρέπει να τερματίσει τη λειτουργία του στις ΗΠΑ ως τις 19 Ιανουαρίου 2025 (δηλαδή αυτή την Κυριακή), εκτός αν η μητρική εταιρεία, η ByteDance, πωλούνταν σε άλλον ιδιοκτήτη. Αμερικανοί αξιωματούχοι αλλά και μέλη του Κογκρέσου έχουν κατηγορήσει την ByteDance ότι συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση και έχουν εκφράσει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Η ByteDance είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη με το σκεπτικό ότι ο νόμος παραβιάζει τις διατάξεις για την ελευθερία του λόγου για τα 170 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ. Αυτό το επιχείρημα απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο που επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου της Περιφέρειας της Κολούμπια.

Μεταξύ άλλων η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρει ότι «για περισσότερους από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, το TikTok προσφέρει μια ξεχωριστή, μια μεγάλη διέξοδο έκφρασης, μέσο εμπλοκής των χρηστών και πηγή κοινότητας».

Επισημαίνει, αντίθετα, ότι «η εκποίηση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των καλά τεκμηριωμένων ανησυχιών του Κογκρέσου για την εθνική ασφάλεια σχετικά με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της TikTok και τη σχέση της με έναν ξένο αντίπαλο (foreign adversary)».

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι επίμαχες διατάξεις δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα των αιτούντων [δηλ. του TikTok] από την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος», για την ελευθερία του λόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη